5 altında
5-5,40
5,40-5,80
5,80-6,20
6,20 üzeri
Doların 7.20 hareketi tamamen manipulasyondu.. Yabancı al-satçıların fırsat marjını görerek yerli yatırımcıdan tokatlayıp paraları çıktığı zamanda bana göre en son 6,50-6,20 arasıdır.. Cari açık dengelendi. Dolar ihtiyacı yok gibi birşey.. İç piyas abeklentisi 5-5,50 arasında kalması.. Doların 6,5 üzeri picklere çıkacağına ihtimal vermiyorum..
Devlet kendi büyüttüğü canavarları kurtarmaya çalışmaktan ekonomide doğru hamleler yapamaz..Çünkü bugune kadar fonlanan, desteklenen inşaat firmaları şuan devletin üzerinde ciddi baskı kuruyorlar bizi kurtarın diye..( En büyükler dahil )
Aslında Türkiye nin önünde harika bir fırsat var önümüzdeki dönem.. Çinde asgari ücret 400 dolara yaklaşırken..Özellikle lojistik avantajımızı kullanacağımız ağır tonajlı ürünlerin üretiminden ciddi pay kapabiliriz. Çok fazla genç insan kaynağımız var.. Yani otomobil, beyaz eşya, iş makinaları, tekne, gemi vs. vs.. alanlarında en doğru noktalardan biriyiz.. Ancak memlekette hukuk yok, düzen yok, vizyon hiç yok..
Ne yaptığı belli olmayan 5 milyon nufus var memlekette ve gitmeyecekler hiçbir zaman.. Hükümetin göndermek gibi bir niyeti asla yok.. Yani yine zavallı memleketim seçim & koltuk sevdasına bir 5 yılını gereksiz ve saçma argümanlar ve dedikodularla boş yere harcamış olacak..
Özeti dolar ne olursa olsun memleket düzelmez.. Dolar 1,5 TL ikende bu memlekette her iş yanlış yapılıyordu.. Yine fıkıh, laiklik ve dedikodu tartışıyorduk.. Gavurda robot vidalıyordu...
arndiol'un önceki sayfada koyduğu 1.83 klibi dolar kurunu tam olarak özetliyor.
Yutupta açınca filmin tam adının Eurotrip olduğunu okuyorsunuz.
Bu Eurotrip filminin tam linkini bulamadım; biri hayrına filmin bütününün linkini buluverirse izlemek isterim.
Dolardan bize ne diyenlere bu kısa klibi izlettiriniz. Sayfalarca eko yorumundan daha etkili olacaktır.
Ülkesinde pansiyona yetmeyecek parasıyla gelip sizin ülkenizde 5 yıldızlı otelde konaklamasıdır döviz kuru...
beklenti yükselmesi yönünde ise yıl sonuna kadar yükselmez , piyasa terse hareket eder.. Genelde
Dolar ne yapar ne etmez bilmiyorum ama Bitcoin'den bir iki yıl içinde bir yükseliş bekliyorum yine.
Önceki bitcoin yükselişinde motosiklet ekipmanlarımın tamamını bedavaya getirmiştim ne güzel.
yüksek şeker, bünyeyi
düşük $, ekonomiyi
haşat eder, dadlı datlı (uzun vadede)
ye dadlı, san, kendini guvvatlı (kısa vadede)
Doların çok uzun vadede küresel ölçekte değer kaybetmesi bekleniyor.
Günümüze gelir ve bize bakarsak yapılan yasaklama ve vergi koyma dışında hiç bir halt yok. Swap faizi, dolar alım satımdaki %0.1 kesinti vs vs biraz dalgalanmaları yavaşlattı. Dolar/Tl para birimi forex de fix günlük kâr yeri oldu. Bazı borsalar da çarpanı 200 den 20 ye düşürdüler bu yüzden.
Bu kafa ile gidersek dolar tekrar 6+ olur. Zaten en ufak faiz indirimini yine emlak sektörüne yansıtacaklarını söylediler. Beton kafalıyız..
Anket sonularına bakıldığında hala çoğunluk yıl sonu 6 üzeri olacak kanaatine sahip.. Bazen birşeye takılıyoruz ama neden takıldığımızın matematik argümanı yok..
Herkesin pozisyon aldığı ve yerleştiği USD nin tekrar hareketlenebilmesi için ithalatın çok daha fazlalaşması gerekiyor ki zaten şuanda pek mümkün değil bu.. İnsanlar birşey almıyor.. Bunun dışında USD yükselemez.. Ekonomik kriz , enflasyon USD de değerini bulmuştur.. Farkındamısınız bilmiyorum ama biz 3 TL lerden 2 yılda 6 TL lere geldik.. Yani 2 yılda %100 oranında TL de değer kaybı söz konusu.. Daha ne olacaktı ki? Olan oldu zaten..
Dolar konusunda milletimiz bu gazla sanırım en az 100 mia TL yi USD ye kaptırdı..Arkadaşlar bakın 100 mia TL ile 10 tane muhteşem fabrika açılıp 50 bin kişi istihdam edilebilir ve ihracat yapan işletmeler çalıştırabilirdik.. Özeti, dolardan kazanacağız diye bize 100 mia TL çaktılar.. Kendine ekonomi uzmanı diyen tipler de meseleyi hala anlamaya çalışsın.. Maalesef bizim akademisyenlerimiz de , diplomalı uzmanlarımızda çok sığ analizler yapıyor.. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir..
Zaten şu an 5.60, yıl sonuna daha çok var ve yaz ayları bitince turizmden döviz girişi de yavaşlayacak, ayrıca sonbaharda büyük kredi ödemeleri var yurtdışına. Devletin kefen parası da o zamana suyunu çekmiş olur. Eee ??
Devletin kasasında şu an 5 kuruş para yok.
Peki olayı şöyle başka bir açıdan sunayım ;
Adamlar bize USD gazı ile 1 yıllık vadede 100 mia USD sattılar.. Sonra çıktılar.. Şimdi bizim paramızla Türkiye de yatırım yapacaklar.. Bu adamlar kurt bizim basit analizlerimizle bize dolardan para falan kazandırmazlar..
işin orasında değilim, devletin durumundayım ben, şu an devlet kefen parasını harcamakla meşgul, yaşım gereği "70 sente muhtaç" olduğumuz günleri hatırlıyorum, bu devirde o günlere geri dönme tehlikesini çok rahatsız edici buluyorum. Bir şekilde bu kafadan kurtulmamız gerekiyor, halkın tedirginliği de bu yüzden.
Üstad yaş kaç bilmiyorum ancak ben 43 yaşındayım.. Bu ülkede devlet her zaman zorda idi.. Her dönem.. Şikayet edilen siyasetçiler bu toplumun yansımasıdır.. Maalesef ki vergi kaçırmaya ve üç kağıda bu kadar meyilli bir toplumda devletin düzelmesini beklemek hata olur diye düşünüyorum..
Önce toplum kendini düzeltecek.. İnsan olacak, dürüst olacak, sokağa çöp atmayacak, uyanık geçinip kırmızıda geçmeye akrabaları kamu kurumlarına doldurmaya bakmayacak.. Bunları yaparsak Türkiye zaten harika bir yer olur devlette harika bir devlet...
Aramızda 15 yaş var. Bazı konular öyle değil, eski zamanların zorluklarının bir sebebi vardı, ülke sanayileşmeye, Batı ile arasındaki farkı kapatmaya, iyi eğitim vererek halkı aydınlatmaya , çürümüş zihniyetleri etkisizleştirmeye çalışıyor idi, herşeyi sıfırdan yapması gerektiği için sıkıntı çıkıyordu evet. Yeni durum farklı, o dönemin kazanımlarını tamamen satıp ordan gelen parayı boş beleş işlere yatırdığımız için 100 yıl öncesine dönme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Sorun f arklı olunca çözüm de farklı olmalı ve dönem bunu bulma dönemi. Dediğiniz gibi insan kalitesi ve eğitimi çok düştü, inanın eskiden böyle değildi, dürüst ve namuslu - sözüne güvenilir insanlar toplumda çoğunlukta idi. Eğitimli kişiler gerçekten iyi eğitimli idi ve ülkeye mutlaka faydaları olurdu.
Size katılıyorum.. Lakin asıl mesele milletin ne istediği.. 1990 itibarı ile gelişen tüm olaylar insan kalibremizi dibe çekti..Bu insan kalitesiyle siyaseten farklı birilerini tercih etsek dahi gidecek yolumuz en azından 1 kuşak için yok..
Değiştirilebilir. Cumhuriyetin kurucuları neredeyse sıfır insan kalitesinden az zamanda çok yol alarak dişe dokunur bir miras bıraktılar. Aynı şey şimdi çok daha kolay yapılabilir ve inanın ülke kısa zamanda uçar gider. Sadece bilinçli bir idari kadro gerekiyor.
Eskiden yapılan şeyler o kadar iyiyse bugün niye bu haldeyiz?
Eskiler neyi eksik yaptılar da bugün böyle oldu? Yoksa herşeyi mükemmel yaptılar da bizden mi adam olmaz?
Belki de zorla güzellik olmuyor? Halkın içten içe tepki vereceği politikalar halkı popülizmin kucağına itiyor ve alınan yol böyle heba olup gidiyor?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)