İzin vermeyelim çakarlı sivil araçlara, engelleyelim geçişlerini. Kütüphane Müdürü de bir zahmet 10 dakika geç gitsin gideceği yere.
Kaç defa yasaklandı ama galiba çözümü yok bu işin.
İnsanlar neden bir üst makama çıkmak ister .
1 Daha yüksek gelir için
2 Makamın getirdiği avantajlar için
3 Nadiren de daha çok işe yaramak için...
Makam aracı da bir avantaj sonuçta. Herkes de kullanıyor. Bu sadece devlet işin de değil. İmkanı olan küçük firmalar bile mutlaka yöneticilere araç verir.
Devlet işin de çakar avantajı var tabii ki 🤣
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Engel olmayı deneyip plakaya gelen cezaya muhatap olanlar var tanıdığım.
Cam filmindeki kadar birlik olsa bu millet çok şey değişir
Bu milletten bir cacık olmaz. Bu kadar skindirik bir halkın nasıl geçmişte dünyayı dize getirdiği, cihan imparatorluğu kurduğu, sonrasında küllerinden yeniden doğup Cumhuriyet'i ilan edip tüm medeni dünyanın saygısına yeniden mazhar olması hayrettir.
Bence şaşmamız gereken çok şey var ama dandik bir araba bunlardan biri değil.
Var da istenmiyor bu topraklarda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
Şöyle
Kimseyi dize getirmedi. Bir beylik doğru zamanda doğru coğrafi konumda bulunarak üçüncü roma imparatorluğu görevini aldı. karanlık çağdan çıkmaya çalışan Avrupa'yı arka arkaya vuran çok büyük veba salgınlarının da büyük yardımı sayesinde (sadece bunlarla değil, yardımı sayesinde) Avrupa'da ilerledi. Sonra doğal süreciyle dağıldı.
Ülkeyi küllerinden bir avuç "sınıf arkadaşının" başarılı mücadelesi, bir tanecik adamın çok ender görülecek özellikleri ve yine doğru zamanda doğru kartın gelmesi (İtalyanların Fransızların Rusların desteğini görmemek delilik) doğurdu. Ama işte o tutkalın o kadar hızlı tutması mümkün değildi, tutmadı. Şu an demokrasi diye oturtmaya çalıştığımız değerlerin tamamı batının zaten icat ettiği şeyler. Okumak da bunun bir parçası mesela. E okumazsan, adam vizyonu ortaya koyduktan 100 sene sonra siyasal islamın pençesine temelli düşecek miyiz seçimini yaşarsın.
Üstelik bu tutkal tutmaması da öyle pis bir şekilde oldu ki, devletin kurucu felsefesinin 100 sene önce söylediği her şey, şu anda da birebir aynı şekilde olmalı diye bakıyor - siyasal islamı istemeyen "aydınlık" kesim.. olacak iş değil, ama oluyor. yüzbinlerce yılda evrimleşmiş, son 50 bin yılda "harekete" geçmiş, son 10 bin yılda medeniyeti icat etmiş, son 200 yılda sanayileşmiş, son 20 yılda dijitalleşmiş bir insanoğlu var ortada.. ama dayı diyor ki " ben muhafazakarım".. abi sen şu an iş yerindeyken oğlunun okulda olup olmadığını dünyanın dışında yer alan bir cihazla iletişim kurarak öğrenebiliyorsun. senin baban okulda olup olmadığını hoca evi aradığında öğreniyordu. onun babası oğlunun okula gidip gitmediğini karne gelice öğrenebiliyordu. onun babasının zamanında okul yoktu. on binlerce yıldan bahsederken 4 kuşakta iş nereden nereye geldi..
peki dayı sen neyi muhafaza ediyorsun bi anlatsana?
Bu şekilde bakmak daha anlaşılır kılıyor benim için. Öneri sadece.
Yoksa Türk milletini asker sanmak büyük yanılgı. O paşamın bize verdiği gaz, gazla çalıştığımızı bildiği için. Asker millet arayan Almanlar'a baksın, bizim uzaktan yakından alakamız yok asker millet olmakla.
Bende aynı şeyi söylüyorum.Benim Annem 54 doğumlu diyorki biz çocukken resimli bir kutu varmış içinde insanlar oynuyormuş diyorlardı.Bu gün instagramdan el işi falan örnekleri bakıp yapıyor.Ben kendimide içine koyup 50 yaş ve üzeri nesil değiştikten sonra bazı şeyler değişmeye başlar diye düşünüyorum.O muhafazakar dediğimiz kesimin büyük bölümü o jenerasyona dahildir.
youtube.com/@bisuruyorum
Bugün bir arkadaşım 4.Viyana meydanında şarja takılı bir Togg görmüş 06 plakalı , İstanbul da ben henüz denk gelmedim , TR de herhangi bir şehirde gören oldumu ? Avrupa bizi kıskanmasın diye önce oraya mı göndermişler yoksa :D
Viyana meydan da varsa bayaa dünya markası olmuş demektir, ne kıskanmışlardır ama uyku uyumuyorlardır…
Ha bu arada şeklini şemalini ben de beğendim xadv ve klongiller tadında bizimkinin de bir dolu klonu varmış diye okudum.
Artık inkar tamamen bitti.( Akıl bluğa erenler için)
Şimdi dalga geçme faslı başladı....
Yok Viyana imiş yok tır imiş yok bilmem ne...
Alanlara hayırlı olsun. Alamayanlar belki bir gün alır.
Almak istemeyene kimsenin sözü olamaz....
Amaaaa 75 sayfadır hala hazmedemeyenler siz var ya alemsiniz yav.
Yerli ve milli şekilde yapılamaz dedim. Dediğim de çıktı. Yerlilik oranı %51.
Ölümüne savunanlar düşünsün özel girişimin para kazanmasını niye ölümüne savunduklarını. Mahalledeki bakkalı o kadar savunmazlar.
Prezident İlham Əliyev “Togg” elektromobilini idarə etdi.
Elektromobil lafını iyi uydurmuşlar ama.
Böyle bir yorumu sizden hiç beklemezdim. Kusura bakma hiç yakıştıramadım.
Dayanamayacağım bir tiyo vereceğim turkcell de yönetim varlık fonunda
Bil bakalım varlık fonunda başında kim var. Recep Tayyip ERDOĞAN.
Hisse dağılımını, hissedarları hiç yazmayacağım daha önce bu konuda yazmıştım.
Tobb'u hele hele hiç yazmayayım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)