Yerli Otomobil Tanıtım Töreni
-
06 Şubat 2023, 09:39
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Nft ney yahu diye sordum baştan. Bakınca olmayan para ile olmayan bir resmi satın almak gibi birşey anladım... Sevmediğim İşler
NFT bir tür eşsiz, yani taklidi ve kopyası yapılamayan elektronik belge. Kimin elindeyse onun sahipliğini kanıtlıyor. Yani bir digital sanat eseri alırsanız o digital sanat eserinin sahipliği bu NFT'dir diyebiliyorsunuz, en çok bu tür şeyler için kullanılıyor ama mesela bir araba almak için sıraya girmek için de kullanılması mümkün, öyle yapmışlar. Nasıl ki banka şubesinde sıra makinasından sıra alınca elinize üzerinde bir numara olan kağıt geçiyor ama o kağıdın kopyasını yapmak aslında mümkün, nft yapınca aldığınız sıranın kopyası sahtesi yapılamıyor. Ama bu iş için bence gereksiz uğraşmışlar, altı üstü firmanın veritabanında çözülebilecek bir konu.
Reklamlar
-
06 Şubat 2023, 10:56
Ama burada amaç teknik bir gereksinimden dolayı talebi regüle etmek falan değil ki zaten.
Projenin ciddiyetinden bağımsız olarak bir PR çalışması bu, salt bu olaya baktığımızda güzel de fikir.
-
06 Şubat 2023, 12:43
espresso adlı üyeden alıntı
Ama bu iş için bence gereksiz uğraşmışlar, altı üstü firmanın veritabanında çözülebilecek bir konu.
Gereksiz olur mu? Bu işi yapan abi/abla kim ise ne kadar cukkaladı kim bilir? TOGG'un NFT'si bu boru mu?
İşlevi ise işte tam da bu kadar.
-
06 Şubat 2023, 13:35
killingroad adlı üyeden alıntı
Projenin ciddiyetinden bağımsız olarak bir PR çalışması bu,
Fabrika bile kurdular yahu, PR çalışması köpeği olur...
-
09 Mart 2023, 16:08
Haber: TOGG için aldılar zarar ettiler. Mağdurlar sosyal medyayı ayağa kaldırdı
Yerli otomobil Togg’un 2023 adet 100. Yıl Özel Seri NFT Koleksiyonu için 5 Şubat’ta teklif verme süreci başlamıştı. Ancak TOGG, ön siparişte öncelik sunan NFT satışlarını iptal ettiğini duyurdu. NFT sahipleri, ön siparişte herhangi bir öncelik kazanmayacak. NFT'ler için fiyat teklifleri AVAX ile verilecekti. Bu açıklamanın ardından AVAX fiyatı ciddi düşüş yaşadı.
-
09 Mart 2023, 16:14
2 eliyle bir şeyi doğrultamıyorlar :D
-
09 Mart 2023, 16:50
TOGG alacaklar 80 bin kimi 200 bin zararımız var diyorlarmış.Otomobilleride sattık ön siparişte veremedik diye kızıyorlarmış.TOGG fabrika önünde eylem yapacaklarmış.
TOGG a niyetle yola çıkıp TOMA ile karşılamasınlar sizi.Yanında biber gazı ile bide Jop yedinmi akşam rahat uyursun gözaltına alınmadınsan.
Yaaa biz TOGG cuyuz bize bişey yapmazlarmı diye düşünüyorlar.Hangi ülkede yaşıyorlar farkında değil bunlar.Daha dün kadınlar yürüyeceklerdi neler oldu gördük.
-
09 Mart 2023, 18:14
Ahahaha daha araba çıkamadan hırsızlığı başladı desenize... Çıktı mı çelik don giymek gerek.
-
09 Mart 2023, 19:07
Fadıl hissedar mı olmuş yoksa?
-
09 Mart 2023, 21:07
Benim yaptığım kalite eleştirisini okumuşlar tüm üretimi durdurup gözden geçiriyorlarmış gecikme olabilir :D Nft alanların önceliğimi olacaktı ? bilmediğim için soruyorum..
-
09 Mart 2023, 21:08
E peki bu yapılan pishing gibi bir şey mi ki? Sazanlar mı geldi şimdi oltaya acaba?
-
14 Mart 2023, 20:29
Fiyat açıklanmış. İş yerli ve milliden fikri ve sınai hakları %100 Türkiye'ye ait olana dönmüş. Parasını verdik, topladık yani.
-
14 Mart 2023, 20:39
watercolours adlı üyeden alıntı
Fiyat açıklanmış. İş yerli ve milliden fikri ve sınai hakları %100 Türkiye'ye ait olana dönmüş. Parasını verdik, topladık yani.
İkisi arasındaki farkı açıklasan da kültürümüz arts biraz
-
14 Mart 2023, 21:00
Hala bilmiyorsanız bir şey demeye gerek yok.
-
14 Mart 2023, 21:04
watercolours adlı üyeden alıntı
Hala bilmiyorsanız bir şey demeye gerek yok.
Bilsem sorarmıyım lütfen öğretirmisin. 40 olmaz ama 40 dakika kölen olurum
-
14 Mart 2023, 21:11
Elektrikli araclarin genelde onunde bagaji oluyor hep. TOGG'un onunde ne var? Goren bilen fotografi vs. var mi hic?
Brosur var, sozde specifications var, fiyati bile belli, lakin bu cok basit bilgiye ulasamadim bir turlu...
Bu arada fiyat fena degil. Gerci ucuz olanin otoyolda menzili anca 220km. O da ilk yil. Her yil %2-3 azalacak bu rakam.
-
14 Mart 2023, 21:11
Konu sahibi olarak, ( Salih görünümlü Kalkavan benim bu arada. ) 950.000 TL 1.200.000 TL' lik fiyatlandırma şahsen benim bakış açımda şuan ki piyasa için makul. Ben tanıtım günü 25.000 35.000 Euro bandı olabilir yazmıştım ama o günden bu güne her şeyin fiyatı özellikle son 24 ay içinde çok yükseldi. O yüzden 50.000 Euro olur yani neden olmasın. Konuya siyaset sokmaya gerek yok. Bu gün %10 yerli olur yarın bu oran değişir, %30 olur. Hiç bir şey üretmemektense az yerli bile olsa bir şeyler üretmek iyidir. Zerre sevmem ama Zorlu ile Cengiz de pil üretimi yapacak, pil üretmek çok önemli. Hem gelecek adına, hem söz konusu araç için. O yüzden Cem Uzan diye adlandırdığım sevgili watercolours büyüğüm veya tek harf değişikliği ile ATP yerine forumda AKP olarak dile getirilen Ahmet Turan Peker bey de kendi bakış açıların da haklıdır, tartışmak yersiz. Zaten seçime gidiyoruz, herkes özür hür iradesi ile inancına ve bakış açısına göre oyunu kullanacak. Kazanan kişiden bağımsız olarak da TOGG bir şekilde üretilecek, üretilsin de. Yerlidir yerli değildir, en azından doğa dostu bir araç. Ve dediğim gibi yerlilik oranı da zaman için de değişiklik gösterebilir. Sevgiler.
-
15 Mart 2023, 10:23
Doğa dostu mu?
-
15 Mart 2023, 10:33
herkes elektirikli araçlar çevreye duyarlı, avantajlı diyor da bu piller nasıl geri dönüştürülüyor veya nasıl imha ediliyor? ve şarj için kullanılan elektirik tamamiyle rüzgar türbinlerinden, güneş panellerinden ve diğer yinelenebilir kaynaklardan mı üretiliyor? kaldı ki kullandıkça pillerin ömrü azalacak verimsiz hale gelecek, şahsen fosil yakıtlı çalışan araçlar daha makul.. Elektrikli araçlarda full yolcu varken dik bir rampada kalsa kalkışı nasıl olacak? bunlar yerine benzin-mazot gibi yakıtlara alternatif çözümler üretmek daha mantıklı olurdu.
-
15 Mart 2023, 11:13
Jeo adlı üyeden alıntı
en azından doğa dostu bir araç.
Araç doğa dostu da yaktığı elektrik pek öyle değil.
Hatta daha çok çevreyi kirletiyor mevcut şartlarda.
Atlanan bir konu piller normal ev şarjında yüzde seksen doluluğa 11 saatte
Bir hızlı kademede yüzde seksen doluluğu 3 ile 4 saatte
Hızlı şarjda yüzde seksen doluluğa minimum 25 / 30 dakika da ulaşıyormuş. Hızlı şarj ettiğinizde benzin veya motorin tüketiminin maliyeti ile aynıymış elektrik tüketimi.
Yani hızlı şarj edersen hiç bir avantajı yok tüketim açısından.
Bu bütün elektrikliler için geçerli ama zamanla daha da gelişeceğine eminim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)