Hobi amaçlı askeri havacılıkla ilgili biri olarak.Hatta o taraftan bir çok arkadaşım olması nedeni ile.TCG nin aslında Türkiyenin askeri doktrinine pek uyduğu söylenemez.F35 leri alsak bile yada arada gündeme gelen Harrierler falanda olsa bizim coğrafya ve ihtiyaçlarımızla çok örtüşmüyor.Şu an üzerine inip kalkabilen sihada yok.
Kendimiz için çok efektif olmasa bile yapmak değerli.Sonuçta sipariş alıp ciddi para geliri elde edebiliriz.Bana göre TOGG dan daha efektif bir yatırım.
Aslında bu alanda büyük potansiyelimiz var.Sadece askeri değil özel tekne yapımında tamir bakım işlerinde de baya iyi durumdayız.
Dibimizde bir avuçluk Yunanistan dünyada ticari gemi filosunda lider diye biliyorum.
Günümüzde de tankların işlevselliği, uçak gemilerinin gerekliliği, ....vs herşey gereksiz görülebilir. Kimbilir ileride başka teknoloji ile savunma ya da Savaş sanayi başka yerlere evrilir.
Elinizde çekiç olması ile çivi çakma ihtiyacı aynı şey değildir. Garajda boşta duran çekiç çivi çakınca işe yarar.
Türkiye'nin gücü var bunu yapmış. Sabiha Gökçen niye yapıldı denmiş idi....aynı şey değil ama aynı kafa şu niye yapıldı bu niye yapıldı....
Vatandaş her yapılan işi hesabını sorup, fikrini açıklayabilir ama bizim milletimiz yüz yıllarca kul olarak yönetildiği için mutlak itaat genlerine işlemiş.
Senden beklenen mutlak itaat, yani karışma, konuşma, kaytarma. Sen padişahımız, efendimizden daha mı iyi bileceksin?
En ufak ya bu niye böyle olmuş? şöyle olsa daha iyi olmaz mı diyenler sanki o işin yapılmasına karşı çıkan devlet, millet düşmanı olarak görülmüş.
O alışkanlık ile bu günde sorgulayan, fikrini açıklayanlar bir kesim tarafından sanki bu vatanın evladı değil de düşman ülkenin elemanıymış gibi görülüp bak işimize çomak sokuyor diye görülüp etiketleniyor.
Neyse devletli reisimiz, efendimiz bizden iyi bilir. O ne yaparsa en iyisini yapar en iyi o dur biz nohut kadar aklımızla ondan daha mı iyi bileceğiz.
Not: Vatandaş ikna olmak zorunda değil, ikna edilmek zorunda tabi odunla veya yolu Silivri'den geçirilmeden: yusuf yusuf
Benim şimdi aklıma takıldı. 1-2 hafta önce tırlar dolusu TOGG teslimat için yola çıktı. Şimdi diyorlar ki teslimatlar gecikecekmiş. Kime gitti bu TOGG'lar?
Gecikmenin gerekçesi olarak fazla talep demişler. Alakası yok ki. Aylar önce montaj bandında resimler var, 2 hafta önce yola çıkan tır resimleri var. Talep fazlalığına bağlı gecikme -ki üretim kapasitesi üstünde sipariş almadılar zaten- olsa olsa kura sonundakileri falan etkiler.
Valla üste yazdılar mı bilmiyorum? İnşallah bütün makam araçları togg'a çevrilir. Dıj güçlere daha az paramız gider.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Togg yurtdışından mı geliyor yoksa?
https://twitter.com/yirmiucderece/st...i1nYCG88A&s=35
Kimse akü ömründen falan bahsetmemiş.. Ne kadar dır açaba ? fiyatı nedir ?..Nerden alınır ?..
600 liraya aküleri şarj edilen araçtan bahsediyoruz.. Lpg daha ekonomik...
600 liralık şarj dışarıdaki çok hızlı şarj istasyonunda oluyor hocam , yani 20 dakikada akü dolsun bir iki saat bekleyemem dersen 600 u toslayacağız :D evde kendi şebekemizden gece 22.00 dan sonra şarj ederseniz aynı taşıt 100-150 liralara 6-8 saatte sabaha ful şarj emrinize amade ;) bu süre tüm elektrikliler için aşağı yukarı aynı , pilleride dünyada üreten 2-3 şirket var , Togg da Farasis le ortak fabrika kurdu Türkiye de üretim yapıyor , yani ömrü diğerlerinden pekde farklı olmayacaktır , ortalama sarj sıklığına göre min 10 ila 15 yıl rahat kullanılabilir , 10 yıl sonra teknoloji nereye gider bilinmez belki pil ömrü 30 sene olacak ama aracın geri kalanı 30 sene gidermi soru işareti
Aracimimin ön cam degisimi sirasinda bana ikame arac olarak verdikleri Tesla Model S 2014 model ve 250000 km dedeydi. Ilk alindigi zamanki menzili hakkinda bir bilgim yok ama arabayi full sarj ettigimde 300 km menzil gösteriyordu.
Ilk cikan araclarin pillerini tam olarak doldurulmasi tavsiye edilmiyordu. Uzun yola cikilmadigi sürece 80% lik bir dilimin doldurulmasi pilin ömrü icin iyi olacagi belirtiliyordu ve zamanla kapasitesinden kayip verecegide biliniyordu.
Yeni versiyonlarinda bu tarz bir sarj islemi ve kapasite kaybinin olmadigi belirtiliyor ama zaman ne gösterir bilinmez.
Bunu "yok etmeleri" mümkün değil, cep telefonu pili için de geçerli, laptop pilii için de, araba pili için de.
Şarjı yöneten uygulamalar ile anca optimumda kalmaya yardımcı olabilirler, mesela bir mod olmalı yönetim panelinde, benim Tesla'm olsa şimdiki günlük hayatımda benim asla 100% pile ihtiyacım olmaz, 80'de tutsun.
Eski telefonlarımda hiç görmedim şimdi yeni aldığım telefonda pil menüsünde şarjı %80 de kesme seçeneği mevcut , açıklamasında pilin ömrünü uzatır yazmakta..
google'ın pixel telefonlarında da otomatik yavaş sarj etme var. eğer gece sarja taktıysan sabaha kadar yavaş yavaş şarj olacak şekilde ayarlıyor telefon kendini. normalde hızlı sarj ediyor.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)