Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
-Piyasada Togg diye bir şey yokken de aynı şeyleri söylüyordum,
-Togg olmaz demedim, iddia edilen manada yerli ve milli olmaz, olamaz dedim, ki olmasına da gerek yok,
-İnsanın aklına fikrine uymayan bir şeye muhalif olması kadar doğal bir şey olamaz, aksi zaten bence sıkıntılı, sonuçta insanı bir hayvandan, ottan ayıran yegane şey düşünme ve irade yeteneğidir.
Ayrıca matematik veya istatistik denen bir takım bilimlere inanıyorum, ki sizin tarafın pek işi olmaz ilim-bilimle. Bu konuyu şöyle açayım; bir markanın kar edebilmesi, sürdürebilir olması için yıllık kaç adet üretmesi, satması gerekir? Bu aracı sadece ülke içinde satarım derseniz, ülkenin ortalama potansiyeli belli, 1 milyon TL ye yılda kaç tane ülke içine satabilirsin? Dünyaya açılacağım dersen, köklü markalardan üstün tarafı nedir ki, insanlar x markayı değil de bunu tercih etsin. Mesala, Mercedesin B elektrikli suv'unun ortalama satış fiyatı 52 bin euro, bizim araba da yaklaşık 50 bin euro. Sen de artı olarak ne var ki insanlar dünya genelinde Mercedes yerine Togg tercih etsin?
Bunu belki 100 kere tekrar ettim, 101. kez bir daha edeyim; Ben yerli ve milli bir araç üretiyoruz dendiğinde, ortalama bir maaş alan insanın bir yılda köşeye attığı birikimle bu aracı alabilmesini beklerim.
Daha da ilim-bilim, matematik cahilleri için örnekleyerek açıklayayım;
Almanya da ortalama aylık ücret 3.000 € diyelim,
Bu sınıfta bir Mercedes elektrikli suv un başlangıç fiyatı 52 bin euro, evde iki kişi çalışıp, birinin maaşını araç için ayırırsan, 17 ayda bu aracı satın alabilirsin,
Türkiye ortalama ücret 15 bin diyelim, yine iki kişi çalışıp bir maaşı araba için kenarı atarsan, 66 ayda Togg alabilirsin. Eee, nerde kaldı yerliliği?
Faydası olmayan kilisenin papazı hesabı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------
Apartmanda herkesle kavgalı olduktan sonra, tüm mahalle ile barışık olsan ne fayda.