2023 , elektrikli arabalar göklerde !
izleyin ve görün
2023'te Lozan bitecek, bor bizim olacak (Bor çıkarma yetkisi olan Etibank'ı gavura sattık diyorlar ama inanmayın). Niye 2023'e borla çalışan otomobil yetiştirmiyoruz da elektrikte ısrar ediyoruz?
O kadar bora gerek yok. 1 kilo bor ile 1 ışık yılı gidilebiliyormuş.
Mühendisin,işçinin tasarlayıp yaptığı ürünü siyasiler sanki kendi yapmış gibi tanıtmasına oldum olası sinir olurum ve samimiyetsiz bulurum.Bu ürünü yıllardır faaliyet gösteren Hidromek mühendisleri tasarlamış,arkadaş senin orda işin ne?Adamın umurundaki değil ki üretim,ar-ge gelişme kendi reklamanı yapma derdinde.Benim benzer bir firmam olsa ve herhangi bir siyasi gelecek Tayyip,Kılıçdaroğlu, fark etmez senin ürününü ben tanıtmak istiyorum dese "hadi git işine kardeşim meydanlarda kitlelerin beynini yıkamaya,milleti birbirine düşman etmeye devam et,bunu ben ve mühendislerim yaptık biz tanıtacağız derim."Şu pis leş siyaseti heryere bulaştırmasalar olmuyor.
İkinci bir konu elektrikli iş makinası ile elektrik arabayı bir birine karıştırmayın.Hidromek'in zaten hali hazırdan içten yanmalı iş makinaları üretip satıyor,elektrikli iş makinasını satamazsa en fazla o bölümü batar,yada elektrik iş makinasınında edeceği zararı kurumun geri kalan satışları bir şekilde telafi eder.Elektri iş makinaları ile beraber şarj aletleri yanında verilir.Sanayi elektriğine bağlarsınız şarj istasyonunu aleti her gün şarj edersiniz.Ayrıca elektrik iş makinalarında öyle abartı bir ar-ge ye ihtiyaç yok,ağırlık derdi yok.Hatta ağırlık istenen bir şey.1-2 tonluk bataryayı rahatça koyacak yeriniz var.Biz zaten 3 yıldan beri elektrikli iş makinası kullanıyoruz fabrikada bunlar sanki yeni bir şeymiş gibi tanıtıyorlar.
Son olarak 17 sayfa boyunca tekrar tekrar defalarca yazılmış,elektrik araç yapılır,fabrikası açılır hatta satışı da olur ama kar yapacak miktarda birim ürün satılmaz.Tesla bile milyon birim üretti hala zarardalar.Ben de üretilmesi taraftarıyım deneyim olsun diye.Ama büyük ihtimal yeterli satış rakamlarına ulaşmayacak.Yurt-içi satış rakamaları zaten vasatın altında olacak.Dünya çapında şu anda herkes ile kavgalı olduğumuzdan belli bir marka imajı yakalayıp satmak çok büyük sorun.
Şarj istasyonuna gelince Türkiye'de zaten 600 den fazla istasyon var ve her gün yenisi açılmaya devam ediyor.Bir kaç yıl içinde şarj istasyonu sorun olmaktan çıkacak.
Kavgaya girmeden önce bir taraf car car car bağırır sonra tek yumrukta yere yığılır ya o misal bizim yerli otomobil reklamımız. Zamanı çok olan insanlar için görsel bir şölendi. Hala söylentiler devam ediyor. Kesinleşen birşey var mı ? Umarım araştırmayla ve bunu tartışmak için harcadığınız zamana değer.
2024'te yeni prototip, 2027'de yollarda.
Olay şudur: Arabanın üretimini parti reklamı yapıyorsan, üretilmediğinde "Parti ne yapacak, firma üretmedi" diyemezsin.
Sanırım klavye bilir-i olarak gıdım gıdım parça maliyetini hesapladın, kaç paraya mal ediliyor TOGG? Kaça satılır?
Bik bik konuşun sadece.
Bi şeyi de ben anlamam, yapan bilir deyin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------
Reklamı kim olsa yapar.
PET şişeden solunum cihazı (Ventilatör), fuar alanından pandemi hastanesi gibi..
Reklamı yapan sorumluluğu alır. Bu değişmez.
Not: Pandemi hastanesi değil, sahra hastanesi idi. Sahra hastanesi de öyle olur. İhtiyaç varsa kurulur, ihtiyaç geçince kaldırılır. Çok şükür ona ihtiyaç duyulmadı. Maske dağıtma da vardı ona bakarsak.
Bu konu açılalı bir sene olmuş.
Son durum, fabrikanin temelini bile bitirmemisler.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...isacak-1803136
olm bunlar 2023 derken miladi değil hicri yılı söylemiş olmasınlar.
hicri daha 1442 yılında :D
Fabrikanın inşaatı tanıtımdan sonra yeni başladı , belki pandemi nedeniyle gecikme olabilir , normal şartlarda da bir yılda bitirilmesi mümkün değildir herhalde , geçen haftalarda da pilini Türkiye de üretmek için yeni bir arge merkezi kurulduğunu haberlerde okumuştum , Togg hakkında çıkan haberleri ilgiyle takip ediyorum zira elektrikli araçlar fonuna ciddi yatırım yaptım , diğer finansal enstrümanlarla kıyaslayınca güzelde para kazandırıyor tavsiye ederim ;)
İşyatırım müşterisiyim , fon yöneticileri yerli yabancı elektrikli araçlarla ilgili her türlü alana yatırım yapıyor , Togg projesine ne kadar kaynak aktarılıyor bilmiyorum ama son bir yılda yani proje somut olarak ortaya konup araçlar tanıtıldıktan sonra %90 a yakın kâr sağladı ama bir yılda gelen kârın Togg la ilgisi ne kadardır bilemiyorum bu fonun kuruluş tarihide 2018 5. ay ve toplam değeri 533 milyon TL , sanırım yurt dışından Katar dan falan ciddi talep görüyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:04 ----------
şu vatandaş gelişmeleri detaylı anlatmış eklemek istedim
https://youtu.be/t9hT4fgMvYQ
Böyle saçma bir iş görmedim. Yani son 1 yılda yapılanlar diye atılan video bir beni etkilemedi sanırım.
Zaten inancım kalmadıydı bu projeye, ayakta tutmak için üstümüze vergi yükü olacak.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)