Siteye yazmayı bırakmıştım ama eli sopalı depresyon canavarını görünce yazmam gerektiğini düşündüm.
Ara ara olur öyle bazen kendiliğinden geçer bazen yardım almak gerek. Antidepresan kullanıyormuşsunuz, bazı arkadaşlar iyi niyetle bırakmanızı tavsiye etmiş bırakacaksınız da lap diye bırakmayın, doktorunuza danışın ve azaltarak bırakın.
Belli dönemlerde majör depresyonla boğuşan biri olarak, basit ama işe yarayan tavsiyeler vermek istiyorum ve şiddetle denemenizi öneriyorum.
Mutsuz veya çaresiz hissettiğinizde, bu hisler genelde yalnız kalınca ya da uyumaya çalışırken daha çok belirginleşir, ilk olarak nefes egzersizleri yapın. Yardımcı olarak prana breath gibi uygulamalar kullanabilirsiniz ya da youtube'den nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Örnek olarak bir link bırakıyorum
https://youtu.be/-fTOn3U-4Bw
Basitçe belli bir süre derin nefes alıp bir kaç saniye nefesinizi tutup bırakıyorsunuz, bir kaç dakika tekrarladıkdan sonra zihninizin boşaldığını ve hafiflediğinizi net bir şekilde hissedeceksiniz.
İkincil olarak mutlaka spor yapın, ağır spor yapmanıza gerek yok ama yaptığınız sporu hakkıyla yapıp bedeninizi biraz yormalısınız. Yürüyüş, koşu, pilates veya ağırlık çalışabilirsiniz, bu spor yorgunluğu mutlu hissetmenize yardımcı olur ve uyumanızı kolaylaştırır.
Üçüncü olarak konuşurken ya da yazışırken iyi hissetmenize yardımcı olan kişilerle bol bol konuşun.
Son olarak mutlaka vitamin değerlerinize baktırın ve eksik olanları tamamlayın. Alakasız gelebilir ama b12, d ve çinko gibi bazı vitaminlerin eksiklikleri depresyonu tetikliyor.
Biliyorum boş vermişlik ve vazgeçmişlik hissi zorunda kalmadıkça bir şeyler yapmanızı engelleyecektir, hiç birini yapmasanız bile 2-3 dakika nefes egzersizi denemenizi şiddetle öneriyorum.