ben başkasına yıkatmak istemiyorum köpüğü suyu kendim kullanabiliceğim bir benzinlik varmı arkadaşlar bildiğiniz
ben başkasına yıkatmak istemiyorum köpüğü suyu kendim kullanabiliceğim bir benzinlik varmı arkadaşlar bildiğiniz
birçok benzinlikte kendin yıka yerleri var. denk gelmişsindir illaki
tabi arabaların 5 dk da yıkandığı yeri tutupta 10-15 dk esir edeceksen tartışma çıkar
en fazla 10dk sürer hiç kullanmadım daha önce ama başkasına yıkatmaktansa böyle daha sağlıklı geliyor
Benzinci bulamazsan ve eğer zincir dişliye girişmeyeceksen bir kova suya Dalin bebe şampuanından biraz döküp köpürt, o köpürttüğün suyla yumuşak bir bez vasıtasıyla motorunu sil. Durulamaya gerek kalmadan kuru bezle ıslaklığı gider.
cevizlibağ petrol ofisi
mis gibi yer istersen saatlerce dur motorunu parlat kimse bişey demiyor. 2 haftada bir gidiyorum
evet, bu benzin istasyonunda sadece motosiklete ayrılmış yıkama bölümü var arka köşede. 2 papel köpük + 2 papel su, iki araç yıkamanın arası kalıyor ama yağlamanın önünde kurularsınız.
Cevizlivağ petrol yakın oraya uğruycam, sıcak motora su vurmam ama ne kadar soğuması lazım acaba gölgede 30dk beklesem filan yada belli Bi derecesi varmı motorda gösteriyor dereceyi
Hocam uğraştığınıza değmez. Alın bundan istediğiniz gibi rahatlıkla temizleyin motorunuzu. Zaten zaman geçtikçe parasını çıkarır.
Ek olarak Benzinliklerde kullanılan su kuyu suyu oluyor. Motorunuzda garip garip beyazlıklar ve lekeler bırakmak istemiyorsanız benzinlikleri fazla kullanmamalısınız.
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------
Ek olarak isterseniz daha uygun fiyata farklı markalar da var tabiki.
Koşuyolu Aytemiz'de su 3tl, köpük 5tl. Sabah 9 akşam 9 arası yıkanabilir. Bu saatlerin dışında gürültü nedeniyle kapalı olur.
E5 üstünde Kadıköy yönünde Optimum avm'yi geçince Petrol ofisi var. Fiyatını hatırlamıyorum ama daha ucuzdu ve 7/24 olması lazım.
Motorun soğumasinin önemi yok arkadaş. Yağmurlu havada motor kullaniyorsun motora birşey mi oluyor. Sen kafana göre takıl on dakika istersen bekle yeter. Fazlasına gerek yok
Nerdeyse her benzinlikte yıkanıyor. Evinize yakın olanlara bakın ilk olarak. Ben köpük attıktan sonra el süngeri ile ovalıyorum iyice hiç kimse ile tartışmadım. Sıra varken önüme kıran arabacı da olmadı hiç.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Bağlantı yok mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------
Senin ayakların hiç ıslanmıyor mu yağmurda? Hiç mi yağmurda trafikte durduğunda manifoldlardan buhar çıkmadı? Nereden geliyor o buhar?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Not: Yoldan, özellikle motorun iyice ısınacağı kadar yoldan gelindiğinde bir 10-15dk beklemeden yıkamaya başlamamak bence de mantıklı, ama abartmaya da gerek yok...
Şöyle söyleyeyim, ben kar buz hariç her gün kullanıyorum, yağışlı günlerde dizimle bileğimin tam ortasına kadar sırılsıklam oluyor. Yani yağmurlu havada sürüşte motora ciddi miktarda su geliyor, bizim memlekette malum birikinti falan da çok hani o konuya hiç girmiyorum...
Hocam neyin tartışmasını yapıyoruz ben o kısmı anlamadım.
Sıcak bir maddeye soğuk ve basıncılı su vurmak zarara neden olabilir, basit bir fen bilgisi konusu.
Çaycılar bile bardak catlamasın diye cay doldururken bardağı önce sıcak su ile calkayalıp genel olarak ısınmasını saglarlar.
Verdiğiniz örneğin hala sabit ve basınclı su vurma ile alakası yok. Yoldaki birikintiler sabit ve basınclı konusuna yakın bile değil. Yağmur konusu sabit ancak o da motoru yıkarken ki gibi yandan direk motora basınclı olarak vuracak şekilde yağmıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)