Hocam is hukuku uzmani degilim, (zamaninda Deniz hukuku dersi aldim sadece
) ama dediginiz yanlis benim gorusume ve okuduklarima gore
4857 sayili kanunun 24. maddesinin II. fikrasinin e bendi diyor ki;
Madde 24 – Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,
Ornegin benim su an sozlesmemde isyeri aylik ucretimi her ayin 1-5. gunleri arasinda belirttigim banka hesabina gonderme yoluyla odeyecegini belirtmis. Bunu yapmadiginda benim hakli fesih hakkim doguyor.
Bu arada bir de 34. madde var, maas odemesi yapilmaz ise isletilebiliyor;
Madde 34 – Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.
Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.