3 boyutlu yazıcı ile uzayda et üretildi
Reklamlar
-
"For the first time ever, meat was created in space — but no animals were harmed in the making of this 3D bioprinted "space beef."
Aleph Farms, an Israeli food company, announced today (Oct. 7) that its experiment aboard the International Space Station resulted in the first-ever lab-grown meat in space. The company focuses on growing cultivated beef steaks, or growing an entire piece of real, edible meat out of just a couple of cells, in this case, bovine cell spheroids, in a lab.
On the space station, the experiment involved growing a piece of meat by mimicking a cow's natural muscle-tissue regeneration process. Aleph Farms collaborated with the Russian company 3D Bioprinting Solutions and two U.S.-based food companies to test this method in space. "
türkçesi
"İsrail şirketi Aleph Farms ve Rus laboratuvarı 3D Bioprinting Solutions, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) başarılı bir deney gerçekleştirdi. Uzayda ilk kez, laboratuvar ortamında et üretildi. Bir sığırın kas dokusundan alınan hücreler 25 Eylül'de Soyuz MS-15 uzay aracıyla Kazakistan'dan ISS'ye gönderildi. Kozmonot Oleg Kononenko da 3D yazıcıyı kullanarak sığır hücrelerini bir parça ete dönüştürdü."
oldukça güzel bir gelişme,
detaylarına ulaşamadım,
eti hücrelere ayırıp mı götürdüler?
orada mı çoğalttılar?
nasıl çoğalttılar?
bir kaç gün önce bu konuyla ilgili birisi ile konuşuyorduk, 3 boyutlu yazıcıların daha hızlı gelişeceklerini ve basit ham maddeden her şeyin üretilebileceği günlerin çok uzak olmadığını konuşuyorduk.
bir kaç gün sonra bu haberi aldık.
insanlık konusunda çok iyi fikirlerim olmamakla beraber, bu tarz teknolojik hamlelerin gıda sıkıntısı üzerinde olumlu etki yapacağını düşünmek istiyorum.
yapanları da tebrik ediyorum.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Reklamlar
-
Daha önce böbrek de üretilmişti aynı yöntemle, burada faklı olan olayın uzayda yapılabilmiş olması, yerçekimsiz ortamda nasıl tepki doğuyor onu denediler.
-
Vegan'lar bu eti yer mi yemez mi ?
-
Adamların ufku geniş. Helal olsun
-
Motosiklet Eğitmeni
Bakalım uzaya ilk tavuk dürümcüyü kim açacak?
-
ben yemek istemezdim o eti...
-
-
The Dude adlı üyeden alıntı
"For the first time ever, meat was created in space — but no animals were harmed in the making of this 3D bioprinted "space beef."
Aleph Farms, an Israeli food company, announced today (Oct. 7) that its experiment aboard the International Space Station resulted in the first-ever lab-grown meat in space. The company focuses on growing cultivated beef steaks, or growing an entire piece of real, edible meat out of just a couple of cells, in this case, bovine cell spheroids, in a lab.
On the space station, the experiment involved growing a piece of meat by mimicking a cow's natural muscle-tissue regeneration process. Aleph Farms collaborated with the Russian company 3D Bioprinting Solutions and two U.S.-based food companies to test this method in space. "
türkçesi
"İsrail şirketi Aleph Farms ve Rus laboratuvarı 3D Bioprinting Solutions, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) başarılı bir deney gerçekleştirdi. Uzayda ilk kez, laboratuvar ortamında et üretildi. Bir sığırın kas dokusundan alınan hücreler 25 Eylül'de Soyuz MS-15 uzay aracıyla Kazakistan'dan ISS'ye gönderildi. Kozmonot Oleg Kononenko da 3D yazıcıyı kullanarak sığır hücrelerini bir parça ete dönüştürdü."
oldukça güzel bir gelişme,
detaylarına ulaşamadım,
eti hücrelere ayırıp mı götürdüler?
orada mı çoğalttılar?
nasıl çoğalttılar?
bir kaç gün önce bu konuyla ilgili birisi ile konuşuyorduk, 3 boyutlu yazıcıların daha hızlı gelişeceklerini ve basit ham maddeden her şeyin üretilebileceği günlerin çok uzak olmadığını konuşuyorduk.
bir kaç gün sonra bu haberi aldık.
insanlık konusunda çok iyi fikirlerim olmamakla beraber, bu tarz teknolojik hamlelerin gıda sıkıntısı üzerinde olumlu etki yapacağını düşünmek istiyorum.
yapanları da tebrik ediyorum.
ben olsam kokoreççi ve yanında midye tezgahı açardım fakat bizim Türk'ler gelemezdi çünkü ekonomimiz çokomelli.
-
3 D yazıcıdan kadın yaparsak, Türkiye'de damacana tüketimi azalır.
-
oktayakgoz adlı üyeden alıntı
ben yemek istemezdim o eti...
Şu anki et diye tükettiğimiz şey sanki çok farklı!
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Umrumda değil. Üç boyutlu yazıcıdan karakter üretildiği zaman haber verin. O bayağı işe yarar işte. Eksikliğini çok hissediyoruz. Diyeceksiniz ki karakter karın doyurmuyor. Zaten o yüzden bu haldeyiz.
-
önü çok açık bir teknoloji.Bütün izlediğiniz gelecek-bilimkurgu filmlerini hatırlayın alayı mümkün olur artıkç
-
Mangalı yakıp yelleye yelleye pişiremedikten sonra uzayda et üretsen ne olacak.
-
ağaçlarda sucuk yetişecek mi?
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
ağaçlarda sucuk yetişecek mi?
Aynen yetişir :D
-
yıllar öncesinden yapılmış bi girişim, bunun sebebi de 2050 yılına kadar dünya genelinde tüketilen et miktarının iki katına çıkacak olması,
muhtemelen önümüzdeki yıllarda restaurantlar da kilosu 800 dolardan satışa sunulacak.
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Vegan'lar bu eti yer mi yemez mi ?
Ben vegan olsam yerim. ne de olsa hiç bir hayvan zarar görmemiş. Hatta böyle teknolojiler yaygınlaşırsa hayvanlar da bizler tarafından yenmekten kurtulur belki.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Ben vegan olsam yerim. ne de olsa hiç bir hayvan zarar görmemiş. Hatta böyle teknolojiler yaygınlaşırsa hayvanlar da bizler tarafından yenmekten kurtulur belki.
Bildiğim kadarıyla hayvanın zarar görüp görmemesinden ziyade, başka bir canlıyı sömürmemek için hayvansal ürünleri tüketmiyorlar. Sığır hücresi kullanıldığına göre yine yemeyeceklerdir.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
gerivites adlı üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla hayvanın zarar görüp görmemesinden ziyade, başka bir canlıyı sömürmemek için hayvansal ürünleri tüketmiyorlar. Sığır hücresi kullanıldığına göre yine yemeyeceklerdir.
Sığırdan bir hücre almak o sığıra zarar vermez ve de başka sığırların öldürülmesine engel olacaksa bu hayvanların da yayarına bir şey olacağı için yerler mantıken. Ama veganlar arasında tartışmalara neden olacağı kesin, çünkü çoğu mantıklı değil bu konuda.
Haa, ben et yiyorum ama fakirlikten yiyorum, öğle arası dürüm döner dışında daha ucuz bir şey bulmak zor, esnaf lokantasında kurufasülye pilav bile pahalı benim işyerimin olduğu bölgede. Yoksa hayvanlar öldürülüyor diye vicdanım rahat değil.
-
Hep vegan olmak istemişimdir. İş, güç, çocukların okulu derken bir türlü vakit bulamadık.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)