Sade kasa mı? Ben güvenlik kamerası için bir cihaz taşıdım içinde harddisk vardı, adam 1 saat sonra aradı "hocam cihaz harddiski görmüyor" diye.
Teşekkürler örnek bir kasa bulayım deneceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
Vallaha siz dvr cihazını direkt top case içine attıysanız disk kafayı vurmuştur çoktan :D alacağım kasada ssd var sadece ekran kartını sırt çantama atıp geleceğim becerebilirsem.
Hard disk çalışmıyorken, yani kafa park halindeyken diske vuramaz. Eski tip (SSD olmayan) hard disk'li laptop'umu defalarca naked motosikletin selesine lastikli kancalarla takip götürdüm, en az 30 kez. Eskidiği için kullanmayı bıraktığımda hâlâ çalışıyordu laptop. Milspec IBM'di gerçi laptop.
Doğrudur ben de bilgisayar işi yapıyorum çoğu yavaş sorunla gelen makinaların mekanik diskinde sağlığı düşüyor badsector oluşuyor sizinki iyi bir markanın diski olabilir benim değiştirdiğim çoğu diskler western digital birde hgst. Birde dvr cihazlarda hdd laptop kadar sağlam kasaya oturmadığından çok sarsılıyor.
Dost tavsiyesi:
Toplu taşımaya bin!..
bilgisayar kasası bile taşıyamıyorsak atalım çöpe bu aleti, böyle sacmalık olmaz.
sarsmamaya bak sürerken yeter, taşırsın.
Valiz tipi spor çantalar var. Kasa içine sığar. Ona koyup sırtına takabilirsin. Biraz geriye doğru oturup herhangi bir çantanın içinde depo üstü gibi taşıyabilirsin. Taşınır yani her türlü. Toplu taşımaya bu aralar binme. Kasa önde arka da her yerde taşınır. Neler, neler taşıdık biz.
kasayı arkaya koli bandı ile sıkıca bantla tamam yav amma devlet meselesi yaptınız ben bu şekilde 70 km yol gittim hiç bir şey olmadı.
Yahu bu tip başlıkları hayretle ( evet hâlâ ) okuyorum. Millet üst üste aşı, tüp, su, dolap, koyun taşıyor.. Piyasada biblerce pc tamircisi var, benim gördüğüm ve bildiğim en az 5-6 tane var ve her yere motosikletle gidiyorlar ve cihazları yine bu araçlarla taşıyorlar.
Az bi etrafı okuyun!
Doğa size gereken cevabı verecektir
Kancalı iple veya kancasız iple bağlayabilirsin. İçin rahat etmeyecekse bir artçı alıp aranızda taşıyabilirsiniz.
Benim de benzer bir sorunum var. İstanbul'dan İzmir'e orgumu götürmem gerekiyor. Boyu 105 cm. Burgman 200 ile gideceğim. Uzun olduğu için dikey veya yatay arkaya bağlama şansım yok. Nasıl taşıyacağıma hala karar veremedim. Taşıma cantasının askılarından omuzuma bağlamayı düşünüyorum. Omuzumda uyuşma yapar mı bilemiyorum.
Bir tane büyük poşet al,içine de havlu koy,kasayı almaya gidince kasayı havluya sar,poşete koy.İki tane kancalı lastikle ya da ahtapot lastikle bağla hiç bir şey olmaz.
Ataşehir ile Bursa arası yaklaşık 140 km. Koli içi tamamen kırılabilir cam mutfak malzemesi. Ağırlık yaklaşık 30 kg. Köşeleri daha düz ve ağır olduğu için koliyi alta, tapkeyzi de onun üzerine bağladım. Eh eski meslek nakliye
olunca.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------
Koli ölçüleri 40 x 50 x 60 cm . Ferry deki elemanlar, ağızları hayretten bir karış açık,(( Abi sen motoru kamyon
sandın herhalde )) dediler.
Ağırlk sorun olmaz da kasann içndeki hard disk geberebilir titreşimden.
Hard diske bir şey olmasa bile cpu soğutucusu titreşim yüzünden cpu ile arasındaki macunda çatlak oluşabilir, bu da ısınma sorunlarına neden olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)