Alarm biraz abartı olmuş. Tamam, fiyat artık kallavi olabilir de adam koskoca yağ şişesini bir tarafına mı sokup marketten kaçacak?
ç a y
Bence sakızda bile olmalı. Duyduğum bazı kişiler büyük marketlere girip çantaya eşyaları koyup gidiyorlarmış. Hırsızlık hırsızlıktır.
Eskiden para vardı, yağ yoktu. Şimdi yağ var, para yok.
Eski Türkiye'nin yeni insanlarına yakışır bir uygulama olmuş.
çalınmasın diye alarm takmışlar ne var ki bunda? neyse, ciddiye almayın şaka yapıyorum, vah güzel ülkem vah, bebek mamalarına da alarm taksalar bari, işsiz güçsüz babalar marketlerden bebek maması çalmaya başlamış..
söylerken bile içim burkuldu, ne yapalım, dönüm noktaları hep sancılı olmuştur, insanların kafalarına bu şekilde bir şeyler dank edecek ki değişim olsun.
ne diyorduk; fakirlik allahtandır, zorumuza da gitmiyor, allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.
nerden baksan tutarsızlık
bana abartı geldi acıkcası.
Daha kucuk şeylere takıldıgını görmüştüm de adam 5 kiloluk bidonu neresine sokacak acaba.
5 lt yağ 70 tl olmus, saka gibi. önceden patates kızartmaı istediğimde evde yapayım daha ucuz diyordum ulan simdi 1 patates kızartmasını evde yapmak 30 tl .
bu arada biz bunları yaşarken aklıma aşağıdaki calısansız mağaza geldi.
1:50 den sonra izleyebilirsiniz özet için.
Yalniz bu tür önlemler bizim millete sökmez, bidonu falçata ile kesip alırlar yağı.
Şu manzara üzerine makale yazabilirim ama yazmayacağım zira insanlık onuruna aykırı bir tablo ile karşı karşıyayız.
Yürüyüşü de hiç değişmiyor. İşte yetenek bu.
Bu konuda soyle bir yazi var, dogrulugu filan tartisilir elbette. Ekonomiden anlamadigim icin cok fazla da yorumum yok.
https://seyler.eksisozluk.com/aycice...-cok-pahalandi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)