Deneme 2 / 100 cc motosiklet ile 24 saatte kaç kilometre ?
Reklamlar
-
20 Ağustos 2019, 10:36
ufoz adlı üyeden alıntı
İsmet bey cesaretinizden dolayı kutlamakla birlikte,
böyle bir şeye girişmeseniz demek zorunda hissediyorum.
1- Gece yol almak bırakın motosikleti, otomobille bile tehlike arzediyor.
2- Beden bir yerden sonra yoruluyor ve refleksler zayıflıyor.
Beynimiz bunu biraz geç algıladığı için tehlike arzediyor.
Yıllar evvel Le Mans'ta 24 saat yarışlarına davet edilmiştim ve bizim takımın
pitindeydim. Adamlar sürekli pilot değişimi yapıp kaslarını açıyorlardı.
3- Hiç uykumuz olmasa, vücut yorulmamış gibi görünse de bir süre sonra
halk tabiriyle "gözü açık uyuma" durumu oluyor.
10-15 yıl kadar önce sabah otomobille Ankara'ya gittim, işlerimi hallettim akşam
tekrar geriye dönüyorum. Ki bu yolu en fazla 2 ayda bir kez yapıyordum.
Evime 2-3 km kalmıştıki Basın Ekspreste giderken karşımdaki köprü birden yok oldu.
Aynadan baktığımda aslında köprü arkada kalmıştı...
Beden yorulmamış görünse bile beyin kendini bir an için gözler açıkken off yapıyor.
Ben ne dersem diyeyim bildiğinizi okuyacak olsanızda, yinede hatırlatma ihtiyacı duydum.
Ufuk bey güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kendimin veya motosikletimin limitlerini zorlamak gibi bir niyetim yok. Fakat yorulmuş ve bilmeden limitimi aşmış olma ihtimalim var o konuda çok haklısınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
İsmet abi yolun ve şansin acik olsun.
Ufakta olsa bir kaç tavsiyede benden,
1-Günde en az 2 adet muz tüket(potasyum)
2-Sivi kaybini minimumda tut
3-Uyku getirici yiyeceklerden uzak
dur(vişne suyu,ayran,kurusoğan)
4-150-200km de bir,ayaklari yika,yeşillik vb.yerde çiplak ayakla yürü statik elektriği at.
5-Bol ceviz tüket.
6-Günde iki bardak nescafe iç
7-Gece suruşunde fazla kalın giyinme(hafif üşümek refleksleri zinde tutar)
8-Maydonozu ve sarımsaği bol ye.
Tavsiyelerin çok makbule geçti dikkate alacağım.
Kalın giyinmeyi düşünüyordum vaz geçtim sıcak mayıştırır gibi me geldi. Ayakları yıkamak çok iyi bir fikir hiç aklıma gelmemişti. Sadece 6. maddedeki nescafe ile pek aram yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:27 ----------
bursalıali adlı üyeden alıntı
İsmet'im Yaradan yolunu açık ede inşaAllah. Sen olduğunda konu , kendimi aciz ve beceriksiz hissediyorum. Memlekette bir Topaloğlu Mustafa var ; ağzından sözleri kerpetenle alabildiğimiz uzaylı şarkıcı , türkücü , yorumcu ve dahi büyük mütefekkir. Birde tenekeden uzay gemisi yapmaya uğraşıp da becerememiş genç bir kardeşimiz var, millete kimin hangi motorla nereye gitmesi gerektiğini söyleyebilecek kadar atarlı , heyecaaaaanlı. Ne diyeyim akıl
versin Hak Teala. Senin serüvenini ,yüreğim güm güm ata ata izlemek yerine - İsmet X noktasına kadar gitti ve sağ salim Kartal'a geri döndü - haberini
bekleyeceğim. Aksi takdirde bypass lı kalbimin tahammülünün zorlanacağı kanaatindeyim . Bir kaç gün içinde Çeşme tatilimi sona erdirip Evo ile Bursa'
ya dönmeye niyetliyim. Umarım eylül sonları gibi İst de Ufuk hocamla birlikte görüşebilmek ümidiyle. Bu arada neyi nasıl yapman gerektiğini sana
anlatmaktan haya ederim. Benim yol tecrübem daha yeni 2.000.000 km oldu. Sanırım Sende de en azından aynı seviyelerde. Güle güle git ve dön kardeşim.
Ali abi güzel yazını okudum en can alıcı yeri kartala sağ salim döndü kısmı ( diğer yazılanların önemi yok anlamı çıkmasın ) olayı ve maksatı çok iyi tarif etmişsin. Dediğin gibi X noktası herhangi bir yer olabilir önemli olan kısmı eve mutlu ve sağlıklı bir şekilde dönebilmek.
İstanbul da buluşmak dileğimle size iyi tatiller dilerim.
Reklamlar
-
20 Ağustos 2019, 11:24
Yalnız bu yaşlıveacemi dayı, bu sitede ki ben motorcuyum diyen çoğu adamın içinden geçer... o motorla yola çıkmak her baba yiğidin harcı değil
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
20 Ağustos 2019, 12:01
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Yalnız bu yaşlıveacemi dayı, bu sitede ki ben motorcuyum diyen çoğu adamın içinden geçer... o motorla yola çıkmak her baba yiğidin harcı değil
Motosiklet konusunda her hangi bir iddiam yok sadece hobi amaçlı kullanıyorum. Kendi çapımda yaptığım gezileri paylaşmaktan başka bir amacım yok. Yazımı okuduğunuz ve yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim.
-
20 Ağustos 2019, 13:09
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Hem içinden geçer,hemde iki tur gargara yapar
İsmet abiden yaşça buyuk bir tanidigim var,oda cbf le uzun turlar yapiyor.
-
20 Ağustos 2019, 14:42
umarım bu cesaret birgün bende de olusur da aynı seyı yaparım.
162 cc motor ile 200 km'ye gozum yemiyor.
-
20 Ağustos 2019, 20:55
Hayrete düşenleri görünce hayrete düşüyorum.. :-D
Adamlar 50 cc mobilet ile dünya evet DÜNYA turuna çıkıyorlar. Abim 24 saatte ne kadar gidersem diye yola çıkmış.. Allahtan onun için iyi şeyler dilemek çok mu zor?
-
20 Ağustos 2019, 22:05
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Küçük hacimler ağlamış
noldu yüksek hacimler yanımızdan vızır vızır geçerken iç çekip ah benimde olsa filan mı diyorsunuz ne bu nefret?
Sende trafikte tam tersini söylüyorsun herhalde ah bende şunlar gibi gidebilsem diye
-
20 Ağustos 2019, 22:37
yeter ya yeter yeter linç ettiğiniz. birisi tepki gösterdi hepiniz koyun gibi arkasından birşey yazıyorsunuz tamam anladık artık kötü birşey dediğimi de düşünmüyorum yanlış anlaşıldı sadece pişman ettiniz
Papaz evet bende keşke gidebilsem diyorum iş yoğunluğu sebebiyle haftalardır motora binemiyorum arabanın içinden her geçen motosiklete ağzımın suyu akıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------
[QUOTE=arndiol;4496205
Bazı konulardaki performans eksikliğini yüksek performanslı motorla mı kapatmaya calısıyorsun anlamadım ki [/QUOTE]
Performansımı kapatma konusunda şüphen varsa kendimi kanıtlayabilirim. yanındakini bana gönder yanımdan döndüğünde sana detaylı bir şekilde anlatır
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
Yüksek cc motora laf eden göremedim de düşük cc'lere laf edenleri gördüm. Nefret söylemini yapan kişiden duymak garip olmuş.
Bazı konulardaki performans eksikliğini yüksek performanslı motorla mı kapatmaya calısıyorsun anlamadım ki
Performansımı kapatma konusunda şüphen varsa kendimi kanıtlayabilirim. yanındakini bana gönder yanımdan döndüğünde sana detaylı bir şekilde anlatır
-
20 Ağustos 2019, 23:02
Abi Yolun açık olsun. Valla imreniyorum sana Şehir içi neyse de şehir dışında yolda kalmaktan korkuyorum. Yoksa Edirne'den Kars a her yere gideceğim bu korkuyu yenince inşallah.
-
20 Ağustos 2019, 23:34
Yapmak istedikten sonra her şey yapılır. Bisikletle 24 saatte 625 km yol yapılırken 100 cc motorlada fazlası yapılır.
https://www.aksam.com.tr/cumartesi/i...u/haber-662792
-
21 Ağustos 2019, 20:45
Son durum nedir abi? Meraklandık açıkçası...
Gittiğin yolun km si değil,senin sağlığınla,sağ salim evine dönmenle ilgiliyim.
-
22 Ağustos 2019, 21:02
Kimse de yazmamış sormamış... Noldu son durum ya hu?
-
22 Ağustos 2019, 21:55
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
Kimse de yazmamış sormamış... Noldu son durum ya hu?
Geziye çıkmasına daha 4 gün var, belki ondandır 😀
-
22 Ağustos 2019, 22:27
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
25 Ağustos 2019, 23:32
Arkadaşlar kısmetse biraz sonra yola çıkıyorum.
Sizlere bu süre zarfında cevap yazamayacağım. Fakat yazılarınızı cep telefonundan takip etmeye çalışacağım. Kısmetse dönüşte tekrar burada buluşmak dileğimle.
-
25 Ağustos 2019, 23:56
ABİ DİKKAT ET
hayırlı yolculuklar
-
26 Ağustos 2019, 00:19
kazasız belasız bitirirsiniz inşallah ama bu tarz deneme hangi motorla ve kim sürerse sürsün fazlaca tehlikeli. özellikle gece saatlerinde sabaha karşı mümkün mertebe sürmemeye çalışın insan biyolojik saati gereği en tehlileli saatler bu aralıktır. algılar çok yavaşlar. böyle durumlarda 30 40dk lık kestirmeler bir süre daha idare etmenizi sağlar. 1 saat ve üzerinde kestirseniz derin uykuya geçersiniz ve uyandıktan sonra kendize gelmeniz en az bi yarım saat daha sürer.
bence 100cc motorla yapıyor olmanız avantaj bu arada. yüksek hacimli güçlü bir motorla gitseniz kuvvetle muhtemel çok daha yüksek süratlere çıkacaktınız ki yüksek hızlarda tepki süreniz çok daha hayati önem taşıyor.
-
26 Ağustos 2019, 09:28
İsmet bey,
Kazasız belasız yolculuklar.
5 dk önce Maltepe Piazza önünden geçtiniz.
Hızınız 55-57 km/saat.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:53 ----------
Yeniçağ'dan Kızılcahamam'a 50 - 54 km/sa hızla ilerlemekte.
İsmet bey, Bolu-Gerede arasındaki benzin istasyonunda uzun mola vermenize sevindim.
-
26 Ağustos 2019, 09:33
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
yeter ya yeter yeter linç ettiğiniz. birisi tepki gösterdi hepiniz koyun gibi arkasından birşey yazıyorsunuz tamam anladık artık kötü birşey dediğimi de düşünmüyorum yanlış anlaşıldı sadece pişman ettiniz
Papaz evet bende keşke gidebilsem diyorum iş yoğunluğu sebebiyle haftalardır motora binemiyorum arabanın içinden her geçen motosiklete ağzımın suyu akıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
soru cümlesiydi teşhis değildi, çirkinleşmeye gerek yok.
neyse zaten ilk cümlende "yeter ya yeter" diye hüzüne bogulduguna göre daha fazla uzatmaya gerek yok, belli ki yaşın kücük.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
26 Ağustos 2019, 14:56
İstikamet ODTÜ ...
Ankara içinden gidiyorsunuz. Aman dikkat. Kırmızı ışığa çok az uyan var Ankarada. En azından benim aklımda öyle kalmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
Az önce İsmet beyle görüştük.
Ankara çıkışında bir benzincide motosikletin genel ve vida kontrolünü yapmakta.
Sesi yorgun gelmiyordu.
450km den fazla yol yapmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)