2 sene önce Amsterdam/Hollanda'da 10 gün kaldım. Onlar yaşıyorsa biz ölmüşüz ağlayanımız yok o kadar söyleyeyim. Yok böyle bir huzur ve refah.
Çek Cumhuriyeti de öyle gerçekten. 6 ay kadar yaşadım. Halen çok özlüyorum. Almanya da keza öyle. Özellikle batı Almanya. Gerçi ben terör sevici oldukları için mecbur kalmadıkça gitmedim. İlk gidişimde de zaten 300-400 kişilik bizim askerimize söverek geçen bir gruba maruz kaldım. Ama sistem ve şehircilik olarak gerçekten çok ileride bir ülke.
Böyle gavurlar mok kokuyor muhabbetini sayısız defa duydum.Tuvalet konusunda şikayet etmek kadar iyi bir islamcı turnusolü yok.
Yok efendim mok kokuyormuş zok kokuyorumuş.Adamlar ışık yılı önde yaşıyor bizden.
İnsanlar yurtdışına çıkıp gerçekleri görmesin diye dışkıyla korkutuyorlar insanları hahahahahh
Aynen ödüm kopuyor insanlar gidip gerçekleri görecek diye Yukarıda Avrupa’da yaşadığım dönemi özledim diyen de kuzenimdi zaten İtalya bizden ışık yılı önde yaşıyorsa ben bi ışık yılı kavramını tekrar araştırayım. Ya da ben en iyisi update arayayım kendime. Ne geri kalmışım yahu
Yollar berbat demişim, hizmet namına hiçbir şey yok demişim, telefon şarj etmek bile aşırı problem demişim ki internet ve telefon siz yeni nesil insanlar için daha az önemliyse bilemem.. Demiş de demişim Ama ilginizi en çok b*k çektiyse yazdıklarım arasında artık ben ne yapayım buna
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
Gerçi doğru yahu. Onlar bizden ilerideydi. Belki de havadan elektrik ile şarj oluyordu telefonları. O yüzden yoktu Otogarların da mesela berbat olması herkesin araba sahibi olmasındanmış E hani gelişmiş ülkede toplu taşıma daha önemliydi Yoksa bunlar fazla mı gelişmişler ?
Ben de dört kez toplamda 5-6 hafta kadar bulundum İtalya'nin farklı şehirlerinde. Ciddi bir pisliğe rastlamadım açıkçası. Trafik biraz daha düzensiz. Ama yemekler daha güzel
Ancak ben de otogar da bulunmadım hiç. Gördüğüm kadarıyla Avrupanin tipik seyehat aracı tren, otobüs değil. Amerika'da da uçak. Burada da otobüs terminaline gitmedim hiç. Ama iyi bir izlenim bırakmayacağından emin gibiyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
Türkiye'de sayılı iş adamlarından birinin oğluymuş kendisi. Başka bir başlıkta tartışma tırmanınca ortamı yatıştırmak için bulunduğum öneriyi çok tasvip etmediğinden olsa gerek böyle bir tepki verdi sanırım kendisi:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post4500336
Avrupa’nın neredeyse tamamını otobüsle gezdim. Trenlerin saatleri çok uygun denk gelmediği için öyle gelişti genelde seyahat planlarımız. İtalya hariç hiçbir yerde otobüste var olacağı iddia edilen bir şeyin o otobüste olmadığına denk gelmedim. Biletlerimizde o otobüslerde elektrik ve USB çıkışlarının olacağı yazıyordu. Ama İtalya’da kullandığımız 3-4 otobüsten hiçbirinde bu olay yoktu. Priz vardı. Fakat çalışmıyordu.
Değişim öğrencisi olarak gittiğimden dolayı AB nin verdiği öğrenci hibesi gibi sınırlı bie bütçeyle gezdim. Cebinde para varken gitmekle kıyaslama yapmayın o yüzden. Venedik’te konaklama fiyatları ve rezervasyonla ilgili yaşanan problemler sonucu sokakta yatmak zorunda kaldık mesela. O yüzden cebinde para olanın bir pansiyon veya otelde uyuduğu saatlerde de gördüm o sokakların ne halde olduğunu.
Almanya’yı sevmeme sebebimi yukarıda yazdım.(Ülkenin politikaları sebebiyle) Ona rağmen ne kadar hoşuma gittiğini ve güzel bir ülke olduğunu yazdım. İtalya ile ilgili gördüğüm şeyleri yazıyorken gördüğüm muamele ciddi manada ilginç. En basitinden günümüzde en ücra yaylalarda bile 1₺ karşılığı telefon şarj edilebilen makineler benzeri şeyler kuzey Avrupa’da neredeyse her yerde ücretsiz bulunabilirken, italya gibi bir ülkede para karşılığı bile bu ihtiyacımı karşılayamamış olmam saçma değil mi mesela.
İtalyada genel olarak bir Otogar kavramı yok. Bizdeki gibi büyük otogarlar yapmak yerine şehrin çeşitli bölgelerinde otogar gibi çalışan alanlar belirleniyor. Tren kullanmak ne kadar daha pahalı olsa da konfor anlamında en iyisi. Diğer avrupa ülkelerine göre biraz Türkiye'yi andırmasına katılıyorum. Ama her şeyi robot gibi yaşadığınız zaman da o ruh oluşmuyor ne yazık ki. İtalyanlar çoğu kuzey ülkelere göre çok daha yardımsever çok daha sıcakkanlı insanlar. Şehirlerinde gezerken yüksek enerjiyi hissedebiliyorsunuz. Özellikle italya'nın kendi içinde de bir geçiş vardır. İsviçreden uzaklaşıp Güney İtalya bölgesine geldikçe halk fakirleşir ve kurallara uyma ve o kuzey Avrupa insanı soğukluğu azalır. Bunun dezavantajı olarak da kötü hizmet vs. görmeniz normaldir. Özellikle turistik şehirlerde çok lüks mekanlara takılmıyorsanız esnafta alda git beni uğraştırma tavrını görmek çok normal. Bizdeki gibi müşteri velinimettir bakış açısını İtalya'nın hiçbir yerinde görmedim. Ayrıca otobüslerin hatta metronun bile geç gelmesinin çok normal karşılandığı bir ülke. Çöp ve kirlilik konusu İtalya'nın kanayan yarası bence. Tanıştığım İtalyanlardan da aynı şeyi duydum. Biz İtalyanız çöp olmasına şaşırma demişti bir arkadaşım. Özellikle Roma'da yaşadığım için oradan örnek vereyim. 1 hafta boyunca belediyenin çöp toplamadığı oluyordu ve tüm sokakların fare ve pislikten geçilmediğini söyleyebilirim. Hatta Vatikan surlarına işeyen insanlara dahi denk geldim. Türkiye kesinlikle temizlik konusunda daha önde. Ama onun dışında ekonomide, tarihlerini iyi muhafaza edip pazarlayabilmekte ve doğal güzellikleri konusunda bizden çok daha ilerideler ne yazık ki.
Arkadaş biraz Madrid'i tanıtmış. Konunun geldiği yere bak, b.k muhabbeti.
Doğal bence. Herkesin tecrübesi diğerinden farklı olduğu için edindiği izlenim de farklı olmuş. Tecrübeye dayalı her paylaşım bilgilendirici.
Ancak tüm bir ülkeyi "terör sevici" olarak nitelendirmenize katılmıyorum şahsen. Politik yönden bizle çelişiyor olabilirler, ancak bu terörü sevmelerini gerektirmiyor.
Genel olarak ta "terör sevici" özellikle kullanan için sorunlu bir tabir. Bir meseleyi basitleştirip, popülist yaklaşımla birilerini yaftalama maksatlı kullanılan bir tabir. Bu tip tabirlere başvurmadan kendimizi daha doğru ifade etmekte fayda var. Bu durumda yukarıda dediğiniz gibi "Almanya'nın dış politikasını ülkeme zararlı bulduğum için" gibi bir tabir çok daha isabetli olmuş.
Ya arkadaşlar hazır muhabbet WC den açılmışken birazda teharetten (popo yıkama işi) ondanda bahseteydiniz keşke gazete kağıdımı ıslak mendilmi?
Tabirlerin popülist olarak kullanıldıkları hallerini tam olarak bilmeden kullanmak doğru değil haklısınız. Ülkeye girdiğim gün Türk askerine küfür ede ede önümden polis koruması eşliğinde geçmeleri ve arkadaşlarımdan birinin bu olaya ağlamış olması sanırım biraz daha duygusal yapmış beni bu konuda.
Forumda satırlarca yazılmış bir yazıdan insanların ilgisini sadece dışkı kısmının çekmesi ise üzücü. İspanya güzel bir ülke. Orayı da gezdeydin keşke veya italya ile benzerlikleri çok yüksek tarzı cevaplar alırım diye ummak biraz fazla iyimser oldu herhalde. Birkaç farklı yafta yedim direkt Bu konuya tekrar girmeme kararı aldım. Konuyu açan arkadaş umarım çok güzel zaman geçirir İspanya’da.
Bok püsür muhabbetiniz bittiyse bira fiyatlarına geri dönelim diyorum. 0.30 birim, şaka gibi.
Burada sidikten hallice biralar 12-13 birim.
İkiside değil. Sabah hallediyorlar o işlerini. Banyo ve tuvalet birlikte olduğu için, sabah kalkarlar kahvelerini içerler sonra sıçarlar. Hop duşa! Bu son cümle biraz yabancı gelebilir bizim toplumumuza. Zira Pazar Banyo Günü diye belirlenen bir gün var
Ben tatile Türkiye'de gitmiyorum mesela. Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan çok daha cazip geliyor. Yaşamak için ise Bulgaristan sanki kolay gibi geldi. Belki Türk çokluğundan dil probleminin daha az olması, belki Yunanistan ve Romanya'da ingilizcenin az bilinmesi bunda faktördür. Emekliliğe doğru birini seçeceğim artık... Tabi o zamana 1 leva 7-8 TL olursa ne bok yiyeceğiz bilmiyorum.
Bulgaristan para olarak euro kullanmak istiyor. Onun için 1 euro = 1.95 leva olarak sabitlemişler oradan geleceği tahmin et.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------
Gayet normal bir şey mesela Almanda Almanya ya tatile gitmiyor. İnsanlara yaşadığı veya doğduğu ülkeden başka bir ülkede yaşamak, çalışmak, tatil yapmak her zaman cazip gelmiştir.
Etmesek daha iyi olur zannımca
Cazip değil ucuz. 4 gün kemerde bir yerde kalıp 1400 TL vereceğime 1650 TL'ye 11 gün yurt dışında kaldım. Dİleyene kredi kartı çıktısını yollayabilirim.Gayet normal bir şey mesela Almanda Almanya ya tatile gitmiyor. İnsanlara yaşadığı veya doğduğu ülkeden başka bir ülkede yaşamak, çalışmak, tatil yapmak her zaman cazip gelmiştir.
Konu denk geldi,
Belçika'ya geldim çalışmaya geçtiğimiz hafta, bira 0.50 euro, litrelik su 0.30 euro, kıyma 4 euro kilo vs vs uzar gider.
Alım gücü mü enflasyon mu bilemem ama gerçek şuki, buralardaki insanlar bizden daha iyi ve rahat yaşıyorlar.
Evleri çok hoş, bizimkiler gibi değil büyük apt değil kutu gibi, bahçeli ve hepsinin garajı var, tabi bmv ve adiler var, bizlerin yıllarca çalışıp kredi ile aldığımızı adamlar birkaç maaş ile alıyorlar falan filan
Uzatmıyayım ama bir örnek yazmadan olmaz,
Çalıştığım yerde birisi bir aylık maaşı ile araba aldı ve Bulgaristan 'a götürdü, opel ama tam modeli bilmiyorum ki farketmez.
Selamlar herkese, en çok motorumu özledim :(
O otelden, otele konaklama şartlarına göre değişir. Benim oğlumda Selçuk ta ( İzmir - Selçuk ) aylık kahvaltı dahil bin ( rakamla 1000 TL ) liraya kalıyor akşam yemekleri onbeş ( rakamla 15 TL ) lira açık büfe. Dileyene oğlumun adını, cep telefonunu, otel ismini verebilirim.
Onun için orada şu kadar burada bu kadar lafı biraz havada kalıyor.
İspanya'da en çok Honda ve KTM var diyorlar, sizin gözleminiz nedir, merak ettim?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)