İdlib'de durumumuz kötüye gidiyor
Reklamlar
-
Ya millet , 1989 da , Todor Jivkof Bulgaristan Türklerini trenlere doldurup doldurup Türkiye'ye gönderirken
siyasi anlamda farklı konular bence; ama insani anlamda benzerdir
hem birçoğumuzun yaşı yetmez itiraz etmeye, hem o göçmenlerin çok daha sağlıklı bir uyum sicilleri vardır eminim
bursalıali adlı üyeden alıntı
Beyler siz sıcacık yataklarınızda rahat rahat uyurken Suriyeli x bebek soğuktan donarak ölüyor ve gözleri kapanmıyor.
valla ben de sıcacık yatağımdayken aynı şeyler oluyor
dünyanın bir çok noktasında bir çok haksızlıklar var böyle
bu sıcak, bu gözümüze gözümüze sokuluyor; ancak manipülasyon olamayacak kadar da gerçeklikler içeriyor
konuşmaktan başka bir şey yaptığımız da yok işin doğrusu
önce Allah' a sonra ordumuza güveniyorum
inşAllah çatışmaya kalmaz, kimse incinmez; Allah yar ve yardımcıları olsun, tez zamanda bitsin bu zulümler inşAllah
Reklamlar
-
Ya millet , 1989 da , Todor Jivkof Bulgaristan Türklerini trenlere doldurup doldurup Türkiye'ye gönderirken, bu sınırlarımızdan
içeriye hiç bir Suriyeliyi almayalım diyen arkadaşlar nerelerdeydiler acaba? 1989 - 90 - 91 - 92 de ülkemdeki çok hayırsever işverenler
asgari ücretin neredeyse yarısı parasına Bulgaristan göçmenlerini çalıştırırken sizler nerelerdeydiniz acabası? Bir tane eski Türk işçiyi
kovup yerine sigortasız vergisiz 2 tane Bulgarya göçmeni alınırken niyçün hiç kimseden ses seda çıkmamıştı ? Evvelce çalıştığımız iş yeri fazla mesailerimizi ikramiyelerimizi hakkıyla öderken ,89 sonrası hepsinin üzerine bizlere birer bardak su ikram edildiğinde bu
anti surist arkadaşlarımız sanıyorum okey oynamakla meşgul idiler.
Beyler siz sıcacık yataklarınızda rahat rahat uyurken Suriyeli x bebek soğuktan donarak ölüyor ve gözleri kapanmıyor.
Sizin yaşınız kaç? O söylediğiniz yıllarda burada doğmamış insanlar var. Kaldı ki ben ilkokula gidiyordum.
Ayrıca x bebek suriyeli ise Ximde DEĞİL. Müsebebbibi ben değilim. Rahat rahat uyuyorum. Ama o bebeğin onun bunun çocuğu babası, dayısı, ağabeyi, amcası savaşıp vatanını savunacağına benim vatanıma çökerse sesimi çıkarırım. Buna ses çıkaranıda suriyeli ile eş değer görürüm... yani değersiz!
-
Motosiklet Eğitmeni
Ya millet , 1989 da , Todor Jivkof Bulgaristan Türklerini trenlere doldurup doldurup Türkiye'ye gönderirken, bu sınırlarımızdan
içeriye hiç bir Suriyeliyi almayalım diyen arkadaşlar nerelerdeydiler acaba? 1989 - 90 - 91 - 92 de ülkemdeki çok hayırsever işverenler
asgari ücretin neredeyse yarısı parasına Bulgaristan göçmenlerini çalıştırırken sizler nerelerdeydiniz acabası? .
Ben Türkiye'de ve bu konuda en büyük zorluğu çeken Bursa'daydım.
Hepsini sevinerek ve muhabbetle kucakladık.
Çünkü onlar da bizim gibi Türktü.
Hatta bir çoğu, bir çoğumuzun akrabasıydı.
Yani soydaşlarımız geldi.
Fakat bu göçenlerin tamamı 360 bin kişiydi.
Suriyeliler gibi 4 milyon değil.
Üstelik bu 360 bin kişinin 40 bini kısa sürede, 100 bin kadarı da Todor Jivkov gittikten sonra Bulgaristan'a geri döndüler.
Yani ülkemizde 220bin kadar göçmen kaldı.
Tekrar yazayım unutulmasın.
Bu insanlar Türktü ve çoğu akrabalarımızdı.
Suriye'den göçen 4 milyon kişi ile ülkesine dönen 220 bin kişiyi karşılaştırmanız akıl tutulmasıdır.
Siz Bulgaristan'da ki Türkleri türk kabul etmiyorsanız, Almanya'da ya da başka ülkelerde yaşayan bizleri de pek türk saymıyorsunuz anlaşılan.
Yarın ülkemize dönmeye kalkarsak gelmeyin mi diyeceksiniz?
Koca Akif merhum tam da bu günleri anlatıyordu ;
Yumuşak başlı isem , kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim , çifte yerim!
Adam aldırma geç git , diyemem aldırırım,
çiğnerim , çiğnenirim , hakkı tutar kaldırırım.
Mekanın cennet olsun Akif.
Akif'in şiirini bile işinize gelen yerden başlatmışsınız.
Halbuki orada şöyle bir mısra var.
"Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!..
- Boğamazsın ki!
- Hiç olmazsa yanımdan koğarım."
Bulgaristan Türkleri bizim ecdadımız.
Duygu sömürüsü yapmak için bebekler güzel bir örnek.
Ama dediğiniz gibi olmuyor.
İstatistiklere bakarsak Suriye çocuk ölümleri konusunda onlarca ülkenin altında.
Üstelik savaşa rağmen.
Dünyanın bir çok ülkesinde Suriye'nin 5-6 katı sayıda çocuk önlenebilir hastalıklardan ölüyor.
Tuhaf gelecek ama kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan'da geçen yıl ölen çocuk sayısı Suriye'nin iki katı.
Hemen dibimizdeki İran ve Irak'ta bile Suriye'nin iki katı çocuk ölüyor.
Bir yerlerden dokunaklı iki cümle okuyunca hayat felsefesi hatta ideoloji haline getiriyorsunuz.
Yapmayın!
Ülkemize zarar veriyorsunuz.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
tigermbz adlı üyeden alıntı
esip gürleyecekler de uçak kaldıramadıkları zaman göreceğiz kaç paralık erkek olduklarını
Şu anda uçak kaldıramayan biziz farkındaysanız ?
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Şu anda uçak kaldıramayan biziz farkındaysanız ?
doğru, uçak kaldıramıyoruz lakin iş sıkıya binerse onlar da kaldıramayacak
gerekirse rus uçakları vurulacak
bir gerilim olursa, kara savaşına evrilecek ve dünyada lojistiğimizin bu kadar kolay olduğu bir noktada bizi durdurabilecek bir kara ordusu yok
-
Kime göre neye göre yok? Rusya'ya karşı demeyin lütfen
-
YasinC adlı üyeden alıntı
Kime göre neye göre yok? Rusya'ya karşı demeyin lütfen
bir bölgede yapılacak kara savaşında, denk güçler olmaları durumunda o bölgeye lojistiği kolay olan taraf çok daha üstündür
burada komple rus kara ordusunu karşımızda beklemiyorsunuzdur herhal
zaten ciddi bir karşı koyma beklenmemekte rusyadan
enerjisinin % 10 undan fazlasını buraya harcadığı anda bir çok başka problemini daha önemsiz bir konu için es geçmiş olur, mantıksız
olur da rusya bunu caydırıcılığına gölge düşürecek bir konu olarak görürse iş anca o zaman kızışır
ayıyı fazla hödüklendirmeyeceksin; yüzyüze görüşmeler de bunun için yapıldı
hem polonyada ciddi nato yığınağı var; ne olur ne olur
rus ordusunun büyük kısmı sibirya bölgesinde; evet çinden de çekiniyor
ekonomisi avrupaya sattığı petrol ve doğalgaza bağlı, kritik
velev ki rusya, ermenistan üzerinden komple bize daldı (lojistik açıdan en avantajlı durum) diyelim ve arkamızda kimse yok
uzun vadede kazanmaları yüksek ihtimaldir
ancak bu uzun, yorucu ve yıpratıcı süreçten geriye rusyadan da pek bir şey kalmaz
reel politik böyle
şimdi bir idlip meselesi rusya için ne kadar önemli?
-
Bu askeri strateji bilgileri güzel oldu , sanırım arkadaşımız genelkurmayda falan , teşekkür ederiz. Bu arada bizim de ekonomimiz maaşallah olduğundan rahatlıkla Rusya ile bir savaşı karşılarız sorun değil.
Bu arada "eeeyy NATO" dan da yardım istemişiz. Miss...
https://t24.com.tr/haber/turkiye-idl...-istedi,861991
-
Hatanın neresinden dönsek bizim için o kadar iyi. Bizim komşumuz olabilirler, sınırın dibidir ama yinede karışmayacağız.
Orada kıyamet kopsa da bize yansımaz, eğer bize yansıyor durumu gerçekleşirse o zaman vereceğimiz mücadele için destek veririm.
Şimdi bizim gücümüz orada adaleti sağlamaya yetmez ve çok şehit veririz. Oradaki mevzulara şu anlık için karışmak bize anca zarar verir.
Suriye, Rusya, Amerika ne yapıyorlarsa yapsinlar,
Anlamıyorum yani bize maddi manevi zarar verecek bir sürü politikaları varken biz inadına Suriye meselesine takıldık, bırakın orada ne yapıyorlarsa yapsinlar. Neden belimizi doğrultmanin yollarını aramak yerine gündemi savaşla meşgul ediyoruz?
Gündemi saptırmak için Tayyip yırtınıyor ve sizde onun ekmeğine yağ sürüyorsunuz
-
Moderatör
Rusya ile olabilecek herhangi bir savaş senaryosunda Rusya'yı alt edebileceğimizi düşünmek biraz hayalperestlik gibi geliyor bana.
Nükleer santralini Rusya'ya yaptırıyorsun, füzelerini Rusya'dan alıyorsun üstelik ambalajından dahi çıkaramıyorsun, sadece KGB ile MİT'i kıyaslamaya kalksan adamların Devlet Başkanı eski KGB ajanı, bizim mitçilerin Tırlarını Fetöcüler durdurup dünyaya servis edebiliyor.
Bir alay askeri sıralasan, adamların basacağı tek kırmızı düğmenin yaratacağı gücü yaratamıyor. Konu hakkında bilgim olmamakla birlikte sanırım askeri uyduları bizden daha üst seviyededir, savaşı topla tüfekle değil ekonomik olarak yürütelim deseler, adamlar bizim ülkenin yarısının elektriğini kestiler, bankaların kredi kartı sistemlerini kullanılamaz hale getirdiler, garanti bankası 2 günde zor toparladı kendini. Türk Telekom'a yapılan DNS saldırısında neler olduğunu gördük daha bir kaç hafta önce.
Velhasıl, beyni çalışan adam kalmadı memlekette, bilek gücünün yanına iman gücünü de eklersek kesin yeneriz diyemiyorum ben.
-
Çoğunuzun düşündüğünün tersine o sadece önüne konulanları okuyan bir sözcü , daha güçlü kişiler var ve bunlar kendi aralarında kavga halindeler , kim güçlü olursa onun borusu ötüyor. Sık sık da bunların gücü değişiyor , o yüzden de ülke bir o yana bir bu yana yalpalayıp duruyor. Üstelik de bu yalpalamalar aylık aylık.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Bu askeri strateji bilgileri güzel oldu , sanırım arkadaşımız genelkurmayda falan , teşekkür ederiz. Bu arada bizim de ekonomimiz maaşallah olduğundan rahatlıkla Rusya ile bir savaşı karşılarız sorun değil.
Bu arada "eeeyy NATO" dan da yardım istemişiz. Miss...
https://t24.com.tr/haber/turkiye-idl...-istedi,861991
genel kurmayda değilim
meraklısı olduğum konulardır askeri teknoloji ve taktikler; genlerden kaynaklı olabilir (herşeyi bilen Türk insanı)
natodan ufak çaplı taleplerimiz olmadı değil, ama bu işe destek beklentisiyle kalkışmadığımızı düşünüyorum; en azından sahadaki tavırlar bunu gösteriyor
mesela çok çekindiğimiz s300 ve s400 gibi HSS ler meselesini biraz daha açalım ve az da olsa rahatlatayım sizi
onlar da olmasa rus uçaklarını patır patır dökeriz suriyede
s400 ün çok etkili olduğu değerlendirilmekle birlikte henüz bir çatışma ortamında denendiğine dair sağlam veri olmamış ancak sırbistanda s200 ile stealth (radar izi çok az) bir bombardıman uçağının vurulmasıyla yıldızı parlamış, onun daha gelişmişi bir sistem
israilin tahran üzerinde (s300 HSS bulunur) f35 uçurarak resim çektiği bilgisini de verelim
bu tür yüksek irtifa HSS ler uçak ve balistik roketlere karşı etkili olsa da bizim geliştirdiğimiz som-j gibi alçak irtifa seyir füzelerine ve agm 88 harm gibi (radar kaynaklarına kitlenen) füzelere karşı çok şansları yok. bu sebeple bu tür hava savunma sistemleri (korunmak maksadıyla) etraflarına entegre edilen daha kısa menzilli ve daha küçük füze sistemleriyle ve tungutska gibi uçaksavar bataryalarla bir arada bulunur
tüm bu sistemler birbirinin açıklarını kısmen kapatsa da radar karıştırıcı cihazlarla yoğun cruz füzesi ve seyir füzeleriyle devre dışı bırakılabilir
rus uçakları ne olacak? e bizde de iyi kötü ve bu bölge çapında işimizi görecek orta irtifa HSS ler ve f-16 ların taşıdığı amraam füzeleriyle birlikte 80 bin civarında olduğunu hatırladığım manpad bulunuyor. uçaklar konusunda çok yeterli olamasalar da helikopterlerin bir numaralı düşmanları da bunlar
yani rus hava kuvvetlerini (ki bu ortamda karşımızdaki en büyük güç bu) bile çok dert etmiyorum
işin kısası, nasıl ki bir kavga uzadıkça boğuşmaya evrilir; günümüzde de tüm savaşlar konvansiyonelden başlasa bile, hava mücadelesiyle devam eder ve kara savaşına evrilir
kara savaşlarında; askeri personelin niteliği, sayısı ve envanterin bolluğuyla ordunun gücü, lojistik avantajıyla bu gücün sahaya yansıması, envanteri yerine koyabilecek sanayi ve insan gücüyle savaşın sürdürülebilirliği ölçülür
kara savaşında kullanılacak ağır ekipmanlar dışında sürdürülebilirlik konusunda fena değiliz, diğer konularda ise bu bölgede elimize su dökebilecek bir ülke daha yok
üşenenin çocuğu olmaz; susanın tepesine binerler
hep birlikte dua edelim, inanmayanınız da umut etsin yahut evrene mesaj göndersin vs... çatışma olmasın; bu mesele de burda kapansın inşAllah
olursa da teknik açıdan durum yukarıda anlattığım gibidir üç aşağı beş yukarı
-
bu konudaki romantik bakış açısı konusunda tigercana katılıyorum.
kendisine şerhim ise;
türk dış politikasının mezhepçi, iş bilmez, basit yönetiminden dolayı suriyenin yaşadıklarında, yani bursalıali abinin söylediği bebeklerin kanının türk ellerine de fazlaca bulaşmış olmasıdır.
başından beri bu durumu kendime yediremedim.
bundan sonra da yediremeyeceğim.
güvenli bölgenin bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.
suriye eninde sonunda o bölgedekileri ülkesinden atacak ve hamiliği üstlenen türkiyede iskan edileceklerdir.
din kardeşliği gibi bir kılıfı olsa da bu kadar çok göçmen almamızın sebepleri daha insanlık dışı, ucuz iş gücü, batının ileri karakolluğu, cinsel meta ve buna benzer mevcut baskın siyasi düşünceye yakışır ama insanlığa üzerinde yakışıksız duran konulardır.
diğer bir konu da askeri gücünüzün temelinin ekonomik gücünüz olmasıdır.
mevcut ekonomik sistem bir savaşı kaldırabilecek durumda değil.
ülkenin sonunu dahi getirebilir.
nihayetinde bir ırak, suriye, libya olmamız için şartlar uygun.
ülkenin yarısı diğerine düşman, bunu yapanlar da halen "beka beka" diye bağıranlardır.
savaş, iyi değildir, hiçbir zaman olmadı ve olmayacak.
maalesef insan doğasının da büyük parçasıdır.
kendi içimdeki savaşın dışında hiçbir savaşın parçası olmak istemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
bir konu da dün kanka muhabbeti yapılan putin ile sıcak savaşa girilmesi konusundaki hevesliliğin altında, her zaman yapılan R vitesi mi var?
-
The Dude adlı üyeden alıntı
ülkenin yarısı diğerine düşman
hayır değil, mevcut yönetimden memnun olmadığı halde gerekli durumda ülkesi için elinden geleni yapacak insanlar da var
kurulan tezgahın semirenleri dışında, taraftarlarına düşmanlıktan ziyade kızgınlık var, bunlar da büyük kriz ortamlarında aşılacak şeylerdir
devlet kavramı türkün kafasında çok değerlidir
inşAllah o günleri yaşamak zorunda kalmayız, ama kaderde varsa yaşayarak göreceğiz, ancak sağlam çıkıp/ çıkamayacağımız konusunda bir şey diyemem
şuanki rahatlığım, mevcut durum ve isteklerimiz üzerinden bakıldığında gelişen düşüncelerden
-
sıcak gelişme;
Anadolu Ajansı'ndaki habere göre, Suriyeli muhalifler, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi. Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personel taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.
haberin kalanında ise türk ordusunun da sıcak çatışma içerisinde olduğu belirtiliyor.
Suriye ordusunun ilerleyişini engellemek için sabah saatlerinde TSK cephelere tanklarla intikale başladı. TSK, İdlib’de rejimin sivillere yönelik saldırıları ve ilerleyişini engellemek için ÇNR ve fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yapıyor. Rejim uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.
-
Motosiklet Eğitmeni
Canınızı sıkmak istemem ama tarihimiz boyunca Rusya ile yaptığımız savaşlarda adamlar bizi tokat manyağı yaptı.
Adamlarla 16 kez savaştık ve sadece 3 kez kazanabildik.
Bir tane de müttefiklerle zaferimiz var.
Tiger'im kaplanım lojistik konusunda haklı ama İran gerçeğini unutuyor.
İran hemen dibimizde ve Rusya ile savaşırsak muhtemelen onlarla da savaşmak zorunda kalacağız.
Maalesef bizim İran'a karşı da üstünlüğümüz yok.
Tarihimizdeki İran ile olan savaşlarımızı pekte neşeyle anlatamıyoruz.
Bir diğer konu eğer doğrudan bu ülkelerle savaşırsak, Suriye'ye ne asker ne de mühimmat gönderme lüksümüz olmayacağı.
Bunların büyük bölümünü Rus-Ermeni ve İran sınırlarına kaydırmak zorunda kalırız.
Hatta Karadeniz'i de tahkim etmek gerekecektir.
Bu arada savaşa en çok ihtiyacı olan ülkelerden Yunanistan'ın uslu duracağını farz ediyoruz.
Bunun için Nato desteği şart.
Yani Nato'dan yardım istememiz doğru bir adım.
Diğer taraftan Suriye topraklarında bir savaşa tutuşacak olursak bize destek olacak tek ülke İsrail.
Peki 80 milyon 24 saat ana avrat sövdüğümüz İsrail bize niye yardım etsin?
Eder ama savaşın bütün kazanımları İsrail hanesine yazar, biz canımızı kurtardığımıza sevinerek popomuza bakar geri döneriz.
Bu iş çok yanlış başladı ve öyle devam ediyor.
Biz mucize lazım.
-
The Dude adlı üyeden alıntı
Maalesef Rus uçakları birliklerimizi bombalamış ve şehitlerimiz var. Keşke hiç girmeseydik şu işe.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Canınızı sıkmak istemem ama tarihimiz boyunca Rusya ile yaptığımız savaşlarda adamlar bizi tokat manyağı yaptı.
Adamlarla 16 kez savaştık ve sadece 3 kez kazanabildik.
Bir tane de müttefiklerle zaferimiz var.
ruslar yüzyıllarca boyunduruğumuz altında da yaşadılar
tarih sahnesinde yer bulup kendilerine devlet kurmaları da türk hanedanlarının birbiriyle savaşı nedeniyle olmuştur
savaşlarımızsa bizim güçlü dönemlerimize denk gelmedi pek
neyse, bunlar geçmişte kaldı
şehit verdiğimiz bombardımanı rus uçağının yaptığı kesin olmamakla birlikte, kuvvetle muhtemel
demek uçaklar da düşmeye başlayacak bu saatten sonra
dediydim, onlarda kara savaşını yürütecek toto yok
bugün cepheye, beklenen istikametten farklı bir yerden dahil olduk, rejimin asker kaybı oldukça fazlaymış ve bir kent büyük oranda kontrolümüze girmiş
sahada paralı rus askerleri biçmişiz bugün, sayısı fazlaymış ki uçak saldırısı yaptılar
rejimin 7 tane MBT si (main battle tank) vuruldu başka zırhlılarla, ciddi kayıp
iranın bu bölgeye lojistiği ise öyle hiç kolay değil. vekalet savaşını bırakarak Türkiyeye doğrudan cephe açması ise intihar; umarım yapmazlar. bu hengamede araya kaynatılmalarından hoşlanmam; ancak kaşınırlarsa, bizden önce sırada bekleyen sırtlanlar var ki yine o istemediğimiz sivil ölümleri olacak
uzun sürer, yazmayayım şimdi, zaten biliyorsunuz meseleyi az çok
patriot talep etmişiz, rusların köprüden önceki son çıkışı budur
bir sonraki safha f22 lerin gelmesi, o da iş büyüyecek demek oluyor
anlamıyorum, sanki yönetimlerin hepsi anlaşmış ta bir bahaneyle birbirimize girelim durumu da var gibi
sonumuz hayrolsun
-
Motosiklet Eğitmeni
tigermbz adlı üyeden alıntı
anlamıyorum, sanki yönetimlerin hepsi anlaşmış ta bir bahaneyle birbirimize girelim durumu da var gibi
sonumuz hayrolsun
Ekonomiyi toparlamanın yolu savaştır çünkü.
Bu hep böyle olmuştur.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Ekonomiyi toparlamanın yolu savaştır çünkü.
Bu hep böyle olmuştur.
evet de bunun pasifik eksenli olacağı hesaplanıyordu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)