İdlib'de durumumuz kötüye gidiyor
Reklamlar
-
28 Şubat 2020, 09:35
drtayfun adlı üyeden alıntı
Sayın Genelkurmay Başkanımız Ruslarla görüşmüş , hava sahalarını kullanmak için izin istemiş , savunma sisteminizi kapatın demiş. Karşı tarafın halini çok merak ettim gerçekten , ne muhabbetler dönmüştür orada ? Beklesinler , bize izin verince gidip Rusları bombalayacağız uçaklarla , az kaldı !!
https://haber.sol.org.tr/turkiye/hul...yecegiz-281419
o, dün oldu
dün akşam üzeri 2 uçaklarının manpad ile vurulduğu ancak üslerine dönebildikleri iddialarından sonra saldırı haberleri geldi
rusya resmi makamlarından, Türklerin orada olduğu bize bildirilmedi açıklaması gelmiş bugün
yani saldırıyı rusya açıkça üstlenmiş oldu
gece f16 ların faaliyette olduğu ve suriyede çeşitli noktalara bombardıman düzenledikleri aktarılıyor; ne kadar doğru bilemiyorum
sağlıklı bir enformasyon yok, internet te (belli mecralara dair) pek yok
bugün rus makamlarıyla görüşenin, onlardan izin bekleyenin ...
Reklamlar
-
28 Şubat 2020, 09:50
Ruslar yeni savaş gemileri göndermişler , hava savunmalarını takviye ediyorlar. Çılgınlık bizimkisi. Rusların ayarı yok , ayı lakabını boşuna takmıyorlar onlara , kafaları kızınca tren gibi dümdüz gidiyorlar , önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar. Biz öyle yapamayız. Tek şansımız onca hakaret ettiğimiz Batı dünyasından özür dileyip yardımlarını istemek.
-
28 Şubat 2020, 09:55
Ruslar yeni savaş gemileri göndermişler , hava savunmalarını takviye ediyorlar. Çılgınlık bizimkisi. Rusların ayarı yok
hani şu abd filosu akdenize girdiğinde mersin limanına sığınan filoyu mu?
siz hiç mi kavga etmediniz, izlemediniz?
bir taraf diğer tarafa üstünlük kurduğuna emin olduğu anda o rehavetle ileri de gider her şeyi de yapar
mesele dik durmaktır
sen sahada bir kafasını ez, gör bakalım bir idlip için gidebilecekleri en ileri seviye neresiymiş
az önce bir açıklama daha okudum, ruslar uçaklarının saldırıda yer almadığını söylemiş
onlar mı kıvırıyor, bizimkiler mi onlar adına kıvırıyor; şu vakit bunu bilemiyorum
-
28 Şubat 2020, 10:30
Moderatör
tigermbz adlı üyeden alıntı
mesele dik durmaktır
Hani şu klasikleşen "dik dur eğilme bu millet seninle" sloganı atılanlar mı dik duracak ? Ne zaman dik durmuşlar ?
Daha dün öyle rahat uçak uçuramıyorlar artık gelen haberlere göre diyodun akşamına en az 50 şehit verdik hava saldırısında. Yıkılan binaların enkazında daha kaç kişinin olduğu belli değil, yaralı askerleri oradaki köylüler kendi araçlarıyla getiriyorlar.
Savaş çığırtkanlığı yapıyorsun, yangına körükle gidiyorsun, bizim savaşımız olmayan savaşa bizim de müdahil olmamızı istiyorsun, masum bebekler ölüyor diye çığırtkanlık yaparak bu ülkenin bebeklerinin babasız kalmasına sebep oluyorsun, yapma.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
28 Şubat 2020, 10:45
Lucas adlı üyeden alıntı
Hani şu klasikleşen "dik dur eğilme bu millet seninle" sloganı atılanlar mı dik duracak ? Ne zaman dik durmuşlar ?
Daha dün öyle rahat uçak uçuramıyorlar artık gelen haberlere göre diyodun akşamına en az 50 şehit verdik hava saldırısında. Yıkılan binaların enkazında daha kaç kişinin olduğu belli değil, yaralı askerleri oradaki köylüler kendi araçlarıyla getiriyorlar.
Savaş çığırtkanlığı yapıyorsun, yangına körükle gidiyorsun, bizim savaşımız olmayan savaşa bizim de müdahil olmamızı istiyorsun, masum bebekler ölüyor diye çığırtkanlık yaparak bu ülkenin bebeklerinin babasız kalmasına sebep oluyorsun, yapma.
benim yaptığım ya da söylediğim şeylerle olmadı bunlar; ki iddia ettiğin şeyleri de yapmış değilim
suçluyor olman umurumda değil de aklınızı başınıza toplayın
rusya tarafından bir hava saldırısı oldu ve askerlerimiz vuruldu, durumu realize et ve bunu yapana yönlendir öfkeni
hırsızın hiç mi suçu yok?
-
28 Şubat 2020, 10:46
korkarak olacak iş hiç değil
korkarsan tepene binerler
Ben bunu kolay kolay hiç söylemem geçmiş mesajlarda belki 1-2 kere söylemişimdir. Eski harp okulu öğrencisiyim. Meşhur balyoz, ergenokon döneminde herşeyi bıraktık. Neyse, eğer son 10 yılda köklü bir değişiklik yoksa şuan ki şartlar bizim hava kuvvetlerinin harekat planına uygun değil. Delilik ile cesaret arasında ciddi farklar var. Şuan ciddi kayıplar veririz ve bu kayıpları çok uzun vadede geri yerine koyamayız.
Bu olay bitirilmek istenirse İsrail'in 6 saatte bitirdiği savaşı inceleyin. Akdeniz üzerinden Şam yıkılabilir İsrail desteği ile.
-
28 Şubat 2020, 10:53
benim yaptığım ya da söylediğim şeylerle olmadı bunlar; ki iddia ettiğin şeyleri de yapmış değilim
suçluyor olman umurumda değil de aklınızı başınıza toplayın
rusya tarafından bir hava saldırısı oldu ve askerlerimiz vuruldu, durumu realize et ve bunu yapana yönlendir öfkeni
hırsızın hiç mi suçu yok?
Şu noktada bir suçlu veya suçsuz arama tartışması yaratmanın kime ne faydası olacaktır ki? Sen o suçlu dersin bir diğeri senin suçlu dediğin insan için canını verir. Siyasetin içinde suçlu, suçsuz olmaz. Siyaset başlı başına bir insanlık ayıbı.
Lucas'n demek istediği okları yöneltmek aynı zaman da o okların çıkmasına neden oluyor. O oklar kime isabet ederse etsin, zararı toplum çok yönlü olarak görüyor.
Seçme ve seçme hakkına hepimiz sahibiz. Günü gelince Türkiye de yaşayan ve bu hakka sahip bir çok insan gibi görüşümüzü kağıda döker. Sonuca da saygı duyarız.
Aksine atılacak her adım. Sadece kaos'a neden olacaktır.
Kaos siyaseti besler ve yine sonuç olarak kaybeden, toplumdur.
-
28 Şubat 2020, 10:57
YasinC adlı üyeden alıntı
Ben bunu kolay kolay hiç söylemem geçmiş mesajlarda belki 1-2 kere söylemişimdir. Eski harp okulu öğrencisiyim. Meşhur balyoz, ergenokon döneminde herşeyi bıraktık. Neyse, eğer son 10 yılda köklü bir değişiklik yoksa şuan ki şartlar bizim hava kuvvetlerinin harekat planına uygun değil. Delilik ile cesaret arasında ciddi farklar var. Şuan ciddi kayıplar veririz ve bu kayıpları çok uzun vadede geri yerine koyamayız.
Bu olay bitirilmek istenirse İsrail'in 6 saatte bitirdiği savaşı inceleyin. Akdeniz üzerinden Şam yıkılabilir İsrail desteği ile.
yapılan belki yüzlerce hata var
şu anki durumumuza faydası olacak şeyler nedir? bu konuya odaklanılması gerekiyor
bizim tartışıyor olmamızla olmuyor da bir yerlerde eminim birileri ellerinden geldiği kadar kafa yoruyordur bu işlere
geldiğimiz kriz ortamında onların sözleri ne kadar dikkate alınıyor, orasını bilemem
ancak israille birlikte hareket etmek, hatalara başka bir hata daha eklemek olurdu
abd' nin teknolojik desteğini de öylesi bir şarta bağlamasına da şaşırmazdım açıkçası
-
28 Şubat 2020, 11:00
bir yerlerde eminim birileri ellerinden geldiği kadar kafa yoruyordur bu işlere
geldiğimiz kriz ortamında onların sözleri ne kadar dikkate alınıyor, orasını bilemem
ancak israille birlikte hareket etmek, hatalara başka bir hata daha eklemek olurdu
abd' nin teknolojik desteğini de öylesi bir şarta bağlamasına da şaşırmazdım açıkçası
Tigercan işte tam burada senle ayrı düşüyoruz. Evet kafa yordukları konuda hem fikirim ancak çıkar konusunda daha çok bireysel takıldıklarını düşünüyorum.
-
28 Şubat 2020, 11:01
YasinC adlı üyeden alıntı
Tigercan işte tam burada senle ayrı düşüyoruz. Evet kafa yordukları konuda hem fikirim ancak çıkar konusunda daha çok bireysel takıldıklarını düşünüyorum.
kastettiğimi sandığın kişileri kastetmiyorum
-
28 Şubat 2020, 11:02
tigercana usulden katılıyor, esastan katılmıyorum.
rusların uçağını düşürüp, cihatçı teröristlerin propagandasında kullanmasına izin verip akabinde "emri ben verdim" diye ortaya atladık,
adamların büyükelçisini vurup, kıvranarak ölmesini dünyaya seyrettirdik.
ne olacaktı?
mezhepçilikten ve kişisel çıkarlardan gayrı bir şey düşündüklerini sanmıyorum. hümanizm, siviller, bebekler ... talk to the hand.
her ülke bizimki gibi ne idüğü belirsiz tiplerce yönetilmiyor ki.
otoyol açılışında "birkaç" demiyorlar ki.
açıklamayı valiye yaptırmak korkaklığın, çaresizliğin göstergesidir.
nasıl olsa ölenler kendi çocukları değil, bol keseden tepeleri dolduruyorlardı.
mezar taşlarını koyun sanıyorlardı.
ölü sayısını bile söyleyemediler, 9-22-33, sayısal loto rakamı sandılar.
rüzgar eken fırtına biçer.
iki seçenek var;
ya karşılık verilecek (bence verilmeyecek)
ya da askeri varlığımız sonlandırılacak.
öyle sınırı açıp iki suriyeliyi avrupaya göndermekle olmaz o işler.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
28 Şubat 2020, 11:04
Biryerlerde kafa yoranlar doğru adamlar olsaydı şu anda her ne yaparsa yapsın kaybetmeye mahkum bir ülke durumuna düşmezdik. Demek ki kafa yok ? Burda esnaf - işçi - memur onlardan daha doğru düşünüyor. Yapılması gereken de belli.
-
28 Şubat 2020, 11:12
durum lehimiz dönmüştü değil mi?
sahi ya reyiz nerede?
başkomutan olduğunu iddia etmiyor muydu?
acaba ne vakit piyasaya çıkar?
-
28 Şubat 2020, 11:17
Biryerlerde kafa yoranlar doğru adamlar olsaydı şu anda her ne yaparsa yapsın kaybetmeye mahkum bir ülke durumuna düşmezdik. Demek ki kafa yok ? Burda esnaf - işçi - memur onlardan daha doğru düşünüyor. Yapılması gereken de belli.
bu muhabbeti yaptık ve derdimizi anlatamadık topluma. belki 4-5 yıldır ruslarla karşı karşıya geleceğiz diyorum internette çeşitli mecralarda, bir işe yaradı mı anlattıklarım? bugün işimize yarar mı? hayır
faydası yok artık bu konuda söyleneceklerin
birbirimize kızarak ta aşacağımız şeyler değil bunlar
canımızı çok yaktılar, biz belki onlarınkini daha fazla yakacağız; bakalım
sıfır noktasındayız ve ileri gidip gitmeme iradesine göre savaş patlak verecek
ya sineye çekip bundan sonraki ölümlerin önüne bir süreliğine geçeceğiz, kepaze olacak ve bir sürü de taviz vermeye devam edeceğiz
ya inceldiği yerden kopsun diyecek ve rusyanın bu meselede ne kadar ileri gidebileceğini test edeceğiz
-
28 Şubat 2020, 11:18
-
28 Şubat 2020, 11:57
Moderatör
ya sineye çekip bundan sonraki ölümlerin önüne bir süreliğine geçeceğiz, kepaze olacak ve bir sürü de taviz vermeye devam edeceğiz
ya inceldiği yerden kopsun diyecek ve rusyanın bu meselede ne kadar ileri gidebileceğini test edeceğiz
Sana kızmıyorum gerçekten, hala savaş çığırtkanlığı yaptığını iddia ediyorum ama. Geri çekilirsek kepaze olacakmışız, yada inceldiği yerden kopsun diyecekmişiz.
Düşürdüğümüz Rus savaş uçağının intikamını adamlar seneler sonra aldılar, hala da alıyorlar. Adam senin domatesini almayıp salça bile olamayacak şekilde geri yollayıp hizaya getiriyor seni.
Askeri gücünü iman gücünü falan bilmem, adamlarda devlet aklı çalışıyor, bizde en ufağından en büyüğüne hiç bir kurumda liyakat sahibi adam yok. M.S.Bakanı derdest edilmiş eski Genel Kurmay Başkan'ı, tüm dünyaya rezil olmuş biri. Bundan daha rezili mi var dünyada? Neyle kiminle kime karşı savaşalım bu durumda da millete rezil olmayalım ?
Ya allah bismillah allahuekber yazarsan bir de, belki kendine 3-5 destekçi çıkarabilirsin forumdan.
-
28 Şubat 2020, 12:06
milli savunma bakanının ilk açıklaması;
"11.50 | Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de 33 askerin şehit olduğu saldırının ardından ilk kez açıklama yaptı. Akar, açıklamasında "SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi.'' dedi. Bakan Akar, saldırıya ilişkin "İlk atış sonrası uyarı yapılmasına rağmen saldırı sürdürüldü" dedi."
inandırıcı değil, zira dün akşam kaç bin tane rejim askerinin öldürüldüğüne dair bir haber bütün yandaş kanallar ve havuz medyası tarafınca aynı anda servis edildi.
sessizliğin sebebini icazet beklemek olarak yorumluyorum.
-
28 Şubat 2020, 12:29
Lucas adlı üyeden alıntı
Ya allah bismillah allahuekber yazarsan bir de, belki kendine 3-5 destekçi çıkarabilirsin forumdan.
hizbuttaygırşam' ı kuruyorum, blackwater finanse edecek bizi, katılır mısın?
boş muhabbeti bırakalım
bir araya gelelim
dude
bunların çoğu gerçek harekatlarla ilgili geçmiş görüntüler olmakla birlikte toplumu infialden uzak tutmak için gaz alma işleri
rus hss noktaları, suriyedeki hava üsleri ve esadın sarayı vurulmadan; bundan sonra kaldıracakları uçaklar düşürülmeden, her anlatacakları şey, para takma isteği uyandırıyor; söyleyelim de bilsinler
-
28 Şubat 2020, 12:33
avrupaya mülteciler için kapılar açılmış
güzel şantaj
nasıl da müttefik topluyoruz behh zehiriz zehirrr
-
28 Şubat 2020, 12:43
Moderatör
boş muhabbeti bırakalım
bir araya gelelim
Ben de tam bundan bahsediyorum Taygırcan, bir araya gelelim, sen çoğumuzdan fazla stratejik aklı çalışan adamsın. Sen de böyle savaş savaş diye gaza gelirsen, daha nice evde ağıtlar yakılacak, yüzlerce çocuk babasız kalacak.
Bu bizim savaşımız değil, olan oldu durum buraya geldi diyebilecek pozisyonda değiliz, masada kazanamadığın savaşı cephede kazanamazsın.
O mülteciler bize öyle yada böyle girdi, çıkmayacakta, güvenli bölge de oluştursan, ayrı bir devlette kursan bu ülkeyi terk etmeyecekler. Onlar terk etseler 15-20 yıl sonra burada doğan çocukları gelip tekrar yerleşecek.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)