Bu aralar heves ettim gerçi gölde dedemle balık tutmuşluğum çok vardı ama küçüktüm o zamanlar,şimdi ben tutabilirmiyim onu merak ediyorum ve anlayan varsa olta önerisi yapabilir mi başlangıç için sade bişey arıyorum belki değiştiririm becerebilirsem
Bu aralar heves ettim gerçi gölde dedemle balık tutmuşluğum çok vardı ama küçüktüm o zamanlar,şimdi ben tutabilirmiyim onu merak ediyorum ve anlayan varsa olta önerisi yapabilir mi başlangıç için sade bişey arıyorum belki değiştiririm becerebilirsem
Tatlı su ya da tuzlu suda mı avlanacaksınız?
Tatlı ise akarsu mu, durgun mu?
Tuzlu su ise kıyıdan mı, tekneden mi?
Elde mi yoksa rat mı kullanacaksınız?
Her birinin yemi, oltası, şamandırası farklı..
Bende balık tutmaya çok meraklıyım. Deniz ile ilgili bir kaç öneri verilirse en azından dinlerim ( okurum ). Önemli mi bilmiyorum ama İstanbul Maltepe de oturuyorum.
Balık tutmak diye bir soru olmaz , hangi balığı tutacaksın ? her balığın yemi , iğnesi , yöntemi vs farklıdır..
Kolaya kaçmış olmayım.
Youtube üzerinden prk çok videoya ulaşsbilirsiniz.
Olta bağlamak, yemi takmak vs.. Bunlar görmeden anlatması çok zor..
45 yaşundayım ,38 senedir balığa giderim.
Ammaaaa.. Son zamanlarda istabulda balığı öyle bitirmişler ki.. Nefret ettim neredeyse balığa tövbe edeceğim.
Yahu kıyıdan 15 metre açıkta ağ mı atılır Allahsız kitapsızlar...
O mesafenin 6-7 kat ötesine olta atabiliyoruz..
Yani anlayacağın kıyı balıkçılığı ölü.. Maltepedeymişsin bende pendikteyim..
Bence buralarda başlama hiç...
Spin mi atacaksin?
Dip oltasi mi?
biliyorum boğazda fazla balık yok izliyorum sürekli beşiktaş ve çevresinde gidiceğim yerlerde sınır yok avrupa yakasında 100 liralık bi takım alsam beni idare edermi tek merak ettiğim o en azından başlangıç için
Ben de 20 yıldır balıkçılık hobisi ile uğraşıyorum. Bir çok forumda bot motor konusunda bilir kişi olarak yazdım. Size tavsiyem şu olacak; bir foruma üye olun, bolca konu okuyun. Gerek forumdan gerek se kendi çevrenizden balıktan anlayan bir arkadaş edinin ve ilk malzemelerinizi onunla birlikte alın ki satıcıların gereksiz malzeme kakalamalarına, izin vermeyin. Temelden başlayın. Tecrübelendikçe kendiniz zaten takım ve malzemelerinizi oluşturursunuz. İlk etapta kıyıdan (surf) ve tekneden kullanacağınız şeklinde bir takım yapıp, yavaş yavaş ihtiyaç oldukça malzeme yelpazenizi genişletebilirsiniz. Dikkat edin balığa alıştığınız zaman bırakması zor dur.
Admın birine keçiboynuzunu sormuşlar.
Bir gram bal için bir çeki odun çiğneyemem demiş..
Üç kuruşluk zevk için üç kuruşluk adamların kalabalıklığıyla uğraşamam açıkçası..
İpini koparan orada.. Kalabalıkta acemilerle uğraşmak sinirlerimi geriyor..
Çook daha sakin kimselerin olmadığı yerleri tercih ediyorum.
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Bu iş buradan bir kaç satırla yazılarak anlatılacak bir konu değil. Ha, desen ki, misal; falanca yerde, falanca balık için hangi sahteyi kullanayım?, o zaman bir kaç kelam edilir. Yani çok uzun bir mevzu. Kısacası ise, doğru zamanda, doğru ekipman ile doğru yem kullanmak ve sabır.
Ben de 15 in üzerinde kamış, 10 a yakın makina (hepsinin ayrı ayrı av disiplinleri için), ve sayısız suni yem, jig ve sahte var. Çoğu tavan arasında gizli, hanım hepsini toplu görmesin diye. Sadece arabanın bagajında 5 çeşit kamış, 3 çeşit makina var. Bu aralar Akdeniz de balık kalmadı maalesef, bolca balon var. Bu yüzden eskisi gibi klasik avlanmak çok zor. Bu yüzden ben son zamanlarda tekneden, jig ile büyük balık peşindeyim.
şöyle bir ürün aldım,
hiç anlamam, bir kaç kez deneyeceğim.
ürün linki
Alba Star Prime Avantaj Kıyı Olta Seti PRS012 - 350 Cm Kamışla - 88tl
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)