Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu sorunun cevabini 5 dakkada bulani microsoft'a ise alioz :)

REKLAM ALANI
    mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Gecen gun mvp'lerden (microsoft valued professional=microsoftun cok deger verdigi insan) biriylen muhabbet sirasinda microsoft'da ise girmek istedigimi soledim kendisi bana hemen ozaman bi soru sorucam 5 dakka icinde bilirsen yardimci olcabilitem var dedi. Soru asagidaki gibi:

Iki katli bir ofiste calisiyorsun senin bulundugun katta 3 dugme var. Ve bu dugmelerden sadece bir tanesi asagi ofisteki lambayi yakiyor. Hangi dugmenin asagidaki lambayi yaktigini bulabilir misin?Bir kere asagiya inip bakma sansin var. Bunu pseudocode(sözel algoritma gibi bisi oluyor) seklinde bana ifade edebilir misin dedi. Buarada arkedesler pencereden kafanizi uzatip asagi kattaki isigi goremiyorsunuz denemeyin bu yontemi lutfen

Ben cevap veremedim ama tabe diger motorcu kardeslerimi hain microsoft'a karsi bilgilendirmek boynumun borcu ole kod mod sormuyolar zeka sorusu soruolar simdi hadi cevabi kim solicek..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jazzbass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    öfff 3 düğme varsa birini yakarım beklerim. Bulunduğum kattaki yanarsa onu elerim. Diğerlerinde bi tane daha yanarsa bir diğeridir. Yanmazsa o kattakidir. Hiç aşşa bile inmem
    Yada ilk denemede yanmazsa odur yani yada hangi denemede yanmazsa 2 denemede olayı bitirirsin hiç aşşa falan inme yani

3dk bile sürmedi Microsoft System Enginnering Belgesi alayım :p
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Bulundugun kattaki lambayi yakmani istemiyorum. Goremedigin alt kattaki lambayi yakmani istiyorum Bu 3 butondan 2 si bos 1 tanesi asagidaki lambayi yakiyor. Asagidaki lambayi hangisinin yaktigini nasil bulacaksin peki sorumuz bu. Genede tabi ilginc icin tesekkur edip bi mcp(microsoft certified professional) verelim sana...

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    hmmm.
    şimdi bulundugun kattaki ısıgın yanacagı dugmeyı bulurum once. geriye 2 adet düğme kalır. birini yakarım inerim aşağıya bakarım. yanıyorsa odur. yanmıyorsa gelir digerini yakarım. boylece asagıya bıkere ınerek bulmus olurum.
    ama tabıkı bu olamaz cok kolay oldu ya da ben soruyu anlamadım.
    neyse zaten orda calısmak da ıstemıyom
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Soru cok basit onunde 3 tane dugme var ve iki katli bir ofistesin. Buraya kadar hersey net heralde bu 3 dugmeden sadece bir tanesi asagidaki kattaki lambayi yakiyor. Hangisinin yaktigini asagiya inip bir kez bakaraktan nasil bulursun. Senin cevabinida uzulerek kabul edemiycem cunku ust kata cikip bir kez daha deniyorsun hangisinin yaktigini. Ole ust kata cikabilsek 3 kerede bende bulurum hangisinin yaktigini de mi ama

Neyse sana da emegin icin hemen bi mcp veriyoruz...

Jazzbass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ledow 250cc Chopper
    hmm ozaman öyle deseydin Neyse bulunduğumuz kattakini yakarsak yanıyomuyuz?
    [COLOR="Red"][B]"Korkularının üzerine gidebildiğin kadar yeni birşeyler öğrenirsin."[/B][/COLOR]

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Bulundugun kattaki lambayi yakmani istemiyorum arkadasim. Bu bizim ofis az ters bi ofis elektrikci usta alt katin lambasinin dugmesinide ust kata koymus Gidip asagi kata ust kattaki 3 butondan hangisinin yaktigini anlayabilir misin

Sen kendi katindaki isiga takinti olmusun

ozkansava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    JONWAY 150 T-2 YY Furnace
    Alıntı mindtrap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecen gun mvp'lerden (microsoft valued professional=microsoftun cok deger verdigi insan) biriylen muhabbet sirasinda microsoft'da ise girmek istedigimi soledim kendisi bana hemen ozaman bi soru sorucam 5 dakka icinde bilirsen yardimci olcabilitem var dedi. Soru asagidaki gibi:

Iki katli bir ofiste calisiyorsun senin bulundugun katta 3 dugme var. Ve bu dugmelerden sadece bir tanesi asagi ofisteki lambayi yakiyor. Hangi dugmenin asagidaki lambayi yaktigini bulabilir misin?Bir kere asagiya inip bakma sansin var. Bunu pseudocode(sözel algoritma gibi bisi oluyor) seklinde bana ifade edebilir misin dedi. Buarada arkedesler pencereden kafanizi uzatip asagi kattaki isigi goremiyorsunuz denemeyin bu yontemi lutfen

Ben cevap veremedim ama tabe diger motorcu kardeslerimi hain microsoft'a karsi bilgilendirmek boynumun borcu ole kod mod sormuyolar zeka sorusu soruolar simdi hadi cevabi kim solicek..
    Baba yapma ya.Senin bence sorun eksik.Ben soruya göre cevap vereyim.
    Yak üç lambayıda in aşağıya lamba yanıyordur.

Tabi sen şimdi 5 dak .geçti bile dersin.
    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr

camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    şöyle yapsak olurmu önce iki düğmeye birden basarım sonra inerim aşağı eğer yanmıyorsa diğerini yakarım
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Evet 3 unu birden acarsan lamba muhakkak yanacak ama acaba bu butonlardan hangisi yakiyor lambayi bana tam olarak hangisi yakiyor anlamak icin bir metot soyliceksin yoksa asagi kattaki lambayi yakmakta problem degil hangi buton asagi kattaki lambayi yakiyor onu bulmak onu bulmak icin gerekli olan mantigi yurutmek onemli...

Motosikleti
    Evet 3 unu birden acarsan lamba muhakkak yanacak ama acaba bu butonlardan hangisi yakiyor lambayi bana tam olarak hangisi yakiyor anlamak icin bir metot soyliceksin yoksa asagi kattaki lambayi yakmakta problem degil hangi buton asagi kattaki lambayi yakiyor onu bulmak onu bulmak icin gerekli olan mantigi yurutmek onemli...
    mindtrap tek hakkın varmı diyorsun yani.Yakacaksın sadece bir tanesini ve inip bakacaksınmı diyorsun.Onu açıkla lütfen.Soruda belirtilmemiş.
    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Arkadasim asagi inip bir kez bakabilirsin. Bana tam olarak hangi dugmenin yaktigini asagi inip baktiginda soliceksin mesela iniyorsun asagi bakiyorsun lambaya ortadaki buton yakmis diyorsun bunu. Mesela birinci dugmeye bastin indin yaniyorsa birinci dugme yakmistir yanmiyorsa 2. veya 3. dugme yakmis olabilir seklinde fikir yurutebilirsin ama gordugun gibi bu dusunce sisteminde tam olarak cevaba ulasamadik 2. veya 3.'nun yakmis olmasi durumunda bilemiyoruz kesin olarak bana ole bi test yontemi sole ki kesin olarak bulalim hangisi yakiyor. Bulan olmazsa aksam 6 sularinda ipucu verecem ve 1 dakka sure tanicam bulmaniz icin

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Ben biliyorum bunun cevabını ozkan biraz ip ucu versekmi?
    Hemen söylersem tadı kalmaz dimi
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Cevabi bilen varsa daha evelden duyulmus olabilir. Soylemesin insanlar fikir yurutsun mantiklarini kullansin bi yol bulmaya calissin ole hemen tadi kacar hem 6 ya ne kaldi 2:30 saatcik var Tabe isteyen istedigine ozelden solesin cevabi arkedesler...

Motosikleti
    Alıntı Sanlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben biliyorum bunun cevabını ozkan biraz ip ucu versekmi?
    Hemen söylersem tadı kalmaz dimi

İpucu olmaz.Dur bakalım tadı çıksın.Ama bulamayacağım galiba.

Cevabi bilen varsa daha evelden duyulmus olabilir. Soylemesin insanlar fikir yurutsun mantiklarini kullansin bi yol bulmaya calissin ole hemen tadi kacar hem 6 ya ne kaldi 2:30 saatcik var Tabe isteyen istedigine ozelden solesin cevabi arkedesler...

Tamam Sanlı bana özelden söyleyebilirmişsin bak

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    Alıntı trenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hmmm.
    şimdi bulundugun kattaki ısıgın yanacagı dugmeyı bulurum once. geriye 2 adet düğme kalır. birini yakarım inerim aşağıya bakarım. yanıyorsa odur. yanmıyorsa gelir digerini yakarım. boylece asagıya bıkere ınerek bulmus olurum.
    ama tabıkı bu olamaz cok kolay oldu ya da ben soruyu anlamadım.
    neyse zaten orda calısmak da ıstemıyom
    yanlış nerde burda anlamadım aşağıya bir kere iniyorum bende.aşağıya indiğimde ışık yanmış mı olmalı. eğer yanmış olmalıysa o zaman soru eksik.
    aşağıya indiğimde şu yakıyodur diyceksem. yukarı çıkmadan da söylerim.üstü bulduktan sonra. rastgele birini yakarım. aşağıya inerim. eğer yandıysa odur. yanmadıysa diğeridir.
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    ilk düğmeye basılır bulunduğun katın ışığını yakmıyorsa 2. düğme denenir ve o da yakmıyosa 3. düğme.Bulunduğun katı yakan düğmeyi bulduktan sonra diğer bi düğmeye basılır ve aşağı inilir eğer yanıyorsa o basılan düğme eğer aşağı kat yanmıyorsa basılmayan düğmedir ?
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

Motosikleti
    Alıntı tronic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk düğmeye basılır bulunduğun katın ışığını yakmıyorsa 2. düğme denenir ve o da yakmıyosa 3. düğme.Bulunduğun katı yakan düğmeyi bulduktan sonra diğer bi düğmeye basılır ve aşağı inilir eğer yanıyorsa o basılan düğme eğer aşağı kat yanmıyorsa basılmayan düğmedir ?

Bravoooooooooooooooooo

Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Trenox kardesim o onundeki 3 dugme varya onlardan hicbiri bulundugun kattaki isigi yakmiyor. Bu dugmelerden 2 tanesi bos hicbisi yakmiyor bitanesi alt kattaki isigi yakiyor hangisi yakiyor bana kesin olarak soyliyebilir misin? Asagi inip yanmasi gereken lambayi bir kez inceleme imkanin var daha ne solim ki.

Temelle idrusun testine benzedi buda benim evde kendimunda bir kuzisi vardir diyosun

Alıntı ozkansava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bravoooooooooooooooooo
    Hakikaten bravoo abicim o uc dugmeden bidaha soluyorum. Hicbiri bulundugun kattaki isigi yakmiyor. Hatta senin bulundugun kattaki isikla hicbir alakan yok bidaha bitanesi bulundugum kattaki isigi yakiyor diyecek olursaniz o butonlar 4 tane olucak geriye kalan 3 tane bulundugunuz kattaki isigi yakmayan butondan hangisinin yaktigini bulacaksiniz. Sizi gidi zeki motorcular sizi.

animanyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Buldum galiba

1. tuşa basarız 10 dakka bekleriz sonra kapatırız...
    2. düğmeye basarız
    3. düğmeyi hiç ellemeyiz.

aşağıya ineriz eğer ışık yanmıyor ama lamba sıcak ise 1.düğmedir eğer ışık yanıyor ise 2. düğmedir. eğer yanmıyor ise 3. düğmedir

Bildimmi ?
    [B]Bu arada ben 92 doğumluyum eğer laflarımı beyenmesseniz yaşın küçük deyip kesebilirisiniz (Bu laf yaşça bük olup ....... küçük olanlar için geçerlidir)::lac:: [/B]

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler