Yerli Otomobil Tanıtım Töreni
-
11 Ocak 2023, 12:03
Hmm, devletin haberi olmuş ama üstüne düşmemişse iş daha da vahim. Seçimden sonra bürokratlar öyle bir cezalandırılmalı ki bir daha hiç bir bürokrat iktidara güvenip yanlış yapmasın, sonra hayatım kayacağına şimdi oraya buraya sürüleyim veya rant yemeyeyim diyebilsin.
Reklamlar
-
11 Ocak 2023, 12:20
Thracian adlı üyeden alıntı
Sahte ilacı devlet vermiyor zaten.SGK'nın çalışanları veriyor.Hatta yanlış bilmiyorsam bir müfettiş(yani devlet) soruşturma açmış ilaçların sahte olduğunu belgeleri ile kanıtlamış.Üstünede ilacın orjinalini üreten firma SGK'yı uyarmış ama sallayan olmamış.Çok merak ediyorum yarın öbür gün çocuğunuz kan kanseri olsa ilaçlarını kullanıp tedavisini olduğu halde kan kusa kusa yavaş yavaş gözünüzün önününde eriyip gitse yine "Amo Dövlöt nö vörürse kabol edörüz" diyebilecek misiniz?Devlet ile hükumetin farkını öğrenin baştan.Devlet,AKP örgütü tarafından etkinsizleştirildi.Zaten devletin etkinliğinin olduğu yerde hiç kimse sahte kanser ilacı satmaya cesaret bile edemez.
Açıklama yapmaya gerek bile duymadım. Bu haberin doğru olmadığını üzerinde konuşmaya gerek olmadığını biliyorum. Yoksa insan faktörü nün olduğu yerde herşeyin olabileceğini ilkokul kitaplarında ki Cin Ali bile bilir.
Bu arada SGK çalışanları değil ilaç firmaları çok şey yapmak için uğraşıyorlar. Ama denetimlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Nitekim gereği de yapılmış. Sağlık bakanı gerekli açıklamayı yaptı.
Bu arada memur ile müfettiş ( yani devlet) ilginç olmuş memur nirenin amelesi
-
11 Ocak 2023, 13:07
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Açıklama yapmaya gerek bile duymadım. Bu haberin doğru olmadığını üzerinde konuşmaya gerek olmadığını biliyorum. Yoksa insan faktörü nün olduğu yerde herşeyin olabileceğini ilkokul kitaplarında ki Cin Ali bile bilir.
Bu arada SGK çalışanları değil ilaç firmaları çok şey yapmak için uğraşıyorlar. Ama denetimlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Nitekim gereği de yapılmış. Sağlık bakanı gerekli açıklamayı yaptı.
Bu arada memur ile müfettiş ( yani devlet) ilginç olmuş memur nirenin amelesi
Sağlık Bakanı olacak şahsiye bu ilaçların sahte olmadığına dair bilimsel rapor yada resmi kanıt mı sundu?
Sağlık Bakanı : İlaçlar sahte değil.
Biz : Haaa tamam o zaman ilaçlara sahte değil.Okey....
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...utlari-2017857
Adam burada tıkır tıkır resmi raporlar ve yazışmalar ile kanıtlamış.Kimsede çıkıp bu raporlar,yazışmalar sahte bu adam yalancı diyemiyor
Hadi dedim ben adama inanmıyorum kendim biraz araştırayım.Yaptığım araştırmada Türk firmaların diğer ilaç dışında 3 farklı sahte ilaç sattığı bilgisine ulaştım.Diyelim ki Murat Ağırel yalancı İsviçreleri ilaç firması Swissmedic te mi yalan atıyor?
Adamlar,sahte olduğu gerekçesiyle 3 farklı Türk ilaç deposundan 3 farklı ilacın alımını yasaklamışlar.
Buyur bu da babalar gibi kanıtı;
https://www.swissmedic.ch/swissmedic...brasilien.html
Yalansa buyur kanıtla.
Ülkemizi dünyaya rezil ettiniz rezilll.Dua edin de bu ilaçları kullanan yakınlarını kaybedenler Avrupa İnsan hakları mahkemesine dava açmasın.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
11 Ocak 2023, 13:49
Thracian adlı üyeden alıntı
Sağlık Bakanı olacak şahsiye bu ilaçların sahte olmadığına dair bilimsel rapor yada resmi kanıt mı sundu?
Sağlık Bakanı : İlaçlar sahte değil.
Biz : Haaa tamam o zaman ilaçlara sahte değil.Okey....
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...utlari-2017857
Adam burada tıkır tıkır resmi raporlar ve yazışmalar ile kanıtlamış.Kimsede çıkıp bu raporlar,yazışmalar sahte bu adam yalancı diyemiyor
Hadi dedim ben adama inanmıyorum kendim biraz araştırayım.Yaptığım araştırmada Türk firmaların diğer ilaç dışında 3 farklı sahte ilaç sattığı bilgisine ulaştım.Diyelim ki Murat Ağırel yalancı İsviçreleri ilaç firması Swissmedic te mi yalan atıyor?
Adamlar,sahte olduğu gerekçesiyle 3 farklı Türk ilaç deposundan 3 farklı ilacın alımını yasaklamışlar.
Buyur bu da babalar gibi kanıtı;
https://www.swissmedic.ch/swissmedic...brasilien.html
Yalansa buyur kanıtla.
Ülkemizi dünyaya rezil ettiniz rezilll.Dua edin de bu ilaçları kullanan yakınlarını kaybedenler Avrupa İnsan hakları mahkemesine dava açmasın.
Tamam abi bunlar s.. refsiz. Bence bunların gidene kadar ilaç falan içmeyin. Hepsi sahtekar..
Yahu okurken başım döndü. İşin içine girmeyen ülke kalmadı. Ama şunu bulamadım sahte ilaç mı ruhsatsız ilaç mı.
Neyse işin içinde insan var ise her şey olabilir.
Kimseyi savunacak halim yok. İnşallah kim ne yaptı ise karşılığını bulur.
Dediğim gibi devlet sahte ilaç vermez.
Bu kanunsuz iş asla olamaz demek değildir.
-
11 Ocak 2023, 14:39
-
12 Ocak 2023, 23:10
Bugün Togg u ilk defa canlı gördüm , arabayı Zorlu'nun bahçesinde sergiliyorlar , Şubat ayında ön satışa çıkacakmış , seçtiğiniz opsiyona göre bir iki ay içinde de teslimat gerçekleşecek dediler , arkadaşlar projeyi başından beri destekleyen biri olarak açıkçası biraz hayal kırıklığı yaşadım, birincisi arabayı fotograflardakinden daha küçük buldum , yani öyle Türk insanının sevdiği gibi bir görünüşü pek yok , tamam estetik görünüyor ama daha kalıplı bir kasa beklerdim, ikincisi aracın kaporta birleşim noktaları baya baya sorunlu , en basitinden kaputun sağ ve sol çamurlukla birleşim çizgileri 2-3 mm farklı, kumpasla vs ölçmeye bile gerek yok yani gözle belli oluyor, arka stop farının üzerinde çamurluğun köşesinde ciddi boya deformasyonu gördüm , sanırım üzerine fırça ile rötuş yapmışlar, ilgiliyle bunları konuştuk biraz şaşırdı, kimseden bunları duymadığını falan geveledi bunun satışa çıkmayacak prototip üretilen 104. araba olduğunu söyledi , seri üretim umarım daha derli toplu olur , ilgilinin söyledikleride doğru olabilir ama herkesin merakla beklediği bir arabayı ilk defa teşhir edecekseniz detaylara dikkat etmek gerekirdi , seri üretim araçları görmeyi hatta test etmeyi merakla bekliyorum..
-
13 Ocak 2023, 00:33
Adını duyunca kendinden geçen fanboyların bunları görmemiş olmaları normal. O değil de, hani başkaları söylememiş, yetkililer de mi fark etmemiş? Prototip de olsa bunları söylediğinizde şaşırmadan farkında olduklarını, prototip olduğu için böyle olduğunu söylemeleri gerekmez mi? Özürleri kabahatinden beter.
-
13 Ocak 2023, 02:16
104 tane prototip araç mı olur yahu?
-
13 Ocak 2023, 09:21
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Bugün Togg u ilk defa canlı gördüm , arabayı Zorlu'nun bahçesinde sergiliyorlar , Şubat ayında ön satışa çıkacakmış , seçtiğiniz opsiyona göre bir iki ay içinde de teslimat gerçekleşecek dediler , arkadaşlar projeyi başından beri destekleyen biri olarak açıkçası biraz hayal kırıklığı yaşadım, birincisi arabayı fotograflardakinden daha küçük buldum , yani öyle Türk insanının sevdiği gibi bir görünüşü pek yok , tamam estetik görünüyor ama daha kalıplı bir kasa beklerdim, ikincisi aracın kaporta birleşim noktaları baya baya sorunlu , en basitinden kaputun sağ ve sol çamurlukla birleşim çizgileri 2-3 mm farklı, kumpasla vs ölçmeye bile gerek yok yani gözle belli oluyor, arka stop farının üzerinde çamurluğun köşesinde ciddi boya deformasyonu gördüm , sanırım üzerine fırça ile rötuş yapmışlar, ilgiliyle bunları konuştuk biraz şaşırdı, kimseden bunları duymadığını falan geveledi bunun satışa çıkmayacak prototip üretilen 104. araba olduğunu söyledi , seri üretim umarım daha derli toplu olur , ilgilinin söyledikleride doğru olabilir ama herkesin merakla beklediği bir arabayı ilk defa teşhir edecekseniz detaylara dikkat etmek gerekirdi , seri üretim araçları görmeyi hatta test etmeyi merakla bekliyorum..
Bir seyi ilk defa üretildigi zaman illaki problem olacaktir. Tesla'nin Berlin de acilan fabrikasindan cikan ilk araclarda da problemler oldu. Hatta test etmeye gittiklerimdekini saymakla bitmez. Ama sergiye ya da görücüye cikarttiginiz araca daha özenli yaklasmaniz gerekiyor. Hasmet in dedigi gibi 104 tane prototip mi olur.
Bir de bu arabanin kac modeli var? Istanbul havalimaninda gösterilen arac ile medyada görülen arac cok farkli.
-
13 Ocak 2023, 09:35
TOGG zaten C sınıfı SUV.Boyutları Peugeot 3008,BMW X1,Ford Kuga tarzı araçlar ile aşağı yukarı yakındır.Halk gözünde büyüttükçe büyüttüğünden Lincoln Navigator tarzı bir şey bekliyor.
Haşmet aganın da dediği gibi 104 tane prototip araç olmaz.Prototip 1 tane olur,geliştirme sürecine göre 2-3 tane olur.Prototip 2019 yılında bize gösterilen ön panjuru kapalı araçtı.Bu 104 araç deneme üretiminden çıkan araçlar.Kardeşim zamanında Fiat fabrikasında çalıştığından biraz bu konu da bilgim var.Deneme üretiminde,üretim hızı ve kapasitesi test edilir,hatalar tespit edilir,çalışanlar seri üretim sürecini öğrenir ve uyum sağlar.İlk üretim olduğundan mühendisinden işçisine herkes daha çok üstüne titrer ve daha fazla dikkat eder.
Benim anladığım kadarı ile TOGG'un fabrikasını da işi bilmeyen torpilli eş dost ile doldurmuşlar.Bu fabrikanın kalite mühendisi yok mu?Bilmem kaç nokta kontrolden geçmiyor mu bu araçlar?Hadi hepsini geçtik bu araçları üreten işçilerde göz nizam yok mu?Kimse de demiyor mu bu arabalar niye böyle.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
13 Ocak 2023, 10:11
Açıkçası bu araçtan bir Toyota ya da VW seviyesinde üretim kalitesi beklemek çok mantıklı değil zaten. Tesla bile on küsür yıl üretimden sonra hâlâ çok geride.
-
13 Ocak 2023, 10:24
Yakında haber çıkar, yurtdışından sipariş yağıyor diye.
-
13 Ocak 2023, 12:14
Fabrikanın olduğuna..
Üretim bandının olduğuna...
Artık üretimin de olacağına.... inandık
Şimdi geriye test olup olmayacağı..
Kar edip etmeyeceği...
...(devam ediyor)
Gelecekte
Boyası kötü....
Ekran donuyor.....
Virüs var....
Devam eden ve gelecekte soöylenecekler gayet doğal..ve söylenmeli
En kötüsünü atlattık herhalde
Demiştim....
-
13 Ocak 2023, 12:34
aracın kaporta birleşim noktaları baya baya sorunlu , en basitinden kaputun sağ ve sol çamurlukla birleşim çizgileri 2-3 mm farklı, kumpasla vs ölçmeye bile gerek yok yani gözle belli oluyor, arka stop farının üzerinde çamurluğun köşesinde ciddi boya deformasyonu gördüm , sanırım üzerine fırça ile rötuş yapmışlar,
Onlar kusur değil farklı olsun diye özellikle bilerek yapılmış..
-
13 Ocak 2023, 16:05
Demiştim....
Sence gayet doğal değil mi Abi, insanların böyle şeylere önyargılı davranması?
Sonuçta buna benzer en az 50 tane vaat var, hiç gerçekleşmeyen...
-
13 Ocak 2023, 16:42
O değil de gören bunların fabrikası sanacak. Hiç Vestel'i Casper'ı savunduklarını görmedim.
-
13 Ocak 2023, 16:53
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Sence gayet doğal değil mi Abi, insanların böyle şeylere önyargılı davranması?
Sonuçta buna benzer en az 50 tane vaat var, hiç gerçekleşmeyen...
E ben de söylenmesi gayet doğal söylenmeli demişim.
Doğal olmayan süreç geride kaldı. Olmaz olamaz imkansız... Bunlar bitti
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------
watercolours adlı üyeden alıntı
O değil de gören bunların fabrikası sanacak. Hiç Vestel'i Casper'ı savunduklarını görmedim.
Vestel de Casper da TOGG da Baykar da.... Hepsi bizim. Biz derken sen de varsın içinde .
istemezük olmasın
Niye yapıyorlar değil neden yapılmıyor sorusu nu haklı bulanlar tarafında olmak onemli
-
13 Ocak 2023, 17:14
E ben de söylenmesi gayet doğal söylenmeli demişim.
Doğal olmayan süreç geride kaldı. Olmaz olamaz imkansız... Bunlar bitti
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------
Vestel de Casper da TOGG da Baykar da.... Hepsi bizim. Biz derken sen de varsın içinde .
istemezük olmasın
Niye yapıyorlar değil neden yapılmıyor sorusu nu haklı bulanlar tarafında olmak onemli
Biz derken ben yokum. Vestel'de, Casper'da falan hissem yok. Emeğini satarak geçinen, fazla fazla vergi veren emekçi bir vatandaşım sadece.
-
13 Ocak 2023, 19:02
Vestel ve Casper kendi yağında kavrulup katma değer üretiyor, vergi veriyor, yani vatandaşa ve millete faydası var. TOGG ise vergileri yiyen ve yiyecek bir proje. Velhasıl tam tersi.
-
13 Ocak 2023, 19:24
Herhangi bir şeyin memleket hayrına olup olmadığını anlamak için bu tiplerin düşüncesini öğrenmek yeterli.
Neye iyi derlerse illa bir pu*tluk vardır o işte...
Kötü dedikleri ise illa ki hayırlı iştir
Vestel ve Casper dan şüphe duydum birden niyeyse
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)