Prefabrik / Konteyner ev.
Reklamlar
-
Ercument adlı üyeden alıntı
ALTINCI BÖLÜM
Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı)
Alanlarda Uygulanacak Esaslar
İfraz ve Tevhid İşleri:
Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.
(Ek fıkra:RG-30/6/2001-24448) 2510 sayılı İskan Kanunu uyarınca hazırlanan Tarımsal İskan Projeleri kapsamında yapılaşma amacı taşımayan tarımsal amaçlı ifrazlarda, yola cephe koşulu aranmaz.
Tevhid işlemlerinde (5000) m2 asgari büyüklük şartı aranmaz.
Yapı Şartları
Madde 63 - (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde; inşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir.
Madde 62 İfraz ile ilgili. Türkçesi şu diyelimki 20 dönüm arsaniz var. Arsayı bölüp satmak istiyorsunuz 4 dönüm, 3 dönüm olarak bolemezsiniz minimum 5 dönüm luk parcalara bolebilirsin demek.
Benim bir dönüm tarlam varsa oraya 50m2 bağ evi yapabilirim. Bunun aksi birşey yazmıyor yönetmelikte
SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250
Reklamlar
-
espresso adlı üyeden alıntı
Elektriği güneş panelleriyle sağlarsınız, bol bol yeter. Ama su için kuyu kazıp su çıkarırsanız belediye gelip su sayacı bağlar yine su faturası alır sizden. Belediye sınırları dışında bir yere yapmanız gerek.
Zaten deprem sonrası büyük şehirlerde ortamın hali mad max filmlerinden bile daha vahşet halind eolacağı için belediye sınırları dışında insanlardan uzak olması daha iyi gibi.[COLOR="Silver"]
Hem denizde olunca ... Ohh, miss.
Deniz/tekne/yelkenli güzel ancak benlik değil , ayağım yere basmalı
Dooms'day'ciler kadar değilsemde , yeterki yerleşkeden aşagı yukarı 3-5 kilometre uzakta olayım.
Herhangi bi kaotik/katastrofik olay umarım yaşanmaz , ancak evime barkıma bi teşebbüs halinde baśka.
Her dışduvara Kırmızı yazı ile " Dikkat içeride CARBONDİOXİD var " "Dip not : Aşısız ve aşırı saldırgan" yazdırıp asardım . sonra günah benden gider zaten
-
https://www.youtube.com/watch?v=0Uu7Z-hVSYA&t=8s
-
Bahsettiğiniz konteyner ev üstteki resimdeki gibi inşaat şantiyelerinde işçilerin kaldığı konteyner evlerdense Kesinlikle önermiyorum.
Yazın yanar kışın donarsınız, sağı solu esner yamulur. ya %5den faydalanıp basit bir tuğla ev yapın ya da prefabrik evleri araştırın, kaliteli seçenekler var
-
noqturno adlı üyeden alıntı
http://www.merickonteyner.com/images...nteyner-04.jpg
Bahsettiğiniz konteyner ev üstteki resimdeki gibi inşaat şantiyelerinde işçilerin kaldığı konteyner evlerdense
Kesinlikle önermiyorum.
Yazın yanar kışın donarsınız, sağı solu esner yamulur. ya %5den faydalanıp basit bir tuğla ev yapın ya da prefabrik evleri araştırın, kaliteli seçenekler var
Yo , şantiye/hücre tip değil , ancak bu konteyner'lara öyle iç/dış yalıtımlar yapılıyor'kii , betonarme'de dahi olmayan yalıtımlı'lar var , olur'da donanımlı bu tip bi ev'de tecrube edinen varsa forumda , diye şee etmiştim.
Çok süratli inşaa edilmesi avantaj , hatta bazen betonarme'den ucuza dahi yapanlar oluyor.
Açıkçası bende betonarme'den yanayım , fakat oldukça uzun yapım aşamaları can sıkıcı .
Not: Haalen fantazi olarak duruyor bu projem , ileride nasip olur ise bakalım.
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
İki katlı
zemin seviyesi garaj
yarım kat aşağısı bodrum/depo, yarım kat yukarısı yaşam alanı
garajın üstü yatak odaları
yaşam alanının üzeri dam/teras
-
ojo adlı üyeden alıntı
Çok iyi elinize sağlık , ilk defa bilgi edindim "pasif ev" teknolojisi hakkında.
Evet yukarıda'ki özelliklere mutlaka düz dam olmalı , ki gerek yazları dam'da uyumalı , gerek kışları yağmur sularını toplamalı , gerekse solar paneller teşhir olmadan dizili olmalı.
-
Evin malzemesi, boyutu ve tipi bence en son düşünülecek şey bence.
Bir çok insan doğada, karavanda, denizde yaşamaya başlayıp 1-2 senede geri dönüyor. Ev dışında bu tip yaşam koşullarına uygunsanız ev hertürlü çözülür.
-
Yapmak için arsa bakıyorum. Mesleğim gereği çalışmadığım gün çok oluyor. Haftada bikaç gün orda kalırım diyorum.
Dmaxta yayınlanan ufak ev avcıları diye program var. Youtubede ufak tefek evler diye yayınlanmış. İzlenip fikir alınabilir. Mükemmel şeyler var.
-
Suraya bi rez atayimda bakayim sonra
-
Mersin İl Temsilcisi
Geçen, prefabrik ev yapan bir tanıdıkla sohbet ettik.
Piyasada 40-50-60 vs satılan evlere aldanmayın dedi.
Neden mi?
- Nakliye, söylediklerinden tüksek çıkıyor.
- su basmanı yaptırın, proje bizden denilse de çoğunluk proje belediye prosedürleriyle çakışıyor.
- En önemlisi, montaj için sadece yetkili servis adı altında gelen kadro (!), sözleşmeye göre ( ki, burada çok fazla oyun dönüyormuş ) belli bir düzey üstünde otelde kalmalı, tüm konaklama, yemek vs giderleri artı masraf olarak alıcıya yükleniyor muş.
Ve bu kadrolar 10-20 kişi ve en az 1 haftalık sürede zaten kanınızı emiyor.
- gelen prefabrik, lego gibi montajlanıyor ama atık su, temiz su, elektrik gibi tesisatlardan sorumlu olmuyor ya da artı mesafe, ek talep karşılama adı altında ciddi masraf çıkartıyorlar dedi.
Yarım bırakılmış o kadar çok yeri tamamlıyoruz ki diyor, iyi araştırıp en minik yazıyı dahi okumadan imza atmayın dedi.
Klozet, mutfak dolap ve tezgahı, pencereler dahil pek çok şeyin artı olarak masrafa eklendiği sözleşme oyunlarından da bahsetti. Islak zemine fayans yerine sunta döşenmesi gibi malzeme çalmalar da cabası..
Korktum açıkçası..
-
@yurekçe
Üstad,
Personel sehir disindan geliyorsa,
Barinma,yol,yakit,yemek+gunluk harcirah vb.durumlari duymuştum ama diger detaylari bilmiyordum.
Karkas vb.malzemelerin kalitesi ne durumda acaba?
-
Boş konteynerların maliyetleri 7000 liradan başlar. Materyaline ve atkılarına durumuna göre 14000 liraya kadar teki çıkar.
Tayfun Demir'diye youtube kanalı var internette Fantazilerinizi yaşayan bir adam kendisi takip edin isterseniz.
-
Mersin İl Temsilcisi
levend84 adlı üyeden alıntı
@yurekçe
Üstad,
Personel sehir disindan geliyorsa,
Barinma,yol,yakit,yemek+gunluk harcirah vb.durumlari duymuştum ama diger detaylari bilmiyordum.
Karkas vb.malzemelerin kalitesi ne durumda acaba?
Karkas derken?
Madem ki konu buralara geldi.
Bakın, size bu işin inceliklerini anlatayım da, en azından kalıcı bilgi olur..
Emlak işi yaptuğım dönemde, karkas demek ara kat tablalar atılmış, duvarları örülmemiş ya da yarım inşaata denirdi.
Prefabrikteki karşılığı bu ise, bizim tanıdığın tarifine göre ( hepsi öyle olmayabilir ) malzeme üzerinde oynama yapmak mümkün. Örneğin 5mm sac malzeme 50bin ise, ısrarla siz pazarlığı yüksek tutunca mutfak, vc fayans, musluk gibi malzemeler dahil, yalıtım, sac kalınlığı gibi gibi şeylerden o sizin pazarlıkla kâr ettiğinizi sandığınız şey zarar olarak dönüyor.
Dostlar, ben emlak işine başladığımda, beni iflas etmiş bir müteahhitin çocuğu bir arkadaş yetiştirmişti. Sağolsun emeği çoktur bende. Gerçi ben emlak işini yapamadım, o da yapamadı. Malzeme, işçilik, kalite, muadil malzeme olayını bildiğinizde, en basitinden pvc pencere ya da kalorifer peteğinden daşre başuna 3000-10000 tl fark ettirebilir bir müteahhit.
Sıfır dairede, gizli tesisat denilen klima yerleri hazır yapılır mersinde. İçinde plastik boru yapıp bırakırsa ( her dairede var bu şimdi ) 3+1 dairede mutfak dahil 4 tesisatta bakır boru 200tl den 800 tl fark eder.
Doğalgaz tesisatı döşenmiş olsa bile, abone olup kullanacaksınız derler ya hani... Sataç depozitosu+abonelik falan filan 800 civarı da o, kombi takılı olıyor genelde ama merkezi sistemde doğalgazlı şofben de istiyor. Bu da en az, banyo mutfak arası mesafe ve kat yüksekliğine göre 2000 tl demek... Kafadan 3600 etti mi.
Her oda ve koridor, kendi büyüklüğüne göre kalorifer peteği metrajı gerektirir. Mesela 30metrekare ıdaya 3 metre petek yerine 1 metrelik petek koyuyor. Biri 3000tl diğeri 1000... Hele örnek dairede aliminyum petek varken size düz petek kakalamışlarsa...
Amerikan mutfak dedikleri 4+1 yani eski müteahhitkerin sahte amerikan dedikleri ev tipinde arka balkonu camla kapatıp kış bahçesi adı altında oda diye pazarlamaları, amerikan mutfağın zemini, ıslak zemin denilen mutfak taşından 1, 5 metre karo ( özellikle ateş karosu değilse, yere damlayan yağı içine çeker ve leke kalır ) ve sonrası parke olmalı ama adam komple plastik parke döşüyor. İşçilik ve malzeme en az 3000tl oynar. Duvar fayansı için mabzara baskılı (güya) 3 boyutlu pvc plastik,
Malzeme döşüyorlar.
Sırf bu parke, fayans, karo, petek, kombi cam vs 10binlere tekabül eder.
Örnek/teşhir dairede tavan kaliteki led ampül döşemedir, size tanesi 20 tl lik 2 ayda patlayan led takılır. Cnc kapı, kapı kolu, dış çelik kapı ( içi tuğlalı ya da boş ) çelik kapı kilidi bike 250 tl farkeder ( atbaşı kilit vs )
Ve iskan alımı, çevre düzenleme oyunları da cabası. Ev harici 1 lira masraf yok deniliyor. Otoparka sundurma, bahçeye salıncak adı altında dünya kadar masraf var ya.. Demirbaş giderleri..
İlk evi slırken sözleşmeye " kuruş vermem, hepsi müteahhide aittir, prıhe şudur budur, harici olan ce iskan ve oturum izni dahil ne varsa ve örnek dairede ne varsa hepsini isterim " ibaresi yazılı olsun.
Bu arada örnek daireyi de fotoğraflayın.
Düşünün ki, bir korniş takturmak kaç lira?
Adam 500tl den 20 dairenin hesabını yapıyor.
Mesleği ifşa ettim iyi mi? Bu anlattıklarımı da çoğu emlakçı bilmez..
-
-
Şu kepaze dünya'ya çivi çakacak değilsek'te , solar ve teknik bi konut edinmek'tir muradımız .
Ne desise'ler dönüyor emlak işinde be , Dallas dizisi gibi nereye baksan/tutsan bi entrika...
-
"İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Hobi bahçeleri” adı altında tarım arazilerinin parçalara bölünerek üzerine konutlar yapıldığını iddialarına ilişkin, “Lütfen doğayla iç içe olmayı en çok özlediğimiz, istediğimiz bu zor günlerde hobi bahçeleri yalanına inanmayın ve bu tuzağa düşmeyin” dedi.
Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Özen, İzmir’de 2019 yılında tespit edilen 94 hobi bahçesi parseline 8 milyon 932 bin 733 TL, 2020 yılında 14 parsele 549 bin 633 TL idari para cezası uygulandığını ve eski haline getirme yazılarının belediyelere yazıldığını ifade etti."
-
Yani isin ozu,oyle uc bes liram var ufak bir yerimde var,surayi cevireyim birde basimi sokacak yer yapayim dedigin an minimum 100 bin lira..
-
Mersin İl Temsilcisi
baskentli1 adlı üyeden alıntı
Yani isin ozu,oyle uc bes liram var ufak bir yerimde var,surayi cevireyim birde basimi sokacak yer yapayim dedigin an minimum 100 bin lira..
Aslında, resmi prosedürü aşabilirseniz, gerisi ucuza çıkabilir.
Ama Allah kimseyi inşaar ustalarının eline düşürmesin.
Yapmanız gereken şey kısaca şu; iyi bir formen bulup onun fikrini almak.
Bu formen, o ustaların dilinden anlar..
Para kaptırmamak, malzemeyi araştırıp almak gibi püf noktaları var
Su basmanı, direk/kolon ve tablaları attırdınız mı ev yarılanmış demektir.
Ben 3-5 ay kendi evimde amele gibi çalıştım.
Her aşamayı az çok bilirim.
Ciddi emek, kafa ve yüzsüzlük lazım.
-
07 Haziran 2020, 13:57
#40
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)