günaydın efendim.
öncelikle benim de kardeşim amerika vatandaşı. son 5 yıldır orda. kısmet olursa bende oraya yerleşmeyi düşünüyorum ama malum amerika işte avrupa gibideğil vizesi. herneyse;
üç yöntem var hocam benim kesin olarak gördüğüm. bunları şöyle sıralayım ;
1- evlilik yöntemi; bunu size hiç anlatmıyorum.
2- yüksek miktarda para; para her kapıyı açıyor malum. para ile vatandaşlık verenler mi dersin, işletme açıp işletenler mi dersin. kısaca o ülkeye yatırım yaparsanız alırsınız vatandaşlık veya oturum izni.
3-sponsor; örneğin amerikaya veya kanadaya gitmek isterseniz bir sponsor bulmanız süper olur. bu sponsor olayıda, bir firma size iş verecek, diyecekki sizi işe aldım gel çalış. burda da tahsiliniz çok önemli yani kalifiye eleman arıyorlar. o zaman çalışma izniniz de hemen çıkıyor. avrupa ülkelerinde de işe yarar.
çok maaliyetli olmasın diyorsunuz. ben belarusa, moldovaya, bosna hersek'e gittim. tamam refah var ama türkiyenin büyük şehirinde yaşayanlar için yeterli değil. belarus bi nebze belki. gidecekseniz eğer bi tık seviye atlayıp, avrupa veya iskandinav ülkelerine gitmeye çalışın.
hala da yok diyosanız Senegal'e sınırsız vizemiz var gidin ömür boyu kalın kimse karışmaz