Turkiyede neden insanlar surekli birbirini kazikliyor?
Reklamlar
-
Suana kadar beni kaziklamaya calisanlarin listesini yapmaya karar verdim. kimisi basarili oldu, kimisi olamadi. kimisi eminim cok basarili olmus ve ruhum duymamistir bile.
1-emlakcilar: 2 ayri olay yasadim. biri kaporama yatti, digeri de 1 kira dolandirdi.
2-taksiciler: saymakla bitmez.
3-marketler: ne zaman siparis versem curuk meyve yolluyorlar.
4-manav: cuvalla patates sogan aliyorum, ic kisimdakiler curuk cikiyor.
5-1 isverenim 2 maas, 1 isverenim 3 yillik kidem+ihbar tazminatima coktu. mahkemede misliyle aldim.
6-17 yildir araba surerim. 4 ayri samimi ustam oldu, baslarda cok iyiydiler ama sonra hepsi kazikladi.
7-ozel hastaneler. her seferinde gereksiz tahlil serum test ivir zivir istenip cok para alma pesindeler.(kardesim doktor gereksiz oldugunu o soyluyor)
7-oturdugum site 4 yildir yolsuzluk yapip fazla aidat aliyormus.
8-10 yillik berberim savsakliyor, yabaci degilsin deyip araya adam aliyor vs. selami sabahi kestim.
9-kasap kazikladi.
10-nalbur kazikladi.
11-elektrikcisi tesisatcisi
12-beyaz esya teknik servisi
13-araba aldigim adam.
14-hyundai turkiye( sifir arababa doludan komple boyali cikti.)
liste bitmez yemin ederim. biktim vallahi biktim. selam verdigimiz dolandirmaya kalkiyor. Bu iste bi terslik yokmu? bize durust mert oldugumuz ogretildi. ecnebiler dolandirici degilmiydi?
en buyuk dolandirici devleti yazmaya gerek yok. buyrun beyler bayanlar. fikirlerinizi alayim.
Reklamlar
-
Valla bu kadar dogru bir konu görmemiştim uzun zamandır.
Sebebini bende merak ediyorum
-
türkiyede kazıklamak gurur ve haysiyet meselesidir. kazıkladığı insan kadar değer göreceğini sanır
-
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Bunun için çuvalın içine çuval çapından biraz daha dar bir boru sokup, önce borunun dış tarafına iri ve güzelleri diziliyor sonra ortasına ufak ve çürük çer çöp ne varsa dolduruluyor en son üstünede bir sıra iyisini koyuyorlar.
-
-
daha fazla kakma değer üretmek için
-
Ne denilebilir ki herşey ortada işte
-
Çok şey yazacaktım vazgeçtim.
-
Yukarıdakilerin de dediği gibi bu konuda çok şey yazılır ama neyse.
-
Sıfır araç alırken boya makinesi tutmuştum, tabi satış temsilcisinden tepki gördüm, şunu söyledim “sen dahi bilemezsin her şey olabilir” sizin başınıza gelmiş geçmiş olsun.
-
Aklıma meşhur bir sözü getirdi "İnsanlar bir dinleri olduğu için ahlaka ihtiyacı kalmamış gibi davranıyorlar."
-
Dünyanın en güzel, en örnek insanları olduğu için.
-
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Suana kadar beni kaziklamaya calisanlarin listesini yapmaya karar verdim. kimisi basarili oldu, kimisi olamadi. kimisi eminim cok basarili olmus ve ruhum duymamistir bile.
1-emlakcilar: 2 ayri olay yasadim. biri kaporama yatti, digeri de 1 kira dolandirdi.
2-taksiciler: saymakla bitmez.
3-marketler: ne zaman siparis versem curuk meyve yolluyorlar.
5-1 isverenim 2 maas, 1 isverenim 3 yillik kidem+ihbar tazminatima coktu. mahkemede misliyle aldim.
6-17 yildir araba surerim. 4 ayri samimi ustam oldu, baslarda cok iyiydiler ama sonra hepsi kazikladi.
7-ozel hastaneler. her seferinde gereksiz tahlil serum test ivir zivir istenip cok para alma pesindeler.(kardesim doktor gereksiz oldugunu o soyluyor)
7-oturdugum site 4 yildir yolsuzluk yapip fazla aidat aliyormus.
8-10 yillik berberim savsakliyor, yabaci degilsin deyip araya adam aliyor vs. selami sabahi kestim.
9-kasap kazikladi.
10-nalbur kazikladi.
11-elektrikcisi tesisatcisi
12-beyaz esya teknik servisi
13-araba aldigim adam.
14-hyundai turkiye( sifir arababa doludan komple boyali cikti.)
liste bitmez yemin ederim. biktim vallahi biktim. selam verdigimiz dolandirmaya kalkiyor. Bu iste bi terslik yokmu? bize durust mert oldugumuz ogretildi. ecnebiler dolandirici degilmiydi?
en buyuk dolandirici devleti yazmaya gerek yok. buyrun beyler bayanlar. fikirlerinizi alayim.
Hepimiz din kardeşiyiz
Çin'den 4.12 dolara sinyal aldım. 3 ay sonra gelmeyince paramı geri aldım. Üzerine 1.5 ay sonra mal geldi. Karşı tarafa mesaj attım, mal geldi paranızı yollayayım dedim, hediyemiz olsun diye cevap geldi. Çin'liden!
arndiol adlı üyeden alıntı
Valla bu kadar dogru bir konu görmemiştim uzun zamandır.
Sebebini bende merak ediyorum
Yalnız "de" ayrı olacak
-
Carlo M. Cipolla "İnsan aptallığının temel yasaları"
-
Çünkü aptalız ve hırslıylz. Biz mantık olarak kaybet kaybet üzerine hareket ederiz.
-
Bir çin atasözü derki ( belki de demez) çevrende herşey sana ters geliyor ise sen de bir terslik var..
-
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Bir çin atasözü derki ( belki de demez) çevrende herşey sana ters geliyor ise sen de bir terslik var..
vay arkadaş ahah terslik bende çıktı
-
Mersin İl Temsilcisi
yok öyle bir şey..
biz öyle bir talimat vermedik!
-
Ticareti bilen ve ticaret ahlakı olan burjuva sınıfı vatandaşların çoğu mübadele, varlık vergisi ve 6-7 Eylül vb. olaylar nedeniyle terk-i diyar eyledikleri için. Geriye kalanların içinde tacir / burjuva çok azdı, zamanla da artmadı.
-
Mersin İl Temsilcisi
Cyan adlı üyeden alıntı
Ticareti bilen ve ticaret ahlakı olan burjuva sınıfı vatandaşların çoğu mübadele, varlık vergisi ve 6-7 Eylül vb. olaylar nedeniyle terk-i diyar eyledikleri için. Geriye kalanların içinde tacir / burjuva çok azdı, zamanla da artmadı.
Parayı elinde tutup istediği gibi at oynatan, silah-insan-uyuşturucu satan ya da ayaklanma ve isyanları finanse eden feodal ya da kapital sınıfı çok masum betimlemişsiniz..
Neredeyse Ekim Devrimi'ne bağlayacaksınız..
Ama tebrik ederim; iyi gayret..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)