Profesyonel derecede iş yapmak için çizim tableti arayışındayım.
Kullanan önerisi olan var mı?
Bilgisayara bağlanıp kullanılan ve direk ipad gibi kendinden kullanılanlar varmış.
F/p ve pro kullanıma uygun fikriniz var ise paylaşır mısınız.
Profesyonel derecede iş yapmak için çizim tableti arayışındayım.
Kullanan önerisi olan var mı?
Bilgisayara bağlanıp kullanılan ve direk ipad gibi kendinden kullanılanlar varmış.
F/p ve pro kullanıma uygun fikriniz var ise paylaşır mısınız.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Wacom tablet bu işin babası, onu kullanıyorlar genelde.
İşin kralı Wacom, nokta.
Ekranlılar var, ekransızlar var. Ekranlılardan tek başına çalışabilen var, bilgisayara bağlanması gereken var.
Wacom dışındaki başarılı iki firma XP-Pen ve Huion.
Not: Şu anki XP-Pen ve Huion, 5-6 sene öncesinin Wacom'undan kesin iyi ve unutmayın ki o Wacomlarla da profesyonel işler çıkarıldı.
Şimdi her yerde var çeşitleri , uzaktan eğitim nedeniyle hocalardan çok talep var. Grafikerler çok altta kaldı müşteri olarak. Hocalardan sormak , hatta görmek mümkündür tanıdık varsa.
Ekranlı olarak lazım.
Bilgisayara bağlantılı direk kendinden olması cok önemli değil.
Wacom en iyisi biliyorum ancak bana direk f/p olarak model olarak ihtiyacım var, kullanmıs olan var ise
F/p ise XP-Pen veya Huion. Hemen hemen denkler. Bu ikisi için marka değil de modelleri kıyaslamak gerek, denk modellerde farklı şeyler öne çıkabiliyor. YouTube'da güzel incelemeler var.
mavzer-i nerde, onda kesin vardir oyle oyuncaklar. Ben zamaninda ulusal bir gazetede calisiyordum, herkes wacom kullaniyordu tabii para oldugu icin
bende xp-pen var. stars 6 modeli
kablosuzda kullanılabiliyor. ama ben kabloyla kullanıyorum.
4 günde bir şarjı bitiyor tekrar tekrar şarj etmek için kabloyu çıkartmaktan bıktığım için kabloyla kullanıyorum.
3 sene önce çinden 350 liraya almıştım. şimdi 750 lira internette ama C modeli. onlar kablosuz çalışmıyor.
Fiyat/performans olarak Huion oldukca iyi bir marka. Ben aylarca incelemelerini okuyup izleyip pesinden kostum ama sonunda ipad pro + apple pen'de karar kildim.
Ama marka ne olursa olsun ekranli olanlari onermiyorum. Hem cozunurlukler biraz vasat kaliyor hem de kaleme karsi tepkime suresi Wacom degilse uzun olabiliyor.
Abartı bi para vermeyecekseniz ekranlıları tavsiye etmem. Hatta genel olarak küçültülmüş şeyleri tavsiye etmem. Bilgisayarın yerini tutmuyor. Ama o çok pahalı olan modelleri bilmiyorum belki de bi farkı yoktur.
Söylenen diğer modelleri kullanmadığım için kıyas yapamıyorum ama wacom’dan şaşmazdım ben olsam.
f/p ürünü.
Eşim öğretmen, sene başında okullar açılıp uzaktan eğitime geçince ona aldık, devletin EBA sisteminde zoom ile çalışan sistemd ekullanıyor ders verirken.
Yalnız fiyatları talep yükselince fena uçtu, biz aldım bir hafta sonra uçuşa geçmişti fiyatlar. şimdi bizim aldığımızın neredeyse iki katına çıkmış.
sen yenge hanıma alacaksan arkadaşım bunu kullanıyor Veikk a15 pro 10 inç bunu bir incele.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:40 ----------
başlığı görünce salih dedim bir an
salih demek hakarettir.
ekranlı lazım bize, ama işte profesyonel kullanım oldugu için de cogu markaya güvenemiyoru x-pen falan. garantisi hassasiyeti zartı zurtu
XP-Pen veya Huion 15 inçler bence f/p açısından uygun. YT'da Brad Colbow var, o ve daha pek çoğu inceledi o modelleri.
Benim hanımda da var , hesaplı olanlardan , 3 günde kaleminin tuşları bozuldu , neyse ki yedek kalem satılıyor , şimdilik onla idare ediyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)