Wallaha pc yok die bakınamıyorum artık. Kısmetse eve çıkacağım. O yüzden laptop işine giremiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------
Durarara die saçma bir anime var. 2 sezondu galiba. 1,5 sezon izledim ve ne yaştıklarını hiç anlamadım. Sonunda pes ettim ve bıraktım. Bu günlerde bakabilirsiniz ama benim tekrardan bakmaya niyetim yok halen.
Bizdede var 95 senesinden kalan milliyetin verdigi sofram yemek kitabi.
Tavada tereyaği ile irmiği iyice kavuracaksin..kokusu cikacak,rengi koyulaşacak..esmer olacak..
Surekli karistiracaksin.
1 su bardagi irmige,1.5 su bardagi süt..
Sutle şekeri ayri tencerede kaynatacaksin.
İrmikte,şerbette ikiside kaynar olacak.
Hizlica karistirip suyunu cektireceksin.
Kapagini kapat 10dk beklesin tamamdir.
İşin sirri
İrmigi bol kavurmaktan geçer.
Ben yine duruşamadım gezdim. Baya gezdim ama her yerim ağrıyor.
Ufuk hocam , afiyyet, şeker , lokum, bal olsun. Hani bizimki latife işte . Hürmetlerimizle.
Bu zamanda dergiye gazeteye bakarak yemek mi yapılırmış Allah aşkına?
Açın YouTube'u, yazın gönlünüze göre ne istediğinizi, yapın, afiyetle yeyin.
@ufoz istisna poğaçalar süper görünüyor. Çörek otuna kadar nizami yapılmışlar. Afiyet olsun.
Bu arada arada tatlı olayında Fransızlar iyi bayağı. Genelde o tariflerden yürüyorum şahsen. Ama antep fıstığı falan kullanarak orijinal kreasyonlara da imza atmaktayım
Bende acıkınca yemeksepeti’ne bir sipariş çakıyorum veya pastaneye gidiyorum
Neyse şimdide işe gidiyorum. Normal zamanda 6.45’te çıkmam gerekirken 7.15’te çıkıyorum die pazartesi sendromu falan kalmadı. Hatta cuma iş günü bitiyor die bu aralar depresyondaydım. Havalar açacak, böylece millete kesilen cezaları izlerim
Herkes evden pasta börek paylaşımı yapıyor.Kilo alma olayını geçtim.Üretim durmuş gıda tedarikinde ileride sorun oluşabilir.Bizze normal zamandakinden fazla pasta börek yiyoruz.
Aman bu dönemde şeker ve hamur işine dikkat
Karışık gazetelerin ekleri var evde. Tabi birde validemin 50-60 yıldır notlarını tuttuğu kendi tarif defteri...
Doğruyu söylemek gerekirse hedef şambaba idi.
Bir haftadır irmik sayıklıyorduk.
Epeydir yapmadığımız için @levend84 ün dediği gibi kavurma işi biraz eksik kalınca, "hadi birde kendi poğaçamızı yapalım" dedik
Çörek otuna kadar bakmak...
Valla bravo. @hasmet'ten korkulur. Çok detaycı
Yalnız şu siniye hiçbir şey dememişin ya, hakikaten şaşırdım yahu
Nedense ev ahalisi olarak pek tatlı merakımız yok. Genelde helva, tel kadayıf, şekerpare tercih ediyoruz.
Bırakın hamur işi yapsın insanlar.
Türkiyede ilk covid19 vakası duyurulur duyurulmaz, bilen bilmeyen, panikle marketlere koşup un stokladı. Un çok uzun süre dayanan bir malzeme değil. Böceklenecek bir süre sonra.
İsraf olup çöpe gitmesindense, insanların bir şeyler üretmesini yeğlerim.
Hamur işi tüketiminin gıda tedariğini olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Bence şu anda gıda tedariğindeki en büyük sorun sebze, meyve bulmadaki zorluğun artması...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------
@hasmet, tatlı mevzusuna cevap yazdım ama hep "eksik bir şey var" diyorum.
Ben çok iyi sufle yaparım yahu.
Hatta bir ara arkadaşlarla sufle akşamları yapar, şiirler okur, sessiz sinema falan oynardık.
İyiki hatırlattın şu Fransız mutfağından bahsederek...
En az 3-4 yıldır yapmamışımdır.
Malzeme bulursam bu hafta yapayım.
Un uzun süre şartlandırılmış oda yoksa dayanmaz zaten. Bu arada bildiğim kadarıyla gıda fabrikaları çalışmaya devam ediyor. Ankara'da gıda sektöründe 2 firmada üretim sorumlusu arkadaşa sordum durumu. Üretimin temeli otomasyon ham madde olduğu sürece sıkıntı çıkmayacağını söylüyor. Yani tarlaların ekilmesi önemli.
Evde kalabiliyormusunuz diye sorulmali bence, öncelikle.
haftaya 17 dereceye çıkıyor hava motor tepesinde insan olmayan bi yer bulup sürücem artık
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)