Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

deprem paraları nerde bilen varmı

REKLAM ALANI
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu arada Manisa'da 5.1 deprem oldu

Bizim iş yeri çatırdadı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben memurum, yorum yazamıyorum. Yorumları okumaya geldim. Mısır patlağı yiyip çay içerek yorumları okuyorum.
    Çekirdek de fena değil. 657'ye uygun.
    espresso bunu beğendi.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doç. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, yıkılan Dilek Sitesi’ndeki binadan aldığı parçayı göstererek “Burada hiçbir işlem görmemiş dere kumu kullanılmış” dedi.

“Orada iki deprem üst üste oldu ve ilk depremde ayakta duran binalar sonraki artçılarla yerle bir oldu. Elazığ depreminde yıkılan binalar ve çevresindeki binaların da 2007’den itibaren hasarlı olduğunu biliyoruz. Bugün bu binaların çökmesi sürpriz değil yani. Ama o günden bu güne bir şey yapılmadı. Binalar en az 30 yaşında. Deprem yönetmeliği kurallarına uygun değiller. Kullanılan malzemeler kalitesiz ve hiçbir işlem görmemiş dere kumu kullanılmış. Binalarda tasarım hataları var. Kolonlar güçlü, kirişler zayıf. Bunun tam tersi olması lazım. Bunların hepsi birer teknik hata. Yapı denetimi ve mühendislik hizmeti görmemiş binalar. 2007 yılında da orta hasarlı oldukları tespit edildi. Çöken bina sayısı bizim öngörülerimizin çok altında. Ama olası bir sallantıda da birçok bina çökme riski ile karşı karşıya.”

Sevgili Lucas,

Önlem alınmamış değil , ilgili binalarda tespit yapılmış ve bildirilmiş. Mevzuata göre ağır hasarlı olmayan bir binadan zorla insanları tahliye edemiyor devlet. Daha ne yapsalarmış ???? Binalar 1990 dan önce yapılmış o gün belediye başkanı olan adam hala belediye meclisi üyesi ve pişkinlikte sınır tanımamakta. Hesap sorulacaksa ruhsatı veren bu kişiden sorulmalı bu günün yöneticilerinden değil.

Sevgilerimle
    https://imarbarisi.csb.gov.tr/

Bu imar affını bizim mahalle bakkalı bakkal Hüseyin çıkarmıştı zaten.Yeni yapılacak binalar için yönetmelikleri de 18 yıldan beri bizim mahallenin kedisi Kedi Osman hazırlıyor.Kedi Osman'ın yandaş mütaehit kedilerle iş birliği içinde olduğundan şüpheleniyorum.Haklısınız 18 yıldan beri bu ülkeyi yönetenlerden kesinlikle hesap soramayız.Bütün suç bakkal Hüseyin ve Kedi Osman da.Vatan hani feocular.
    MimTolga ve espresso bunu beğendiler.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çekirdek de fena değil. 657'ye uygun.
    https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...ek-dha-487.jpg
    Osmanım sen bana eşek mi dedin? Gerçi desen de haklısın zira düşündüğünü yazamayan insanın eşekten farkı yoktur.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://imarbarisi.csb.gov.tr/

Kedi Osman'ın yandaş mütaehit kedilerle iş birliği içinde olduğundan şüpheleniyorum.
    Benim mütayİTlernen bi iş birliyim olmas, olamas. Biz miyavslar olaraktan inşaat sektörüyle ilgilenmiyoruz. Trafolar haricinde bir görev ve Çorumluluğumuz yoktur. Teessüf ederim.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

Motosikleti
    Forza 250
    En çok da yurtdışında yaşayıp mevcut iktidarı savunanlara hayranım. Birkaç akrabam da vardı Deutschland da yaşayan, her gün face de padişahım çok yaşa modundalar. Mesaj attım taaa oralardan Nürnberg lerden, Frankfurt lardan yazması kolay gelin Türkiye de yaşayın, burada asgari ücrete çalışın dedim. Tık yok tabi kendilerinden. Sonradan öğrendim TR vatandaşlıkları bile yokmuş, çocukları Polizei olsun diye çıkmışlar vatandaşlıktan.
    espresso bunu beğendi.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En çok da yurtdışında yaşayıp mevcut iktidarı savunanlara hayranım.
    o kısma bende bayılıyorum. ama sonra diyince provokatör diyorlar bana.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    bence hareketi geçilmeli biran önce bir istanbul depremi bekleniyor acilen hasarlı binalar eski binalar yıkılıp yenileri yapılmalı

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önlem alınmamış değil , ilgili binalarda tespit yapılmış ve bildirilmiş. Mevzuata göre ağır hasarlı olmayan bir binadan zorla insanları tahliye edemiyor devlet. Daha ne yapsalarmış ???? Binalar 1990 dan önce yapılmış o gün belediye başkanı olan adam hala belediye meclisi üyesi ve pişkinlikte sınır tanımamakta. Hesap sorulacaksa ruhsatı veren bu kişiden sorulmalı bu günün yöneticilerinden değil.

Sevgilerimle
    Ağır hasarlı olmayan bir binadan zorla insanları niye tahliye edemiyor devlet? Çünkü yasal düzenleme izin vermiyor? Bu yasal düzenlemeyi kim yaptı? Hadi CeHaPe ve İYİ Parti yaptı diyelim. Bu yasayı değiştirme gücü kimin elinde? Niye değiştirmemiş? Vergi yapıştırmayı biliyor, imar barışı yapmayı biliyor, kesinleşmiş hükümleri affetmeyi biliyor devlet de yasal düzenleme yapıp insanları tahliye etmeyi mi bilmiyor?

Ben yurtdışında yaşayıp Türkiye şahlanıyor diyenlere üzülüyorum. Burada Türkiye şahlanmış, iş var, aş var, herşey var, ama orada açlıktan ağzı kokan gavurların ezan okunmaz memleketlerinden kaçıp buraya gelemiyorlar. Benim devlete önerim var, bu garibanlara el atsın. Türkiye'ye dönmek isteyen gavuristandaki vatandaşlarımıza oradaki yaptığı işin aynısını bulsun, orada çalıştığı yılları SGK'ya geçirsin, maaşını da şahlanan Türkiye standardında belirlesin, yurttaşlarımızı vatanına kavuştursun.
    ramazan_06, MimTolga ve espresso bunu beğendiler.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Yazar burada biz deprem paralarını bir güzel yedik demek istemiş.Yarın öbür gün büyük bir deprem meydana gelirse bu depremde hayatını kaybedeceklerin katilleri bellidir.Başka da bir şey demiyorum çünkü ağzımı çok kötü bozacağım.

https://tr.sputniknews.com/amp/turki...ergisi-yaniti/
    MimTolga ve espresso bunu beğendiler.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    buyrun;
    Deprem sonrası Elazığ’da kira fiyatları iki katına çıktı.

deprem vergilerinin sorgulanması mantıklı değil,
    her gün onlarca yolsuzluk haberi çıkıyor.
    misal;
    kızılayın ensar vakfına aktardığı milyonlarca DOLAR.
    yaptırım nedir?

alttaki de böyle üstteki de.
    espresso bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Sağlam binaların sahipleri fiyatları yükseltmiştir diye düşünüyorum. Bence yanlış değil , iyi ile kötüyü daha önce ayıramayan millet bunu ayırmaya başlamış olabilir ? Belki.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Boşuna kendinizi paralamayın. Deprem paraları nanay.

Kendinizi kişisel olarak depreme hazırlayın. Sağlam binalarda ikamet etmeye çalışın. Deprem anında ve depremden sonra ne yaparım senaryolarına çalışın.

Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buyrun;
    Deprem sonrası Elazığ’da kira fiyatları iki katına çıktı.

deprem vergilerinin sorgulanması mantıklı değil,
    her gün onlarca yolsuzluk haberi çıkıyor.
    misal;
    kızılayın ensar vakfına aktardığı milyonlarca DOLAR.
    yaptırım nedir?

alttaki de böyle üstteki de.
    Depremi,insanların düştüğü zor durumu fırsata çevirip kendini cebini doldurmak için kullanan bu insanlık dışı mahluklara o.çocuğu desem gerçek o.çocukları bana hakaret davası açar bizi bu soysuz şerefsizlerle mi karşılaştırıyorsun diye.Biz yöneticilere kızıyoruz ama bizim insanımız ne ki yöneticilerimiz düzgün olsun.Yok arkadaş bu ülkeden bu ülkenin insanından bir cacık olmaz.Hep diyorlar ya Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye bence Türk'ün en büyük düşmanı yine Türk.Zaten yere düşen hemşerisine bir tekme de aynı şehirde yaşayan ev sahibi,emlakçı mütehit vuruyor.
    The Dude bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Motosikleti
    Forza 250
    Depremi,insanların düştüğü zor durumu fırsata çevirip kendini cebini doldurmak için kullanan bu insanlık dışı mahluklara o.çocuğu desem gerçek o.çocukları bana hakaret davası açar bizi bu soysuz şerefsizlerle mi karşılaştırıyorsun diye.Biz yöneticilere kızıyoruz ama bizim insanımız ne ki yöneticilerimiz düzgün olsun.Yok arkadaş bu ülkeden bu ülkenin insanından bir cacık olmaz.Hep diyorlar ya Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye bence Türk'ün en büyük düşmanı yine Türk.Zaten yere düşen hemşerisine bir tekme de aynı şehirde yaşayan ev sahibi,emlakçı mütehit vuruyor.
    Üstad devlet devlet olsa onun da çözümü var, o bölgedeki kira rayiçleri bellidir, zaten çelik konstrüksiyon deprem konutları yapılacagına dair haberler var depremzedeler için, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum, bunlar yapılana kadar devlet boş evlerin sahiplerine rayiç fiyattan kiralarını öder, depremzedeleri bu geçici konutlar hazır olana kadar 2-3 ay kirada oturtur. Devletin belirlediği rayiç kira bedeline ev sahibi açık ağzını tek kelime edemez.
    Thracian bunu beğendi.
    SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Türk'ün en büyük düşmanı yine Türk.
    Bu gerçeğe 10 yıl önce ulaşmıştım ben. Ettik iki kişi.
    Thracian bunu beğendi.

devlet bunca yıl o paraları kasada bekletmez,illaki başka alanlara harcanmıştır.

daire girişi su arıtma

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)