Çinli dandik dediğiniz araçlar zaten 800den başlıyor projenin başında ben olsam ben de %10luk kısmı tercih ederim. Çoğunluk bırakın elektrikli suv almayı evine haftada iki kere et götüremiyor ekmeğin bile hesabını yapıyor :(
Çinli dandik dediğiniz araçlar zaten 800den başlıyor projenin başında ben olsam ben de %10luk kısmı tercih ederim. Çoğunluk bırakın elektrikli suv almayı evine haftada iki kere et götüremiyor ekmeğin bile hesabını yapıyor :(
Seri üretim başlayacak diyorlar. Konu canlansın
İyi ne güzel alan güzel güzel binsin..
Yerli otomobil göklerde. İncik boncuğu yerli, tüm önemli parçalar yabancı.
Oooo baya ilerleme var YAPAMAZ lardan SATAMAZLAR a gelmişiz
Çıkacaksa en kısa sürede çıkmalı artık. İlk etap %100 elektrikli olması kaynaklı, özellikle SUV olan modeli bence tercih edilebilir. Şu an dünyada çok hızlı bir şekilde SUV otomobillere geçiş yaşanıyor. Hibrit olanları ise "elektrikli araca geçiş öncesi" fazlasıyla tercih ediliyor.
Ancak zaten 2-3 sene daha beklenirse ne olacak? Tabii ki aşağıdaki otomobiller teknolojilerini biraz daha ilerletecekleri için, bizim yatırım yine çöp olacak.
Honda HR-V (Yüksek Hibrit.)
Toyota Yaris Cross (Yüksek Hibrit.)
Toyota C-Hr (Yüksek Hibrit.)
Suzuki Vitara (Hafif Hibrit.)
Suzuki S-Cross (Hafif Hibrit.)
Peugeot 3008 (Hafif Hibrit.)
Kia Sportage (Hafif Hibrit.)
Alfa Romeo Tonale (Hafif Hibrit.)
Bizim (TOGG) aracın en kısa zamanda yüksek menzil vaadi ile, Suv ve %100 elektrikli çıkması lazım. Tam zamanı. Diğer türlü zaten "aynı fiyat" olan alternatifleri yanında hiç şansı yok.
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Togg özel bir şirket değil mi? O zaman yerli olup olmaması ya da yapılıp yapılmaması üzerinden neden "vatan millet sakarya" muhabbeti dönüyor.
ister yapsınlar ister satsınlar ama bir özel şirket için ticari olarak akıllı bir proje değil. Sanırım buna yatırım yapan şirketler talimat alıp başka yerlerdeki işlerimiz tehlikeye girmesin diye girmişlerdir.
Türkiye'de üretim yapan Toyota bunlardan daha çok yerli. En azından üretim yapıyor, dünya çapında tanınmış bir marka olarak dünyaya satış yaapbiliyor, belli bir kalite sistemi var. Bu piyasaya çıktığında kalitesine nasıl güvenip alalım ki?
Haa, teşvik olsun diye devlete alacaklarsa o zaman da halkın vergileri ile birtakım özel şirketlere gelir yaratmış olurlar bu da hiç doğru bir şey değil.
Ama halkda sınıf bilinci olmadığı için "yerli milli" deyince biraz da "vatan millet sakarya" edebiyatı ile süsleyince yerli patronları zengin etmeyi sever.
Togg fabrikasında çalışanların sendikal hakları baskılanıyor mu? çalışma şartları düzgün mü, o konuda ne gibi mücadeleleri var bunlardan hiç haberimiz yok demek ki doğru düzgün eleman da almamışlar ki ortada bir şey de yok.
Özel şirket ama reis yapıyor. Yapılırsa reis övünecek, yapan şirket değil.
Bir de yapamazlar değil, yerli ve milli yapamazlar. Orası şu ülkeden, burası bu ülkeden ile yerli ve milli olmaz.
Bir de yerli ve milli otomobil 2010'da yolda olacaktı. 12 yıllık gecikmeye başarı denmez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
Özel şirket ama reis yapıyor. Yapılırsa reis övünecek, yapan şirket değil.
Bir de yapamazlar değil, yerli ve milli yapamazlar. Orası şu ülkeden, burası bu ülkeden ile yerli ve milli olmaz.
Bir de yerli ve milli otomobil 2010'da yolda olacaktı. 12 yıllık gecikmeye başarı denmez.
bi iki yılda bir araba üretiyoruz yollarda, uçak üretiyoruz göklerde
bir aracı, hele hiç araba üretmemiş yeni bir markanın aracını, hele ki yeni bir teknoloji ile elektrikli bir aracı, ticari marka değeri olmayan, kalitesini, rüştünü ispatlamamış bir marka aracını iç piyasada makul fiyat stratejisi ile satmanız mümkün, ama servis ağı, yedek parçası, bakım maliyetleri, kalitesi vb hiçbir şeyi belli olmayan bir aracı ancak küçük bir adet ile yurt dışına pazarlayabilirsiniz.
yerlilik penceresinden bakarsak da, ülkede daha yerli ve milli olan araba markaları var, kendisi yerli olmayabilir ama pek çok parçası yüksek kalitede ülkemizde üretiliyor, fabrikasının burada olması ekonomimize can suyu oluyor, istihdam yaratıyor.
şimdi bu marka TOGG'un hangi parçaları, hangi teknoloji yatırımı ile nerede, nasıl üretildi sanırım bilen yoktur, bu araca yerli ve milli demek çok uygun kaçmıyor. fabrikası, çalışanı, mühendisi, teknolojisi, argesi, parçası, ustası, neyi nerde bilinmiyor. neyini ne ile nasıl ürettik onu da bilmiyosun. ama yerli ve milli tabelası her yerde, bizim ülkede bi iki yılda bir araba üretiyoruz yollarda, uçak üretiyoruz göklerde, bu mantıkla malesef ancak maket yapabiliyoruz..
keşke ciddi bir yatırım ve yapılanma ile siyasi iktidar gözetmeksizin yapabilsek ve hepimiz bu iş ile gurur duyabilsek
Tabii ki alırım. Fiat ve Renault'nun bile rekabet edemediği bir ortamda TOGG ancak maliyetinin çok çok altında fiyatlandırılırsa satar. Velhasıl her ne kadar niyet olarak memlekete destek için alacak olsam da, maddi olarak memleketin desteğiyle almış olacağım. Sayenizde uygun fiyata elektrikli lüks SUV'ye sahip olabilirim belki
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------
ATP terörist miymiş? Zannetmiyorum. Tahminim forumda en çok beni terörize etmiştir, şükür hâlâ sağlamım...
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)