Ey MT ailesi, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. İki lak, lak yaparak bir kaç isyan edeceğim, lütfen kusuruma bakmayın.
Şimdi son bir kaç gündür, kendimi sağlıksız hissetmekteydim. Bu gün anladım ki malum virüs bana da bulaşmış. Aylardır l çok, çok önemli konular dışında hiç dışarı çıkmadım. Dışarıdan hiç hazır yemek veya içecek sipariş etmedim. Eve marketten gelen herşey, a dan z ye inanılmaz bir titizlikle temizleniyor. Yakımda komşu yok, at yok, kuş yok. Hatta bir kedim bile yok ama o konu ayrı.
Bu virüs öyle dendi böyle dedindi, hepimiz süreç başı türlü terori yorumlar falan yaptık ama yine bence bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor. Kaç kişi ile konuştum, pozitif çıktı diyorlar ama zerre neredeyse belirti yok. Hatta bir dostumun dedesi çok ağır şekilde hasta ve belki 100 yaşında, testi pozitif çıktı ( maşallah ) ona da hiç bir şey olmadı, belirti bile yoktu. Kısacası tanıdığım yaşını başını almış ciddi hastalıkları olan kişiler çok ama çok hafif atlatırken, tanıdığım genç ve hiç bir sorunu olmayan bir kadın, ciddi derecede ağır geçirdi. Bana gelirsek, inanılmaz az bir haksizlik var ki bu aralar evde yatmaktan zaten vardı bu durum. Nefes sorunu yok gibi, ateş yok, tat ve benzeri bir kayıp yok. Hasta değil gibiyim yani... İşte tam olarak bunu anlayamıyorum. Bu nasıl bir virüs bu virüs de nasip bir kafa var? Resmen adam kayıyor veya bizde ki test sonuçları tamamen atmasyon. Zaten belli ki anti virüs falan çıkmayacak yakın bir tarihte de, sanıyorum ki bir çok insanda yaşayacak bu hastalığı ve resmi kaynakların açıklamaları bana göre doğru veriler değil ama hastane doluluk oranları falan beni çok kararsız bırakıyor açıkçası. Tam olarak ne doğru ne yanlış emin değilim. En çok üzüldüğüm nokta ise, ben evden bile çıkmazken bana bulaşan bu hastalık, yahu harıl, harıl gezen davar gibi halay çeken kitleye bulaşmıyor mu? Ölüm oranı %0,2 olan bu hastalığı kimse neredeyse ciddiye almıyorken ( sözüm meclisten dışarı ) hastaneler nasıl oluyor da %65 doluluk oranına ulaşıyor? Hasta falan mı ithal ediyoruz, ekonomi adına? Bu döviz ne olacak? Araba, motosiklet fiyatları ne olacak? Utanıyorum, ağrıma gidiyor bakamıyorum bile. Ulan, tüm dünya da kullanılan ürün, zaman içinde minimum 3/1 fiyat düşüşü yaşarken, bizde nasıl oluyor da, 3/3 artışa geçiyor? Hadi ben aramızda ki bazı olgun kişiler kadar geçmişe vakıf değilim, ama olur mu böyle? Biz hiç mi ileri gitmeyeceğiz? İnsanlar ömürleri tüm çabaları biriktirip zor zar, bir daire bir araba satın alabiliyor! Gençler bir motosiklet ( Huysuz Virjin, Çançinçonlar hariç ) alabilmek için gençliği verecek hale geldi? Canımız kanımız, gururumuz dediğimiz Kenan Komutanım, mecliste olması bir motorcu, tutmadı elimizden. Her gün Çınarcık da Tekirdağ da deprem oluyor, 1.8 2.8 derken, bam diye ölüp gideceğiz yakın bir tarihte. Binalar bina değil, kimse, kimseye el uzatmaz bir hale geldi. İnsanların hayatı sosyal medya üzerinde yaşanıyor. Bunca şey içinde hala laylaylay, takım tutan bir kitle var. En son M.Ö 101 Dalmaçyalı ayında bu topraklardan bir bilim insanı çıkmış. Dünya ya bir ağaç kadar faydamız yok, dal kesiyoruz. Kadınlar kadar olamıyoruz. Taksitle telefon alıyor insanlar, telefon! Turkcell de dolandırıcı. Hiç kullanmadığım eve en ucuz gelen elektrik faturası 180 TL. Çalışanların aylığı 1177 TL. Küçük enişte, ekonomik devrim peşinde. Zat-ı muhterem keyif çayı ikram ediyor. Bende sizin zamanızı çalıyorum, hadi bakalım... Kim daha suçlu?