Senin arka lastiğimde ne işin var güzel arkadaşım
Reklamlar
-
bir gün virajda arka tekerin gezdiğini farkettim.
sonra da arka lastiğin havasının indiğini farkettim.
benzinlikte hava vurup devam ettim. 20 km gidip tekrar baktığımda hava yerinde duruyordu.(bu olay gece oldu)
dedim heralde çocuklar indirdi havasını.
sabah baktım gene inmiş.
o zaman patlak olduğunu anladım. lastiği inceledim ve bir güzel çivi buldum.
geçen sene aliexpressten 100 e yakın(kaç tane olduğunu tam hatırlamıyorum) aldığım fitilden bitanesini kullandım.
inşallah fitil geri atmaz. lastiğin ömrünün dolmasına da çok kalmadı zaten.
fitili takarken solüsyonu bol sürmedim ama azda sürmedim.
buda lastikten çıkan çivi arkadaş
yeni lastiğe geçince içinse sıvı dordurmak mantıklı bence.
Reklamlar
-
Bu sıvılarin uzun vade de lastiğe zarar verdiğini söyleyenler var. Ben kullanmadım. Kullanan arkadaşlara sormak lazım. İyice bir araştırın derim
-
Lastiğe öyle bir nizami giriyorlar ki, elinle yapsan bu kadar düzgün olmaz.
-
Lastiğimin içerisine sıvı attırdım ayrıca çantamda tamir köpüğü taşıyorum. Yakın zamanda lastiğime çivi girmiş kaç gündür fark etmemişim. İçerisindeki sıvı tamir etmiş. Tek olumsuz yanı lastikte balansı bozuyor. Ellerimi bırakınca direksiyonda titreşim meydana geliyor. Oda olsun artık yolda kalmaktan iyidir
-
ben lastikçi de fitil attırdım. Lastikçi Vida çıkardı lastikten... 9 bin km falan bu şekilde kullandım. şu an lastiğim bitmek üzere.. fitil hiç sorun yaratmadı.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
Yakın zamanda değişmeyecekse fitil yerine mantar yama daha iyi bir çözüm; fitil mantar yama yapılacak yere gidene kadar idare etsin diye olmalı aslında...
-
bugün nalburdan aldım 10 liraya 24 lü cold patch. yarın bisikletin ön ve arka tekerine gömeceğim birer tane ve motosikletin arka lastikten 2 fitili söküp 2 cold patch gömeceğim.
tabi işe gitmez isem işe gidersem sonraya kalacak.
bugün sabah 32 hava basıyorum ve yarın sabaha 20 civarı oluyor. ilk zamanlar iyiydi ama aylar sonra fitillere ne olduysa hava kaçırmaya başladılar. belkide lastiğe yeni delik açılmıştır bilmiyorum fitillerin günahını almayayım.
-
Arabamin on lastigine girmisti kocaman bir civi. Hava sizdirmiyordu ama. O sekilde 3000km falan kullandim sorunsuz. Vakti gelince de degistirdim.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
bugün nalburdan aldım 10 liraya 24 lü cold patch. yarın bisikletin ön ve arka tekerine gömeceğim birer tane ve motosikletin arka lastikten 2 fitili söküp 2 cold patch gömeceğim.
tabi işe gitmez isem
işe gidersem sonraya kalacak.
bugün sabah 32 hava basıyorum ve yarın sabaha 20 civarı oluyor. ilk zamanlar iyiydi ama aylar sonra fitillere ne olduysa hava kaçırmaya başladılar. belkide lastiğe yeni delik açılmıştır bilmiyorum fitillerin günahını almayayım.
Uzun süre kullanım sonrasında fitil kaçırma yapabiliyor, biraz da şansa kalmış.
Ama yerinizde olsam önce küçük bir kapta sabunlu suyu köpürtür, motosikletin yanına öyle giderdim. Önce fitili, sonra da potansiyel diğer yabancı cisimleri kontrol eder, süpap kapağını çıkartıp süpaptan ve süpap jant birleşim noktalarından kaçırmadığından emin olurdum.
Bazı durumlarda yabanc cisim girip kendiliğinden çıkıyor ve kaçağın bulunması güçleşiyor, bunu da göz önünde bulundurun. Bazen de lastik-jant bileşim kısmından (yanaklardan) sızıntı oluyor.
-
nitrate chemical symbol
başlığı okuyunca benim başıma gelen bu sevimli davetsiz misafir gibi bir olay sandım
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Uzun süre kullanım sonrasında fitil kaçırma yapabiliyor, biraz da şansa kalmış.
Ama yerinizde olsam önce küçük bir kapta sabunlu suyu köpürtür, motosikletin yanına öyle giderdim. Önce fitili, sonra da potansiyel diğer yabancı cisimleri kontrol eder, süpap kapağını çıkartıp süpaptan ve süpap jant birleşim noktalarından kaçırmadığından emin olurdum.
Bazı durumlarda yabanc cisim girip kendiliğinden çıkıyor ve kaçağın bulunması güçleşiyor, bunu da göz önünde bulundurun. Bazen de lastik-jant bileşim kısmından (yanaklardan) sızıntı oluyor.
Teşekkürler reis, ustaya iş öğretiyorsun ama niyetin yeterli
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
Teşekkürler reis, ustaya iş öğretiyorsun ama niyetin yeterli
Kusura bakmayın, haliyle kimin bilgisi tecrübesi ne durumda bilmediğimiz için arada oluyor böyle şeyler
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Kusura bakmayın, haliyle kimin bilgisi tecrübesi ne durumda bilmediğimiz için arada oluyor böyle şeyler
kusur olur mu hiç, keşke herkes böyle yardımcı olmaya çalışsa etrafındakilere.
* zaten fitilleri söküp yama yapmak için arka tekeri sökeceğim. arka tekeri söktükten sonra 40 psi hava basacağım ve içi su dolu küvete daldırıcam lastiği ve delik olan yani hava kaçıran yer baloncuk yapıp gösterecek kendini.
eskiden oto lastik işi yapardık ve bıraktığımıza bin pişmanız, iyi para var bu işte.
-
PAPAZ_39 adlı üyeden alıntı
Neden alüminyum nitrat
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
Neden alüminyum nitrat
valla resmi yuklediğimde o şekilde bir ibare belirdi resmin altında bende anlamadım be alaka
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)