Şarjlı matkap size uygun değil.
Siz ürünü sürekli kullanmayacaksınız. Haliyle o makinenin batarya zamanla deşarj olacak, kullanmak istediğinizde ise batarya ya boşalmış olacak ya da işinizi yarım bırakacak. Her şekilde kullanmadan önce ve/veya sonra şarj etmeniz, bunun için de beklemeniz gerekecektir.
Her ne kadar şarjlı ürünler birçok açıdan çekici gelse de sizinki gibi her gün kullanılmayan makinelerle hobi sınıfında kullanılacak makineler için elektrikli ürünler çok daha doğru bir seçimdir.
Uzun vadede verim/maliyet hesabında da her zaman açık ara farkla elektrikli başı çeker (yukarıda bahsettiğim kullanım şartlarında). İlk alım maliyet farkı da ürünün özelliklerine göre elektriklide ciddi şekilde farkedecektir.
Yerinizde olsaydım bütçeyi:
* Bosch(yeşil) veya Black&Decker elektrikli 550W (-50+100) bir modelden yana seçer,
* Varsa solid kutulu modelini alır,
* Kalan parayla da işime yarayacak ölçülerde MKE matkap(ucu da diyebiliriz), dubel, vida gibi malzemeleri alıp bunlar için de matkap kutusuna sığacak küçük bir kutu alıp hepsini bir yerde taşırdım.
* Ayrıca 10 metrelik bir uzatma kablosu da temin ettiğimde ne şarj derdim olurdu, ne batarya bitti, ne de batarya ömrünü tüketmiş aman efendim bir matkap parasıymış da kim verecekmiş o parayı da yenisini alırım daha iyi de...
sn ero__' nun da belirttiği gibi kaliteli matkap ucu ve vidalama ucu (bits uç) temin etmeniz oldukça önemli, hatta 4mm' ye kadarki özellikle metal uçlarından en az 3 adet temin etmenizde yarar var, kolay kırılabiliyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------
Link ve aşağıda resim.
https://productimages.hepsiburada.ne...1488351282.jpg
Bunu alın, konu kapansın