Caydırıcılık anlayısınız cok mukemmel cidden.
O değil de benim motor km de 26 kuruş yakıyor idi , sigara zammından sonra ben km'de motordan fazla yakmaya basladım
Caydırıcılık anlayısınız cok mukemmel cidden.
O değil de benim motor km de 26 kuruş yakıyor idi , sigara zammından sonra ben km'de motordan fazla yakmaya basladım
Ağır ol birader. O kadar da değil. Tamam karşıyız da arkadaşlarımız akrabalarımız dostlarımız da sigara içiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------
Zammı ben yapmıyorum. Tecrit de etmiyorum. Sadece eleman tercihimi içmeyenden yana kullanıyorum. Kaldı ki eşimle kafeteryalara girip bir kahve içemiyoruz sigara dumanı yüzünden. Bu durumda kim kimi tecrit ediyor ?
Kimseye hakaret ettiğimi düşünmüyorum benim yakınlarım, bizzat annem ve kardeşim de içiyor kendilerine de söylüyorum leş gibi sigara kokuyorsunuz yanınıza yaklaşılmıyor diye..
Koku konusunda sigara içenler hiç alınmıyor sebebi bence sigara içenlerin sigara içen arkadaşları olması. O kadar kötü birşey ki bu koku, insanın saçına, kıyafetlerine, eline yüzüne siniyor çıkmıyorda. Gerçekten yazık para vererek kendilerini zehirliyorlar
konu değişik yerlere gidiyor
Siz sigarayla beyninizi yemişsiniz şu yazdığınızı tekrar okuyup mantıklı mı mantıksız mı biraz düşünün konumuz sigara kokusu ama yiyeceğe döndü yiyecek, açlık bir ihtiyaç. Sigara ise siz bağımlı zavallıların bağımlılığınız yüzünden zorunlu hale gelen harcaması sigarayı böylesine savunan insanlara şaşıyorum.
Sigara markalarının tamamı ABD ve İngiltere merkezli ve bu ülkelerde sigara tüketimi ne durumda biraz araştırın derim yada ben söyleyeyim direk: yok!. Türkiye ve benzeri üçüncü dünya ülkeleri üzerinden sizin gibilerden yılda trilyonları kaldıran şirketler..
Normal bir madde bağımlısından hiçbir farkınız yok. 2 gün sigara içmeseniz "sigara sigara nolur sigara" diye sağa sola saldırırsınız birde savunup kendinizi haklı gösterme çabasına girmeyin küçük düşüyorsunuz.
o leş gibi koku suya sabuna olan zamdandır; tuvalet kagıdı cok pahalı mıllet kıcını silmiyor ondandır.
neyse ki en büyük derdimiz sigara
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
yahu sigaraya varana kadar bu işin egsoz dumanı var, kömür dumanı var, fabrika dumanı, fabrika atığı var. leş gibi mangal dumanı var.
sigara bunların yanında hafif kalır. sen arabaya biniyorsun diye ben senin karbonmonoksit gazını koklamak zorunda mıyım?
sen de en az benim kadar çevreye zarar veriyorsun!?!?
mesele sigaranın insan hayatı üzerindeki etkileri ya da sigaraya yapılan zam değil,
mesele devletin vergi politikasının taban üzerindeki etkileri,
bu sigara olmaz motosiklet olur,
motosiklet olmaz elektronik eşya olur.
limonatadan özel tüketim vergisi alınıyor.
artık vergilerden kafamızı kaldıramaz hale geldik,
milletvekilleri geçinemedikleri için ağlıyorlar.
hayat çok tuhaf ...
Savunduğunuz şey aşırı saçma ne alakası var ? Ozaman içkiyede zam gelsin. Çikolatayada zam gelsin fazlası zarar. Fastfood yiyeceklere de zam gelsin nasolsa ben yemiyorum ama obezite yapıyor. Ozaman 2000cc üstü arabalara %100 zam gelsin gereksiz yere havayı kirletiyolar fazla benzin tüketiyolar, doğal kaynaklar azalıyor Sedan bi arabaya 1000cc yeterli. Onlar zevk alacak diye doğaya daha fazla gaz salınmasın. Çok fazla trafik kazası oluyor bu ülkede hız sınırı 120 ise bütün arabalara ülkeye girerken sınırlama getirsinler 120 üstüne çıkmasın yada hapis cezası olsun ?
Bu böyle uzayıp gider. Kimsenin hayatına karışamazsınız. Sırf baştakilerin cebine daha fazla para girecek diye milletin 2-3 kuruşluk parasına göz diktiler siz de bunu mantıklı buluyormuşsunuz aferin.
Bizim kullanmadığımız ve bize saçma gelen ama sizin kullandığınız bişeye zam gelirse biz de aynısını deriz.
Not: Sigara kullanmıyorum.
Bu hükümet az bile yapıyor bu vatandaşlara. Paran yoksa içme. Ülke yönetmeyi ne zannediyorsunuz. Nasıl diyorlardı, Su veren itfaiyenin hortumunu...
sarma sigara ile 1 ayda 70 tl ile pofur pofur icebiliyorsun; he kardeşim sigara zammı sigara ile savaş için.
o kadar sacmalamissiniz ki konu olduğu yerden sapmış gitmiş
tiryakiler duyurulur eylülde Marlboro grubuna tekrar zam gelecek
Her fırsatta sigaranın zararını ve alkolün faydasını söylüyorum ama toplum baskısı yobazlık vs. İçki harammmm diye çıkıyorlar ağız burun dalasım geliyor. Ulen ben içiyorum ne zararı var? Askerde 5 ay ağzıma sürmedim ve askerden gelince ufaktan içmeye devam.
Vallahi tembelliğimi alıyor, hafif bir rahatlama ve kuvvet veriyor.
İnanın 330 ml bir şişede bile farkı hissediyorum. Bakın sigara gibi değil, içmesem bir daha içmem, sigara öyle bir meret ki insan içmeyince triplere giriyor.
Sigara alkolden daha zararlı. Alkol için sigara değil. Alkolü de abartmayın, 3. Şişe bira bile fazladır geçmeyin. Ne salak bir toplum. Bıktım artık, her türlü harama bulaş ama içkiye gelince haram.
Bence içki insanın zihnini ferahlattığı için özellikle salak kalmamızı isteyen toplumlarca bize kötü olduğu bilinci aşılanmış.
Ben içiyorum.
Ha yarın bir gün param olmaz içmem o kadar. Ama sigara öyle değil, sigarasız kalın göreyim ben sizi. Ama ben içkisiz kalırım sorun değil + içki içtiğimde sindirim sistemim hiç bozulmuyor.
Zaten genel olarak sıkıntımız bu; "ben icmiyorum zam gelsin"
Caydırıcılık zam ile olmaz, bilinçlendirme ile olur (pofur pofur sigara iciyorum bu arada)
Sigaraya zam yaptıgında dolmuş şöförü de zam yapacak tamirci de yol yardım da. herşey birbirini etkiler bu sistemde.
Bende belli bi gelir altındaki insanların üremesine karşıyım; cocugu yapıp yapıp sokağa salıyolar. o zaman bebek bezlerine %500 zam yapsınlar , doğum yapanlardan ekstra vergi alsınlar, cocuk başı da vergi verilsin.
Diyeceksiniz ki cocuk ile sigara aynı şey mi; evet değil ama "ben nasılsa icmiyom" "ekmeği dolar ile mi alıoz" diyen zeka seviyesi ile aynı düzeyde bir mantık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)