Dostlar,
Aranızda plastik kalıp imalatı yapan veya yapan bir işletmede çalışan var mı? Acil olarak hazırlatmam gereken kalıplar var. Bilgisi olan varsa, yardımcı olsun lütfen.
ÖNEMLİ.
Dostlar,
Aranızda plastik kalıp imalatı yapan veya yapan bir işletmede çalışan var mı? Acil olarak hazırlatmam gereken kalıplar var. Bilgisi olan varsa, yardımcı olsun lütfen.
ÖNEMLİ.
İş işçi aramıyorum be kardeşim. Kalıp yaptıracağım, yapan veya yakın tanıdığı olan varsa... Yarımcı olur diye konu açtım. Bir sürü insanız, kim ne iş yapıyor ben nereden bileyim.
Ankara'da tanıdığım bir çok yer var ancak İstanbul'da tanıdıklarıma kefil olmam :D
Ne lazımsa başlığa da yazsaydınız da herkes ne olduğunu anlamak için tıklamak zorunda kalmasaydı.
Plastik enjeksiyon kalibi istiyorsun sanirim.
Ebatlar nedir?
Formlu boşaltma,feder,housing var mi?
Fiber?
Abs?
Maçali dişi erkek kalip mi?
Parçanin 3D stp veya igs datasi var mi?
Yoksa hem parca tasarimi hemde mold mu istiyorsun?
asıl soru şu , bu kılıflardan kaç tane yaptıracaksın ?
Çinde bir firmaya adet bazında sipariş ederek yaptırmak daha ucuz olur.
Ben belki 20 sene önce cd kutusu yapacaktım.Kalıp maliyeti sadece malzeme kendi makinemizde basacaktık.
Ürünü tartığında hammade fiyatından daha ucuza çinden alınabiliyordu.
Tam anlatamadım herhalde derdimi kusuruma bakmayın.
Ben bu kılıftan yaptırmak istemiyorum. Bu kılıftan yapmamı sağlayacak kalıpları yaptırmak istiyorum. Konuya çok vakıf olmamakla beraber, bu ve bu tarz kılıflar adına plastik kalıp yapıldığını biliyorum. Bu yüzden dedim aranızda yapan veya yapan bir yerde çalışan varsa, kalıplar için bana yardımcı olabilir. Bir fiyat teklifi sunabilir vs...
Yinede hepinize teşekkür ederim.
Ben de onu demeye çalışıyorum.Kalıp maliyeti ham madde ve baskı fiyatı yüzünden yapamazsın.Kalıbını kendi bünyende yapıp kendi makinende bassan bile kurtarması zor.Dışarıdan yaptırma ile bu iş olmaz.
Tasarımını yapıp 3d yazıcıdan baskı alman lazım. Kalıbı en uygun o şekilde elde edersin.
Dostum,
Kaliplarin bir ömrü vardir,
Burada kabaca hesapla basilacak urun adedi onemlidir
Ornek bir slikon kalibi burada(shore degeri yani yumusaklik onemlidir)
100-150 bin adet urun basilir daha sonra kalip tadilata/bakima girer.
İlk 25-50 adet basilan urunlere şahit numuneye gore sağlama yapilir.
Extruder(extrusion) kaliplarda,meme ve besleme onemlidir.
Kalibin alt matrisleri,tel veya dalma erezyon tezgahina girer,burada 0.25-0.50 gibi radyuslardan bahsediyorum.
Telefona birebir oturacak bir form gerekli,sicaklik dengesi ve materyal onemli.
Ee haliyle kalip bu unsurlar dogrultusunda yapilir.
Ppap çalişmasi gerek.
Fiyatlandirma ve maliyet analizi icin adet bazli teklif gecerli olur.
Yok oyle abi ben kalibi yaptim,bas 1 milyon adet basabildigin kadar olayi.
Cok kolay degil ama zor da degil
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)