Okunduğu şekliyle, monteskiyu; bir zamanlar Anadolu'da güçsüzlerin ezildiğini, sonra çözüm olarak içlerindeki en güçlüyü kendilerini koruması için seçtiğini anlatır.
Sonra bu güçsüzlerin biraz aklı başında olanları bu kendi içlerinden seçip çıkarttıkları güçlünün kendilerini korumak yerine sömürdüğünü farkeder.İşte burada güçlüye karşı besleyip büyüttükleri diğer güçlünün güç dengesini kurmuş olmasının da etkisiyle, kaos ortamı doğar. Kaos da demokrasiy doğurmuştur der monteskiyu.
Monteskiyu'nun Anadolu'sunda, güçsüzleri ilk ezenler derebeyleridir. Güçsüzlerin besleyip büyüttüğü güçsüzlerin en güçlüsüyken ortamın en güçlüsü olan Kings of King Agamemnon'dur.
Sonra demokrasiyle beraber, Menderes gelir, yine kaos olur, gider, Demirel gelir. Demirel 7 kaosla gider gelir, ama en tepeye yine oturur. Arada Özal vardır. Sonra yine kaos olur güçlüler koalisyonu güçsüzleri iyice çileden çıkarır, RTE gelir.
Monteskiyu bir çok doğru tesbiti sırasıyla yaptıktan sonra geleceğin kasoun doğurduğu demokrasiyle şekilleneceğini iddia etmiş. AMA YANILMIŞTIR. Kaosun doğurduğu demokrasinin bin tane babası var.
Bin babanın oğlu: Çirkin'den (Tuco Benedikto Pasifico Juan Maria Ramirez) alıntıdır.
Ne demişte rahip ağabeyine; benim doğduğum köyde ya rahip, ya haydut olursun, ben zor olanı seçtim.
Baba3 te de, bütün kötülüklerin ana kaynaklarından biri olan Vatikan'dan bahseder. Avrupa da 500 yıl önce başlamışlar temizliğe, biz daha yeniyiz, 1924'de hilafetin kaldırılmasıyla başladı, ve bu süreç öyle ya da böyle işleyecek.
3 milyon genci eğitip sokağa salacak bir iktidar; her türlü görsel ve işitsel bilgiye kanıtlara son derece kolay ulaşılan bu çağda bunu çaktırmadan becerse dahi, bunun sonu Yassıada olur.
Kahramanlar dönemi bitti. Kahraman beklediğimiz için bu haldeyiz. İstiyoruz ki seçelim birini biz oturalım kenarda. Kahraman seçmeyeceğiz, başa kim gelirse gelsin sarsamayacağı, kişiden bağımsız tıkır tıkır işleyen bir sistem kuracak kişi seçeceğiz, beceremiyorsa babamız da olsa verdiğimiz görevi geri alacağız.
Biçok şey yazacaktım canım istemeyiverdi Amaaan herkesin bildiği şeyler işte millet memnunsa banane
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
Cık.
Önce istemeniz lazım.
İstemiyoruz ki.
Biz güç istiyoruz.
Uzlaşmak yerine zorla yaptırmak istiyoruz.
Tahammülsüzüz.
Bilakis zayıflık olarak görüyoruz.
Başımıza da öyle liderler seçiyoruz.
Temelde hepimiz Tayyip Erdoğan'ız.
Farkımız, o daha becerikli ve dirayetli.
Az daha sabredin emekliliğe az kaldı.
Sonra gelip sizi kurtarırım.
Yalnız tam sigorta, aylık yemek kartı ve akbil isterim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)