"taş taşımada çok iyiler" yani anca hamallık yaparlar demek istemiş, kafaları çalışmıyor demek istemiş. 2023 bor nükleer güç muhabbetleri şu günlerde bile dönebiliyorsa demek ki haklılık payları var.
bilemiyorum, dünya üzerinde müslümanları gözlemledikçe müslümanlığı gözden geçirmek geliyor içimden. bize anlatırlar; Adem babamız, Havva anamız dünyaya gelen ilk insanlar. bunların çocukları habil ve kabil. sonradan kız çocukları da olmuşturki insanlığın soyu devam etmiştir, eee peki o günlerde kardeş kardeş ile ilişkiye girip mi insan nesli çoğalmış? öyleyse bu neden şimdi sorun oluyor? ya da o zamanlarda öyle bir şey yoktu da bizi şimdi mi kandırıyorlar?
bir yandan evrim teorisini düşünüyorum ve karanlık çağda insanlar zaten dünyada yaşamakta olan canlılardı ama zekaları sayesinde hep öğrendiler ve bir şeyler keşfedip dünya üzerinde diğer canlılara karşı üstün geldiler ve şu anda dünyanın hakimi oldular.
yani karanlık çağdan bu güne insan neslini düşünüyorum da, işte din kavramı kafamı çok kurcalıyor. Bazen gavur musun diyenler olup dik dik bakıyorlar bana ve o anda "evet gavurum, sorun mu var" diyesim geliyor. sanki millet müslüman olduğu için çok ahlaklı ve hoşgörülü yaşıyor, sanki çok misafirperverler yani dört dörtlükler sanki.
hepsi fesat, bir birine bir şeyler kanıtlamaya çalışan kibir ve ego abidesi insanlar ve çıkmış benim müslümanlığımı sorguluyorlar, varsın onların gözünde gavur olayım. bir başkasının sıfat takmasıyla kimse onun dediği gibi olmaz.
ama yine de dinlerin tarihi kafamı kurcalıyor, sadece girip araştırma kısmında biraz sorun yaşıyorum, tembellik sağolsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
evet, dimi, herkes bir birine müslüman olduğunu kanıtlamaya çalışıyor gibi. yani müslümanlığı yaşamak yerine bir birleri ile garip bir yarış içerisindeler.
ben 20 kere hacca gittim, öbürü 30 kere gittim der, öbürü kuranı 20 kez hatim ettim der ne bileyim. çok yanlış şeyler çok.