Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Krediden cayma hakkı

REKLAM ALANI
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Bedelli askerlik için biriktirdiğim fonda duran parayı 31'nde çekebileceğimi öğrendim nasıl oluyorsa.Yaklaşık 1.5 haftalık para çekme süresini ilk defa duyuyorum.31'i son gün olduğundan riske atmayıp 28'i gibi bankadan kredi çekip bedelli parasını oradan yatırıp ardından da fondan gelecek para ile krediden cayma hakkımı kullanarak kapatmayı düşünüyorum.Cayma hakkı nasıl oluyor riskleri var mıdır, öncesinde yapan yada bilgisi olan var mıdır acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam yanlis anlamadiysam "kredi erken kapatma" seninkisi cayma hakki derken kastettigin.

https://www.kredihes.com/hesaplama-araclari/kredi-kapama-hesaplama

%2 cezasi varmis sanirim.

Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yanlis anlamadiysam "kredi erken kapatma" seninkisi cayma hakki derken kastettigin.

https://www.kredihes.com/hesaplama-araclari/kredi-kapama-hesaplama

%2 cezasi varmis sanirim.
    Hocam şimdi faiz filan ödemek istemiyorum.Aynı parayı koyup bankaya iptal etmek istiyorum krediyi hiç bi taksitini ödemeden kredinin.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şimdi faiz filan ödemek istemiyorum.Aynı parayı koyup bankaya iptal etmek istiyorum krediyi hiç bi taksitini ödemeden kredinin.
    Kredi erken kapatma hocam istedigin, banka ile yaptigin sozlesmeye gore degisir ama cezasi %2 diye biliyorum. Bankan ile gorusursen daha iyi bilgi alirsin gibi.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cayma hakkı mantıken hiç dokunmadığınız bir şey için geçerli olur. Yani önce parayı alayım sonra almamış gibi yapayım yemez bence.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Mal almıyorsunuz ki, para alıyorsunuz.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    evlenirken benzer birşeyi yapmıştım akbank ile. süreci size anlatayım.

1000 tl cektin diyelim, 1600 tl'yi 10 aya böldürdün.

İlk taksitin 30 gün sonra. aylık ödemen 160 tl.

10 gün sonra kapatmak istedin; ödeyeceğin tutar

1000 Tl sabit para +

60 tl aylık faizin var yani günlüğün 2 Tl. Sen 10 gün sonra kapatmak istediğin için 10x2 = 20 Tl

1000 + 20 Tl 1020 Tl ödersin.

30 bin cekip 30 bin ödeyim diye bir mantık sacma. o zaman 100000 bin cekeyim, 29 gün günlük faize yatırıp para kazanayım , vade günü gelmeden 30 bin ödeyip kapatayım. sacma yani.

Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evlenirken benzer birşeyi yapmıştım akbank ile. süreci size anlatayım.

1000 tl cektin diyelim, 1600 tl'yi 10 aya böldürdün.

İlk taksitin 30 gün sonra. aylık ödemen 160 tl.

10 gün sonra kapatmak istedin; ödeyeceğin tutar

1000 Tl sabit para +

60 tl aylık faizin var yani günlüğün 2 Tl. Sen 10 gün sonra kapatmak istediğin için 10x2 = 20 Tl

1000 + 20 Tl 1020 Tl ödersin.

30 bin cekip 30 bin ödeyim diye bir mantık sacma. o zaman 100000 bin cekeyim, 29 gün günlük faize yatırıp para kazanayım , vade günü gelmeden 30 bin ödeyip kapatayım. sacma yani.
    Bankaya o faizi ödüyorsun diye biliyorum.Yani parayı alayım atayım 13 gün sonra çekeyim değil.13 gün sonra o kadarlık faiz ödeniyor diye biliyorum.Önceden yapmış biri varsa yardımcı olursa sevinirim.Varsayımlarla olacak iş değil.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bankaya o faizi ödüyorsun diye biliyorum.Yani parayı alayım atayım 13 gün sonra çekeyim değil.13 gün sonra o kadarlık faiz ödeniyor diye biliyorum.Önceden yapmış biri varsa yardımcı olursa sevinirim.Varsayımlarla olacak iş değil.
    hocam rakamsal hesaplamaları zaten ben yaptım, sadece 1000 tl değil 10 bin tl üzerinden yaptım bu işlemi. varsayım değil.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Motosikleti
    speederbike
    Yapmış ve anlatmış işte.

Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam rakamsal hesaplamaları zaten ben yaptım, sadece 1000 tl değil 10 bin tl üzerinden yaptım bu işlemi. varsayım değil.
    Ben yanlış okumuşum hocam pardon.Taksitini ödedikten sonra erken kapatma olarak anladım.Peki meseala 30 bin çektim.O parayı kullanıp yerine koydum bi sıkıntı yaratıyor mu?Bankanın bokluğuna 200-300 tl girecek ona yapacak bişi yok tabii.

Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mal almıyorsunuz ki, para alıyorsunuz.
    Burada söz konusu olan şey taraflar arasında imzalanan şartname ve anlaşmalar gereği para mal statüsünde.

Ben yanlış okumuşum hocam pardon.Taksitini ödedikten sonra erken kapatma olarak anladım.Peki meseala 30 bin çektim.O parayı kullanıp yerine koydum bi sıkıntı yaratıyor mu?Bankanın bokluğuna 200-300 tl girecek ona yapacak bişi yok tabii.
    Bankanın bokluğu? Kim kime bedavaya para verir al kullan sonra ödersin diyerek? Hani bankacı falan değilim ama banka da babamızın oğlu değil. Taş mı yesin

Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Hocam sözleşmenizde zaten yazıyor. Şüpheye düştüğünüz soruyu veya aklınıza takılan konuyu bankayı arayıp sorabilirsiniz.
    İşte banka sözleşmesi Cayma bölümünden bir alıntı.

[IMG][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:42 ----------

Her şey açık ve net yazılmış.
    RoofRoof bunu beğendi.

Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada söz konusu olan şey taraflar arasında imzalanan şartname ve anlaşmalar gereği para mal statüsünde.

Bankanın bokluğu? Kim kime bedavaya para verir al kullan sonra ödersin diyerek? Hani bankacı falan değilim ama banka da babamızın oğlu değil. Taş mı yesin
    Bankanın bokluğu o değil hocam.Fon hesabımdan satış yapıyorum 1.5 hafta sonra yatıyor bana.3-4 gün tamam yine anlarım.Şubeye gidiyorum yapacak bişi yok diyolar.Parama el koymuş gibi bekletiyorlar.Yazı filan yazsam zaten 2-3 haftadan önce cevap gelmez.Boşu boşuna saçma saçma kredi işlerine girip bide üstüne gereksiz para ödeyeceğim zaten olmuş 37 bin bedelli ücreti.

Motosikleti
    speederbike
    Fondaki para vadesi bitmeden bozulamıyor diye biliyorum.

Bankanın bokluğu o değil hocam.Fon hesabımdan satış yapıyorum 1.5 hafta sonra yatıyor bana.3-4 gün tamam yine anlarım.Şubeye gidiyorum yapacak bişi yok diyolar.Parama el koymuş gibi bekletiyorlar.Yazı filan yazsam zaten 2-3 haftadan önce cevap gelmez.Boşu boşuna saçma saçma kredi işlerine girip bide üstüne gereksiz para ödeyeceğim zaten olmuş 37 bin bedelli ücreti.
    Fon hesabı açarken sözleşmeyi okumadınız mı?

Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fon hesabı açarken sözleşmeyi okumadınız mı?
    Okudum desem yalan olur.Müşteri temsilcisinin dediği 2-3 güne geçiyor diyor ama 31'nden önce de yatması imkansız da diyor.Anlamadım.

Okudum desem yalan olur.Müşteri temsilcisinin dediği 2-3 güne geçiyor diyor ama 31'nden önce de yatması imkansız da diyor.Anlamadım.
    O zaman bankanın bir suçu falan yok bu çerçevede.

f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 700CL-X SPORT
    takvime yanlış bakmıştır, 31i sokağa çıkma dolayısıyla zaten tatil. 31inde yatması imkansız

Alıntı f0cus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    takvime yanlış bakmıştır, 31i sokağa çıkma dolayısıyla zaten tatil. 31inde yatması imkansız
    31'inin size tatil olduğunu kim söyledi ki? 31'i akşam 21.00 itibariyle başlıyor sokağa çıkma yasağı.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)