Yerli Otomobil Tanıtım Töreni
Reklamlar
-
10 Mayıs 2023, 13:26
Yalnız elektrikli otomobiller kışın iyi olur , benzinliler neysede dizeller ısınana kadar 15-20 dk arabanın içi buz dolabı , bir çok otomobilde koktuk ısıtma artık mevcut ama sıcak hava gibi mutlu edemiyor..elektrikli otomobile girdin 10 sn içinde sıcak üfler mis gibi :D
Reklamlar
-
10 Mayıs 2023, 13:58
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Yalnız elektrikli otomobiller kışın iyi olur , benzinliler neysede dizeller ısınana kadar 15-20 dk arabanın içi buz dolabı , bir çok otomobilde koktuk ısıtma artık mevcut ama sıcak hava gibi mutlu edemiyor..elektrikli otomobile girdin 10 sn içinde sıcak üfler mis gibi :D
Hatta bu elektrikli arabalar aslında yürüyen bilgisayar, cep telefonundaki uygulamadan arabaya binmeden 15dk önce ısıtmayı başlat diye ayrlarsın sıcacık arabaya binmiş olursun.
-
10 Mayıs 2023, 14:04
TOGG araba değil zaten, akıllı cihaz. Teessüf ederim. Yani yerli otomobil demek saçma bu açıdan bakınca. Yerli akıllı cihaz oluyor.
-
10 Mayıs 2023, 14:38
espresso adlı üyeden alıntı
Hatta bu elektrikli arabalar aslında yürüyen bilgisayar, cep telefonundaki uygulamadan arabaya binmeden 15dk önce ısıtmayı başlat diye ayrlarsın sıcacık arabaya binmiş olursun.
Applikasyon üzerinden arabanin her gün ayni saatte icini isitmasi icin programladim. Her sabah arabaya bindigimde koltuk ve direksiyon isinmis camlardaki buzlar cözülmüs bir sekilde biniyorum.
-
10 Mayıs 2023, 15:56
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Peki yazın klima, kışın kalorifer ihtiyacı doğacak bunların kullanımı, direk menzili düşürmeyecek mi?
Kalorifer için beleş "Karadeniz Doğalgazı" ne güne duruyor? Klima yerine de nefesi kuvvetli bir hoca koyduk mu tamam o iş.
Bu arada TOGG bugün bizim köye gelmiş. Çakma plakasını da çakmışlar. Çünkü üçlü harf grubunda daha "ACx" serisindeyiz.
-
10 Mayıs 2023, 16:03
espresso adlı üyeden alıntı
modern elektrikli araçlar ısıtma soğutma için klimalardaki gibi ısı pompası sistemi kullanıyorlar,
Arabalarda durum nedir bilmiyorum ama ev/ofis tipi klimalar kışın bir işe yaramıyor.
Ortamla maksimum 20 derece fark olacak şekilde çalışabiliyor bu aletler. Yani dışarıda kar yağarken içerisi en fazla 20 derece oluyor. Dış ünite/radyatörün buzlanması gibi sorunlar da var bu durumda.
-
10 Mayıs 2023, 16:57
Inverter'lı klimalar -5c'a kadar çalışabiliyor sanırım, eskileri 5c diye kalmış aklımda.
Bu arada elektriğe gerek yok, "arabanın şu saatte kliması çalışsın" diye 90'lardan beri söylenebiliyor zaten. İnternet geldiğinden beri telefondan da yapılabiliyor ama en azından BMW'de Türkiye'de bu sistem çalışmıyor, amirin verileri bana ver merakı yüzünden..
-
10 Mayıs 2023, 16:58
pea adlı üyeden alıntı
Arabalarda durum nedir bilmiyorum ama ev/ofis tipi klimalar kışın bir işe yaramıyor.
Ortamla maksimum 20 derece fark olacak şekilde çalışabiliyor bu aletler. Yani dışarıda kar yağarken içerisi en fazla 20 derece oluyor. Dış ünite/radyatörün buzlanması gibi sorunlar da var bu durumda.
Daha farklı tipte gaz kullanarak dışarısı daha soğukken bile içeriye sıcak verebilecek ısı pompası sistemleri var ama maliyeti yükse diye bizim iklimlerde kullanılmıyor. Dışarıda kar yağarken sıradan klimaların dış üniteleri buzlanıyor sonra buz çözme moduna geçiyor mecburen fazla ısı taşıyamıyor ama bunu yapabilen klimalar da var, ama çok pahalılar, ben de kendim canlı canlı görmedim yalnızca haklarında okumuştum bir şeyler.
Herhalde kuzey ülkelerinde satılan tesla araçlarda ısı pompası sisteminde bizim kilimalardakinden farklı gaz vardır ya da başka ısıtıcılarla da destekleniyordur, Norveç gibi ülkelerde tesla kullanıp çok memnun olan duymuştum.
-
10 Mayıs 2023, 21:33
DickName adlı üyeden alıntı
Bu arada TOGG bugün bizim köye gelmiş. Çakma plakasını da çakmışlar. Çünkü üçlü harf grubunda daha "ACx" serisindeyiz.
"Yeterli" ücret karşılığı o plaka alınabilir.
-
10 Mayıs 2023, 21:41
Kalorifer için beleş "
Karadeniz Doğalgazı" ne güne duruyor? Klima yerine de nefesi kuvvetli bir hoca koyduk mu tamam o iş.
https://scontent-ist1-1.xx.fbcdn.net...nA&oe=6460F142
Bu mevzuda bir KaSıT var ama neden anlamadım.
-
11 Mayıs 2023, 11:18
Afiyet olsun.
-
11 Mayıs 2023, 13:26
Kalorifer için beleş "
Karadeniz Doğalgazı" ne güne duruyor? Klima yerine de nefesi kuvvetli bir hoca koyduk mu tamam o iş.
https://scontent-ist1-1.xx.fbcdn.net...nA&oe=6460F142
Galiba aynı arabayı plakasını değiştirip değiştirip gezdiriyorlar.Sorun değil tanıtım modeli olabilir.Asıl sorun niye sahte plaka takıyorlar.Kırklarelin'de 2 harf 4 rakamdan oluşan bir plaka yok.
-
11 Mayıs 2023, 13:41
Olur mu canım? Günde 80 araba üretiyorlarmış. Banttan çıkan doğru tıra. Tüm Türkiye'de bol bol TOGG görüyoruz.
-
11 Mayıs 2023, 14:55
-
19 Mayıs 2023, 00:18
https://youtu.be/GGhtOcqhsCY
tüm sorulara cevaplar , son gelişmeler hepsi bu videoda , üretim hattından ilk görüntülerle..
-
19 Mayıs 2023, 10:05
Hala üretilmiş arabaların biriktirildiği alanın resmini görmek istiyorum. Günde 80 üretim, 170 teslimat. Nerede gerisi?
-
19 Mayıs 2023, 10:43
watercolours adlı üyeden alıntı
Hala üretilmiş arabaların biriktirildiği alanın resmini görmek istiyorum. Günde 80 üretim, 170 teslimat. Nerede gerisi?
videoyu izlememişsiniz
-
19 Mayıs 2023, 10:55
50 dakikam yok. Bana bir kare fotoğraf lazım.
-
19 Mayıs 2023, 11:08
watercolours adlı üyeden alıntı
50 dakikam yok. Bana bir kare fotoğraf lazım.
ilk 20 dakikada bütün sorularına cevap bulabilirsin gerisi zaten ilk uzun test sürüşü , fotograf karesi sorduğun için ekliyorum , satışlar online yani bayii ağı yok , bu durumda üretilen taşıtlar direkt son kullanıcıya transfer ediliyormuş , servis için Bosch Car Servis leri ile anlaşmışlar ayrıca kendileri mobil servis ağı oluşturmuşlar ve dünyada bir ilk ; aynı bantta beş farklı kasa Togg üreteceklermiş.... daha önceki mesajlarımda da yazmıştım Farasis ile Togg un %50 ortaklığında kurulan pil fabrikası otomobil fabrikasından çok daha büyük bir yatırım , bu videoda ilk defa duyduğum şu ki bu fabrikada hücre üretimi içinde çok büyük hazırlık varmış , konuyu takip edenler videoyu mutlaka izlemeli..
-
19 Mayıs 2023, 11:41
Derdim anlaşılmadı galiba. Günde 80 araba (CEO'nun açıklaması) ne demek? 10 günde 800 araba demek ki 10 günden fazla zamandır üretiliyor (Ben diyeyim 1 ay, siz deyin 2 ay). Fabrikadan direkt teslimata çıkıyorsa minimum 800 teslimat yapılmış olması lazım. CEO diyor ki 170 tane teslim ettik. O zaman ya teslim edilmeyenler bir yerde toplanıyordur, ya da günde 80 üretim palavra.
Yola çıkan tırların boy boy resmini paylaşanlar niye arabaların toplu resmini paylaşmaz mesela?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)