tigermbz adlı üyeden alıntı
uzun anlatmak icap edecek sanıyorum
ülkede her 15 kişiden biri mülteci yaklaşık olarak. dude' un parmak bastığı ucuz iş gücü meselesi haklıdır. ucuz işçinin varlığı ülke insanının da işsizliğini artırıyor; tüm bunların bir sıkışma noktası var; mültecilerin varlığı ilerde başka toplumsal sorunlara yol açacak, bunlar hesaplanabilen şeyler
işin insani tarafı da var
savaş çıkmadan önceki suriye nüfusunun belki yarısı artık suriyede değil. çok insan öldü, bir çoğu da çevre ülkelere iltica etti. etraftaki en güvenli ülke Türkiye olduğundan, mültecilerin büyük kısmı burada.
iltica edenlerin içinden varlıklı/ okumuş kesimler de olmakla birlikte, çoğunlukla oranın varoş tabir edebileceğimiz kesiminden de kaçabilen Türkiyeye kaçtı. daha vatanseverleri (gerek muhalif, gerek yönetim tarafında kalanlar) ülkelerinde kalarak birbiriyle savaştı/ savaşıyor
gelenlerin içinde de belki vatanseverler var; ama çoluk çocuk işi devreye girince öncelikler değişebiliyor, anlam verebiliriz biraz
hem bir iç savaş bu; kardeş kardeşi vuruyor işte. belki buna alet olmak istemedi bazısı
hazır fırsat varken kapağı Türkiyeye atalım, oralar cennet diyen çakallar da var tabi
Türkiyedeki suriyeliler, sosyal mecrada sıkça kullanılan plajda nargile görüntüsüyle resmedilse de kazın ayağı öyle değil
bazısı biraz dolar getirip iş kurmaya kalkıştı, bazısı beş parasız geldi ve ucuza çalışarak geçimini sağlıyor
aralarında geçmişte cihatçı örgüt mensubu tehlikeli kişiler var elbet; bir sürü de el-muhaberat ajanı, emin olun
esadın bizden ilk intikamı, sürülen suriyelilerdir
açıkça anlaşılıyor ki esad, istemediği ne kadar adam varsa bize iteledi
peki bunu nasıl yaptı? suriyeyi irana ve ruslara peşekeş çekerek. amerikan emperyalizmine kafa tuttu, rus emperyalizminin kucağına oturarak
muhalif güzellemesi yapacak değilim de bu mu vatanseverlik?
ülkenin yarısını kendi içinde öldürüp sürerek mi ülke kurtarılırmış?
idlip, muhalif kesimin toplantığı son nokta, 4 milyona yakın insan yaşadığı söyleniyor
ruslar muhalifleri temizlemek amacıyla çoluk çocuğu katletmek pahasına halı bombardımanına devam ederken esada bağlı birlikler ve iranlı milis kuvvetler de karadan önüne katanı kovalıyor
bölgede hava soğuk, 800 bin mülteci sınıra geldi, dahası da gelecek, içeri almıyoruz ve çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlar
zor değil, montunuzu almadan gece dışarı çıkıp 30 dakika bekleyin, daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi
acımasız olduğunuzu sanmıyorum, meselenin her detayına vakıf değilsiniz diye düşünüyorum ve empati kuramadınız diye bunları anlatıyorum
tabi demiyorum ciatçılara arka çıkalım, kollayalım
daha da yazılır da boşverin
bugün diğer tarafa karşı azgınca davranılsa, buna da karşı çıkacaktım
soğuktan titreyen bir çocukla tüm bu siyasi hesapları bir teraziye koyuyorum, çocuk ağır basıyor
bombardımanda ölen küçücük bir bedenin karşısına güneşi koysalar, tüy sıklet kalıyor