"Motosikletli terörü önlenmelidir" diyen tip
Reklamlar
-
23 Aralık 2019, 14:36
saçmalamış diyenler, adamın sözlerine değil de tipine göre hakaret eden zavallılar.
hiç kusura bakmayın direkt söylüyorum; hakediyorsunuz, size o yazıda söylenenlerin hepsini!.
adam haklı, türkiye'de motosikletli terörü var mı? var
sonuna kadar haklı.
ve çözüm önerilerinin tamamında da haklı!
şunu hiç unutmayın; motosikletten iner inmez siz de bir yayasınız.
önlemler-eğitimler sıkılaştırılsın, cezalar artırılısın, denetimler artırılsın diyor.
herkes motosiklet ehliyeti alamasın diyor.
adamın yanında duracağınıza, adamın tipine hakaret edebiliyorsunuz ancak.
yazık
utandım!
Reklamlar
-
23 Aralık 2019, 14:37
ah be osman abi,
ne vakit siz oldum.
teessüf ederim.
-
23 Aralık 2019, 14:40
terör tanımını bilmeden terör cümlesini kullanmak.
ah güzel forumdaşlarım.
Motorda bunları yapanlara terorist diyorsanız dağdaki itlere ne diyorsunuz merak ettim.
-
23 Aralık 2019, 14:59
kırmızı ışıkta bende geçiyorum, yol boş iken beklemenin bir anlamı yok. sakince basıp gidiyorum, kimse bir şey demiyor, kimseye bir şey olmuyor, kafasında başkalarını rahatsız etmemenin yollarını düşünen biri için fazla kural koymaya gerek yok, o zaten ne yapması gerektiğini bilir.
kırmızı ışık karşı tarafa yol vermemiz amacıyla konulur, karşıda taşıt yok ise ben kime yol vereceğim? bu yüzden yol boş olduğunda geçiyorum.
-
23 Aralık 2019, 20:41
olay araba motorsiklet fayton değil insanların birbirine saygısız olmasında yazar beyefendi otomobil şöförlerinin gözünden konuşmuş ama motorsiklet kullanıcılarının neler çektiğinden bi haber yada görmezden geliyor,insanlar birbirine saygılı olursa bunları konuşmayız
-
24 Aralık 2019, 10:10
arndiol adlı üyeden alıntı
terör tanımını bilmeden terör cümlesini kullanmak.
ah güzel forumdaşlarım.
Motorda bunları yapanlara terorist diyorsanız dağdaki itlere ne diyorsunuz merak ettim.
Sanırım "teror" kelimesinin tanımını asıl siz bilmiyorsunuz. Terör kelimesi korkutma, korku salma anlamına gelir. Kaldırımda vızır vızır giden motorcu yayaları korkutuyorsa buna da terör diyebiliriz yani.
-
24 Aralık 2019, 10:25
espresso adlı üyeden alıntı
Sanırım "teror" kelimesinin tanımını asıl siz bilmiyorsunuz. Terör kelimesi korkutma, korku salma anlamına gelir. Kaldırımda vızır vızır giden motorcu yayaları korkutuyorsa buna da terör diyebiliriz yani.
kaavedekilere haber ver,
iyi bir dövelim şunu, biralar benden.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
24 Aralık 2019, 10:33
espresso adlı üyeden alıntı
bu mantık ile hatalı sollama yapıp beni korkutan da terörist ters yöne giren de.
neyse hocam, dağdaki it ile yaya yolunda motosiklet sürene aynı kelimeyi kullanmak bana yakışmaz, siz kullanın.
(Fr. terreur < Lat.) Yıldırmak ve korkutmak maksadıyle yasalara karşı gelerek sistemli bir şekilde şiddet hareketlerine ve cinâyetlere başvurma hareketi, tedhiş.
genellikle siyasal bir dava uğruna girişilen, toplumu korkutmaya, yıldırmaya yönelik her türlü eylem.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
24 Aralık 2019, 11:49
Yabancı dilde terör kelimesinin anlamı büyük korku ve endişe. Yabancı dillerde terör ve terörizm birbirinden farklı kavramlar. Bizdeki kullanımı biraz değişmiş. Yabancılarla uyumlu kullanacaksak şu anda anladığımız anlamı tam olarak veren kelimeler terörizm ve teröristtir.
Fularlı amcamızın kastettiği motosikletlilerin yarattığı büyük korku ve endişedir, terörizm fiili ve suçu değildir...
-
24 Aralık 2019, 12:07
Bu mesele tamamen dil kullanımı , dolayısı ile algı eksikliğinden ileri geliyor.. Konunun özeti şu Türk toplumu günlük hayatını 300-400 kelime marjında konuşarak hayatını idame ettirirken elin ingilizi en az 10 katı bir kelime marjı ile iletişim sağlıyor..
Şimdi ne alaka diyeceksiniz ancak iletişim için gerekli olan algı kalibresini kelime sayısı belirler.. Şimdi bahsi geçen şahısın yaş ve yazar olması itibarı ile cebinde bu meseleyi daha açık ifade edebilecek kelimeleri vardı ancak bu yoplumun algı kapasitesine göre bir yazı yazdı.. Orada da "terör" kelimesi bu toplumun ekseriyetle bildigi ve kulak kabarttığı bir kelimedir..
Yani günlük yaşamını 300-400 kelime ile geçiren bir toplum zaten birçok şeyi eksik ve yanlış algılıyor ve motosikleti kullanırken 3. şahısları önemsemiyordur..
Bizdeki korteks beyin gelişimini engelleyen şey kelime haznemizdir.. Son 30 yıldır bu kültürel ve insanı çöküşün temel nedenlerinden biride budur..
Sonuç : Okumayan ( keliime ve kavram bilmeyen ) bir topluluk ne yaparsa yapsın hiçbirşeyi doğru yapamaz.. Hep kaotik ve bencil iyileşmeyen yaşamlar içinde olmaya mahkumdur..
-
24 Aralık 2019, 12:58
newmoto76 adlı üyeden alıntı
Bu mesele tamamen dil kullanımı , dolayısı ile algı eksikliğinden ileri geliyor.. Konunun özeti şu Türk toplumu günlük hayatını 300-400 kelime marjında konuşarak hayatını idame ettirirken elin ingilizi en az 10 katı bir kelime marjı ile iletişim sağlıyor..
Şimdi ne alaka diyeceksiniz ancak iletişim için gerekli olan algı kalibresini kelime sayısı belirler.. Şimdi bahsi geçen şahısın yaş ve yazar olması itibarı ile cebinde bu meseleyi daha açık ifade edebilecek kelimeleri vardı ancak bu yoplumun algı kapasitesine göre bir yazı yazdı.. Orada da "terör" kelimesi bu toplumun ekseriyetle bildigi ve kulak kabarttığı bir kelimedir..
Yani günlük yaşamını 300-400 kelime ile geçiren bir toplum zaten birçok şeyi eksik ve yanlış algılıyor ve motosikleti kullanırken 3. şahısları önemsemiyordur..
Bizdeki korteks beyin gelişimini engelleyen şey kelime haznemizdir.. Son 30 yıldır bu kültürel ve insanı çöküşün temel nedenlerinden biride budur..
Sonuç : Okumayan ( keliime ve kavram bilmeyen ) bir topluluk ne yaparsa yapsın hiçbirşeyi doğru yapamaz.. Hep kaotik ve bencil iyileşmeyen yaşamlar içinde olmaya mahkumdur..
İngiltere'ye kaç defa gidip 400 kelimenin 10 katı kelime konuştuklarına şahit oldun?
-
24 Aralık 2019, 16:06
Yazılanların neresinde beis gördünüz?
Siz yazıdaki tanıma uyuyorsanız buyrun sahne sizin.
-
24 Aralık 2019, 16:34
-
24 Aralık 2019, 17:29
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
İngiltere'ye kaç defa gidip 400 kelimenin 10 katı kelime konuştuklarına şahit oldun?
Tavsiye; hemen bir kitapçıya gidip öztürkçe ve ingilizce sözlük alıyor ve karşılaştırıyorsunuz.
Bundan 20 sene önce bir arkadaş bana bir hikâye kitabı hediye etmişti, hikâyelerden biri 6 sayfalıktı ve içinde birkaç bağlaç hariç tek öztürkçe sözcük yoktu.
-
24 Aralık 2019, 17:37
Böyle bir gazeteden ancak böyle bir habercilik olur
-
25 Aralık 2019, 08:57
-
25 Aralık 2019, 09:22
Hep artçı sorunlsrdan bahsediyorlar. Kimse demiyor ki düzen yok. Düzenin olmadığı yerde herkes kendi haklı sanıyor.
Sorsan yaşını almış kimilerine göre aydın biri ama sorunun kaynağını göremiyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)