Ve Zonguldak’ta yasak olabilir. Diğer illeri bilemem.
Haftasonu yasak yok, sağlık bakanı açıkladı.
Haftasonu yine yasak var. Hani normalleşmiştik? Hafta içi herkes kucak kucağaydı ne oldu şimdi?
milleti salağa çevirdiler, ortalık ana baba günü oldu, yasak yok deyip şimdi geri vites yaptılar, yasak yok dedim çünkü kaynak her yerde sadece basit bir arama ile google da bulabilirsiniz, şimdi ise tekrar yasak geliyor, iş halen ciddi, ne olursa olsun virüse karşı dikkatli olmaya çalışın arkadaşlar
Yasak yok
https://www.milliyet.com.tr/gundem/h...ni-yok-6226692
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...mi-282263h.htm
Yasak var
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/i...nacak-41534335
https://www.milliyet.com.tr/galeri/s...acak-6227556/2
Virus'ün Tirkiyeye geldiği ve ilk vakaların görülmeye başladığı Mart ayı ortasına göre ço daha fazla vaka varken ne dşarı çıkmas, ne normalleşmesi. 5bine yakın kişi ölmüş, bunlar sayı değil, birlerinin ailesi, birierini arkadaşı. Çıkmak zorunda değilseniz çıkmayın dışarı.
Çocuk oyuncağına çevirdiler iyice. Herkes bir plan yapıyor sonra son gün yasak açıklanıyor.
Millet starbucksa vs doluştu bu haftaiçi. Tıklım tıklımdı her yer. İnsanlar marketler de vs gayet maskesiz rahat rahat geziyordu.
Her işleri yarım yamalak bir tane doğru işleri yok.
resmi rakamlar, resmiyet lazım.
bir anlamda enflasyon rakamları, işsizlik oranı rakamları, büyüme rakamları gibi bir rakam.
hurufiler bile bu kadar sayılarla oynamamışlardır.
virüsün gregoryan takvime göre yayılımını yaptığının düşünülmesi ise ayrı bir yetenek gerektiriyor.
ne'se koruyun kendinizi.
can't be worried about that shit. life goes on man.
şizofren olduk artık bi var bi yok.
anasını satayım hafta içi tüm her yer acık, tüm herkes kafe bar avm geziyor ben calısıyorum.
haftasonu tenha bir koya gideyim diyordum yine evdeyim. depresyona girdim aylardır.
10 sene önce eve aldığım bir koltuk var, 10 sene boyunca şeklini şemalini, formunu korumuştu. 3 aydır evde oturmaktan kı.ımın şeklini almış koltuk. Millet motosikletiyle bütünleşir ben koltukla bütünleşmişim.
Normal olalım derken evde otura otura anormal olmaya başladık.
Bizim komşunun çocuğu daha iyi yönetir süreci. Seçime girsin, oyum ona.
Normale dönüş süreci, herşeyi var-yok olarak algılamayan, ara kademelerin olduğunu idrak eden gelişmiş toplumlarda işe yarar. Bu toplumlarda normalleşmeye geçiyoruz denilince, tehlikenin azaldığı ama halen devam ettiği anlaşılır, insanlar yavaş yavaş normal düzene geçer. Bizim topluma normalleşiyoruz derseniz tehlike tamamen geçti diye anlar, bir anda normal düzene geçer. Bunu göremeyen hükümet ya milleti tanımıyordur, ya da başka bir amacı vardır.
Amerigalılara özenip eylem meylem yabmayın diyerekten hökümatımız yılanın başını küçükken ezmiştir.
Evet yapılan iş aynen bu cümle gibi anlamsızdır.
İnsanlar aptal. Aklını kullanan lüzumsuz çıkmıyor dışarı. Aptalları dışarıda gördüler, cumartesi pazar karantinasını devam ettirme kararı aldılar. "Bir insan ne kadar aptal olabilir?" sorusunun cevabı her geçen gün level atlıyor gözümde, şaşkınlıkla izliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
"Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık."
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
"Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti."
"Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı."
"Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum." Partili CB
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İPTAL
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)