Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
84. sayfa BirinciBirinci ... 3474828384

Yerli Otomobil Tanıtım Töreni

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1661
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Cenk Ayvaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki defa 40 dk şarj süresine denk geliyor. Bu molalar sırasında aracınızı şarj ediyor olurdunuz. Demek ki yine yaklaşık 10 saatte gideceğiniz yere varabiliyorsunuz.
    Yol 1088km, çoğu otoyol'da 130+km hızla gidiliyor. Kullandığımız araba 2022 Toyota Camry LE. Tek depoyla 1000km'den fazla gidebiliyor otoyolda. Bir kere 45 dakika durup yemek, tuvalet, küçük bir alışveriş yaptık. Bir de 10-15 dakika benzin ve tuvalet arası verdik. Gerisi çoğunlukla otoyolda. Aşağı yukarı 11 saatte vardık. Bu deneyimimiz elektrikli arabayla mümkün mü?

    Okuduğum ve dinlediğime göre değil. Evet, Tesla'nin yazılımı gerçekten çok iyi. Yola çıkmadan önce her şey belli. Ancak zamana göre bile optimize ettiğinde ara ara bir çok yerde durdurup kısmi şarjlar ekliyor. Otoyoldan her çıkış ekstra süre eklemek demek.

    Bu seyehatte zırt pırt mola ihtiyacımız olmadı. Ama çok da yorulmadan bir günde varmak durumundaydık.

    Ek olarak: Keyfimize göre bir Airbnb bulup kaldık orada. Bahçesinde ve yürüyüş mesafesinde şarj istasyonu yoktu. Dönüşte keyfimize göre bir restoran seçip orada yemek yedik. O da öyle. Hayatımızı şarj istasyonları etrafında planlamak zorunda kalmadık, sırf elektrikli araç kullandığımız için vakit kaybetmek zorunda da kalmadık.

    Dediğiniz gibi elektrikli araç herkese göre değil. Şahsen elektrikli arabalar dahil teknoloji ve yenilikten yanayım. Ama bir yandan da gerçekçi olmak lazım. An itibariyle elektrikli araçlar içten yanmalı araçlar kadar pratik değil her durumda. Zamanla iyileşecektir mutlaka, hatta geçebilir de, ama kabul edelim ki henüz o seviyede değil.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1662

    Üyelik
    21 Şubat 2021
    Şehir
    Almanya
    Motosikleti
    Yok.
    Peki………………….

  3. #1663
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesla'da Togg'da kalan menzil ve varış noktası arasında size şarj noktası öneriyor öyle nereye kadar giderim diye hesap kitap yapmaya gerek yok, yani aracın tavsiyesine göre yolda giderken bir anda şarjım bitti durumu olmaz ,olsada mobil sarj aracı var gelir sarj eder , sarjı bitip yolda kalanlar bence WhatsApp ı bile düzgün kullanamayan mağara sakinleridir

    ayrıca elektrikli otomobilin muthis akselerasyonuna alışan birinede benzinli yada diesel otomobil vasat gelir.net ;)
    Tabii ki şarj bitmiyor. Ancak aracın planladığı yol %30 daha uzun sürüyor. @Cenk Ayvaz gibi uzun yolda mola vermekten zevk alanlar için sorun değil, ancak kısa sürede bir yere varmaya çalışanlar için hiç ideal değil.

    Amerika'da araçların ivmelenmesi genelde iyi: En ucuz Tesla Model 3 $39K ve 0-100km 5.6 sn. Buna karşın en ucuz Mustang $32K ve 0-100km 4.7sn.


    REKLAM ALANI
84. sayfa BirinciBirinci ... 3474828384

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)