Yerli Otomobil Tanıtım Töreni
-
02 Kasım 2022, 23:12
toplum olarak aşağılık kompleksinden kurtulmak gerek, şu yerli ve milli kelimesi beni çıldırtmaya başladı çünkü. yerli de olmasın millide olmasın lanet olsun.
biz yaptırıp para kazanıyoruz diyelim yeterli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------
elin yabancıları burada fabrika açmış işçilik ucuz diye bize yaptırıyorlar, peki o zaman biz kendi kendimize de araba zaten yapabiliriz dimi? ülke boş yatırımlar ile uğraşacağına araba üretimi ile uğraşsın... bunu devlet yapması gerek... bizde öyle amerikada yada almanyadaki gibi zengin yatırımcılar yok, yapmazlar. bizde devlet yapması gerek ama devlet suriyelileri beslemekle meşgul, sağa sola para saçmakla meşgul kahrolası yönetim.
togg olayı aslında güzel bir şey ama bu hükümet varken ben hiç bir şeye güvenmiyorum.
Reklamlar
-
02 Kasım 2022, 23:36
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Siz akşamları ucuzluk marketlerinden atılan son tüketim tarihi geçmiş gıdaları görmemişsiniz? Geçen A 102 Suadiye / Kadıköy / İstanbul şubesinden bir çöp konteyneri dolusu margarin, kolilerle yumurta gibi şeylerin atıldığını bizzat gördüm. .
Mesele gıda azlığı değil gıdayı alabilecek gelir eksikliği.
Bunun gelir eksikliğiyle alakası yok, planlama eksikliği var.
Ülkenin en zengin/refah seviyesi yüksek semtlerinden birine ülkedeki en kalitesiz zincir marketi açar, margarin gibi dandik bir ürünü satmaya çalışırsan elinde kalır tabi.
Üretimde de aynı durum var. Herkes kafasına göre yöntemlerle, en karlı ürünü yetiştirmeye çalışıyor, gene planlama yok. Gelir eşitliği olsa neye yarar? Ülkede 3 ay patates bulunmuyor, 3 ay fazla üretim patatesler çöpe dökülüyor.
-
04 Kasım 2022, 05:16
Togg biraz Ceer (seyir) etsin.
Suudi Arabistan ilk ticari elektrikli otomobil markasını duyurdu
Veliaht Prens Bin Selman, Ceer adı verdikleri otomobil markasının bir elektrikli otomobilden öte
Suudi Arabistan'da ulusal sanayi sistemini geliştirme stratejisini destekleyen bir adım olacağını söyledi.
-
04 Kasım 2022, 15:09
Pininfarina fazladan mesai yapıyor bu aralar anlaşılan... Sırada İran var bence.
-
05 Kasım 2022, 20:24
Aaaa üretim bandı da varmış...
https://youtu.be/-cc-4yCodmc
-
05 Kasım 2022, 23:03
Peh peh peh... Rahat bi saray bi özel uçak parası gitmiştir buna. Bu seçimin öncekilerden farklı olacağının farkında herkes belli ki.
-
06 Kasım 2022, 03:30
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Aaaa üretim bandı da varmış...
Pencere açıldı Bilal Oğlan, Piştov patladı...
== İSTİHDAM ==
== İZDİHAM ==
-
06 Kasım 2022, 10:03
ATP işine geleni görmeye, gelmeyeni görmemeye devam ediyor. Milletin ne dediğinden haberi yok daha.
-
06 Kasım 2022, 17:06
bende togg alacağım için bir şeyler satmaya başladım ama bu sarı site benim ilanları kaldırdı... "togg almak için" yazısını başlıktan silmek zorunda kaldım...
yani niye böyle çifte standart bu sarı site? insan değiller var ya, baksanıza böyle koymuştum kaldırdılar ilanları, ama milletinkini kaldırmıyorlar, ayıp denen bir şey var. yani zamanında Tvs Apache motorumu 278 bin liraya satarken onuda kaldırmışlardı, ekran kartı satıyordum onu da kafalarına göre "toplu satış" bölümüne taşıyorlardı, ne istiyorlar benden anlamadım ki?
yani togg almak için 100 bin liraya şahin doğan satan adama inanıyorlar da benim togg almak için adaptör sattığıma mı inanmıyorlar? bence şahini satan adam kadar gerçekçiyim bende. bu adaptörleri gerçekten de satıyorum. orjinal sıfırı 750 lira civarı ve ben 250 liraya satıyorum, bu millet enayi, gidiyor 300 liraya çan çin çon alıyor.
-
06 Kasım 2022, 22:13
watercolours adlı üyeden alıntı
ATP işine geleni görmeye, gelmeyeni görmemeye devam ediyor. Milletin ne dediğinden haberi yok daha.
Millet koskoca fabrikayı görmüyor. Ben 1-2 zibidiyi görmüyorum onu mu dert ediyorsun. Bak seni görüyorum. Sen fabrikayı gördün mü
-
06 Kasım 2022, 22:42
Millet koskoca fabrikayı görmüyor. Ben 1-2 zibidiyi görmüyorum onu mu dert ediyorsun. Bak seni görüyorum. Sen fabrikayı gördün mü
Ben gördüm fabrikayı. Ciddi etkildendim. Bayağı para gitmiş...
O üretim robotlarını da, üreteceğimiz aracın dizaynını da yabancılardan parayla aldık. Ürettiğimiz araç ortalama vatandaşımıza hitap etmiyor. Peki yabancılara nasıl satacağız? Kârlı hale gelmek için planımız nedir? Parasını verdiğimiz bu kadar yatırım n'olacak?
-
06 Kasım 2022, 23:06
Hasmetlimiz eşeği süren osuruğunu da hesap etmiştir.
Şimdiye kadar bu proje hakkında ne söylendi ise renk hep patlıcan moru oldu....
Muhtemelen senin de rengin morarmıştır Ama sen belli etmezsin.
-
06 Kasım 2022, 23:35
Beni de görmediniz. Bu proje devletin mi, özel şirketin mi, önce onda bir anlaşalım dedim, ses yok.
-
06 Kasım 2022, 23:48
Cevabını bildiğin şeyi niye sorarsın ki. Sen bunun nesine karşısın. Özel olsa devlet olsa sanki iyi mi diyeceksin. Ama kaçak güreşmeyelim.
TOGG ORTAKLARI HİSSELERİNİN ORANI NE?
Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Burada kamu kuruluşu yok..
Sonraki soru niye Tayyip kendine yontuyor olacak...
Onun cevabı gayet basit...siyaset...bunu yapmayacak siyasetçi henüz icat edilmedi.
-
07 Kasım 2022, 00:00
Aklıma geldi. TOGG özel şirket. Özel bir şirket bir kamu görevlisine nasıl araba armağan edebilir? Keçi boynuzu hediye etmiyor sonuçta. Ortalama bir Türk vatandaşının içinde yüzdüğü zenginliğe rağmen alamayacağı bir arabadan bahsediyoruz.
Şirketin bu arabayı hediye etme isteği varsa kişiye değil de kuruma yapması gerekmiyor mu? Yani niye cumhurbaşkanlığına hediye etmedi de Sayın Erdoğan'a hediye etti? Ya da makama hediye edildi de ben mi yanlış anladım?
Güzel cevap. Ama sıradaki sorum "niye sayın Erdoğan kendine yontuyor?" değildi, onun cevabını biliyoruz, siz de yazdınız.
Sıradaki soru şu: "Siz" niye bunu Sayın Erdoğan'a atfediyorsunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
Yerli ve milli deyince, aklıma yerli ve milli PTT mesajlaşma uygulaması geldi. Ne oldu ona? Bu son soru ATP'ye değil, ortaya sordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
hasmet adlı üyeden alıntı
Ben gördüm fabrikayı. Ciddi etkildendim. Bayağı para gitmiş...
O üretim robotlarını da, üreteceğimiz aracın dizaynını da yabancılardan parayla aldık. Ürettiğimiz araç ortalama vatandaşımıza hitap etmiyor. Peki yabancılara nasıl satacağız? Kârlı hale gelmek için planımız nedir? Parasını verdiğimiz bu kadar yatırım n'olacak?
Alman demek yarı Türk demek. Almanya yavru vatan sonuçta. Bu arada, şahsen üretimi yapacak olan robotların yerli üretim olması gerektiğine inanmıyorum. Her fabrika kendi robotunu yapsa, uhuuuu....
May the Force be with McLaren Mercedes
-
07 Kasım 2022, 00:18
watercolours adlı üyeden alıntı
Beni de görmediniz. Bu proje devletin mi, özel şirketin mi, önce onda bir anlaşalım dedim, ses yok.
Bu kadar da basit sorarsan kimse ciddiye alıp cevap vermez tabi neyse ben cevaplayayım. Ne devletin, ne özel sektörün, hükümetin projesi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları'nın birleşmesiyle, 5174 sayılı Kanun ile kurulmuş, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde meslek üst kuruluşudur.
Hay aksi kazayla yazdım.
Türkiye Varlık Fonu Ekim 2020'de %26.2 imtiyazlı hisse ile Turkcell'in kontrolünü elde etti. IMTIS Holdings ise 334 Miyon Dolar yatırım ile %24.8 hisse sahibi olarak en büyük azınlık ortak haline geldi. Karmaşık hissedarlık yapısı ve ortaklar arasındaki tüm ihtilaflar çözülmüş oldu.
Hay aksi yine kaza oldu.
Anlayan anladı
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------
Tür Ulusal varlık fonu
Kurucu Recep Tayyip Erdoğan
Genel merkezi İstanbul, Türkiye
Kilit kişiler Recep Tayyip Erdoğan (Yönetim Kurulu Başkanı) Salim Arda Ermut (CEO)
Sahibi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
3 satır daha
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------
Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Burada kamu kuruluşu yok..
Sonraki soru niye Tayyip kendine yontuyor olacak...
................
-
07 Kasım 2022, 00:30
Onun cevabı gayet basit...siyaset...bunu yapmayacak siyasetçi henüz icat edilmedi.
ben bu söylemi kabul etmiyorum, "bal tutan parmağını yalar" deyimi ile aynı anlama geliyor bu, ben hayır diyorum. "bir insan dolandırıcı olduğu zaman başka insanlara da dolandırıcı gözüyle bakarmış" derim bende o zaman, eğer benim söylemim kabul edilmez ise o zaman ilk söylemde kabul edilmez.
dolayısıyla bu geçerli bir cevap değildir, kaçamak bir cevaptır, yani cevap değil bu.
-
07 Kasım 2022, 00:37
1-Kime hediye etmiş kime etmiş.
2- Herhangi bir hükümet ne kadar destek verirse bu hükümet de vermiştir. Hükümet lerin işi de zaten bu değil mi.
3 Bu Türkiye'nin projesi Tayyip vazifesini yapmıştır. Adamın işi bu. Benim Tayyip bu işi yaptı diye bir yazım mı var ki kendince çıkarım yapıyorsun...
-
07 Kasım 2022, 02:15
Bmc nin de bu projeye ortak olmasında acaba bunlarında etkisi var mı?
Ne de olsa müşteriyi kızdırmamak lazım.
Neyse akşam, akşam kafa bulandırmayalım. Yoktur, yoktur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------
Özet Bilgiler
Genel Bilgiler
Kurumsal Yönetim
Katılım Finans
Finansal Bilgiler
Bildirim Sorgu
Merkez Adresi FATİH SULTAN MEHMET MAHALLESİ, BALKAN CADDESİ NO:58 BUYAKA (E) BLOK TEPEÜSTÜ ÜMRANİYE/İSTANBUL
Elektronik Posta Adresi investor.relations@anadolugrubu.com.tr
İnternet Adresi www.anadolugrubu.com.tr
Şirketin Süresi SÜRESİZ
Bağımsız Denetim Kuruluşu PwC BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş
Şirketin Dahil Olduğu Endeksler BIST HOLDİNG VE YATIRIM / BIST 100-30 / BIST İSTANBUL / BIST TÜM / BIST YILDIZ / BIST KURUMSAL YÖNETİM / BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK / BIST MALİ / BIST 100
Şirketin Sektörü MALİ KURULUŞLAR / HOLDİNGLER VE YATIRIM ŞİRKETLERİ
Sermaye Piyasası Aracının İşlem Gördüğü Pazar KESİN ALIM SATIM PAZARI-
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı
Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.
-
Açıklamalar
28 Haziran 2018 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere, Şirketimiz Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ("TOGG") %19,0 oranında ortak olmuştu.
TOGG'un 31 Mayıs 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ve TOGG esas sözleşmesi hükümleri çerçevesinde; Şirketimiz, TOGG'un 150.000.000 TL ödenmiş sermayesinin 846.774.000 TL artırılarak 996.774.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin yapılan sermaye artırımına iştirak etmiştir. Kök Ulaşım Taşımacılık AŞ ("KÖK") faaliyet alanlarını daraltma kararı çerçevesinde söz konusu sermaye artırımına katılmama kararı almış olup, mevcut diğer ortakların bugüne kadar yapmış oldukları sermaye avansı ödemelerinden karşılanan bu artırım sonrasında TOGG'daki ortaklık payımız %19,0'dan %22,8'e yükselmiştir.
Öte yandan pay sahipleri sözleşmesi çerçevesinde; sermaye artırımı sonrasında KÖK'ün TOGG sermayesinde kalan %2,9 oranındaki payının 0,2%'lik kısmının Şirketimiz tarafından nominal bedelden satın alınmasına yönelik pay devir işlemleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda Şirketimizin TOGG'daki nihai payı %23,0 olmuştur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
Kusura bakmayın uzun oldu beceremedim. Siz en sona bakın. Kök gurubu hisseleri satmış yüzde 2.7 düşmüş Anadolu gurubu da hisse almış payı yüzde 23 çıkmış.
03.06.2021 tarihinde Anadolu Holdingin kap'a gönderdiği bildirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:53 ----------
En iyisi biz bulabildiğimiz bilgilerle karar verelim. Öyle en büyük başkan bizim başkan demekle olmuyor.
Tabi benim bulup burada paylaştıklarımda yanlış olabilir daha doğrusunu bilen lütfen benim paylaştığım bilgileri düzeltsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:08 ----------
Turkcell de hisse almış onunda payı yüzde 23'e çıkmış kap haberini paylaşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Merak eden kap'tan bakar.
Bildirim tarihi 03.06.2021
-
07 Kasım 2022, 03:31
hocam daha önce Karsan gruptan ayrıldı bunun haricinde bir değişiklik olmadı , mesajında anlatmak istediğin nedir merak ettim zira elektrikli araçlar fonuna yatırım yaptım bu konuyu ve piyasadaki haberleri takip ediyorum...birde arkadaşlar Togg dan daha önemli bir yatırım yapıldı Türkiye de , Farasis adlı şirket ile pil üretimi için fabrika kuruldu , sadece Togg a değil tüm dünyaya ihracat yapılacak..konuya Akp nin seçim yatırımı olarak bakmamak lazım , evet siyasiler koltuğu kaptırmama derdindeler ama ortada ciddi bir proje var vede elektrikli araçlar konusunda müthiş bir potansiyelde var..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)