Bu konudaki bilginiz konuyu sürdürmeye yeterli görülmemiştir.
Bu konudaki bilginiz konuyu sürdürmeye yeterli görülmemiştir.
E yani yata, pırlantaya, yat yakıtına vergi konulacak değil ya. Tabii ki gazoz, telefon gibi ürünlere gelecek
konu ile ilgisiz ve fakat konunun faili zihniyetin teşhiri açısından önemli iki adet haber ekleyeyim;
Kosta Rika'da 19 kişi sahte içkiden zehirlendi: Ulusal acil durum ilan edildi
İspanya'dan ithal edilen 2 bin 939 besilik canlı hayvanın veteriner sağlık sertifikaları sahte çıktı
Altın madeninin Ordu'da üreticiye zararı 58 milyar TL
gümrük vergilerinin tarihi etkileri hakkında bilgi edinmek içün;
istanbulun osmanlıya geçmesi ile ipek yolunun büyük kısmını ele geçiren osmanlıya alternatif olarak deniz yolu gelişmiştir.
mevcut artırımların ya da vergilerin iç üreticiyi koruma amaçlı olduğunu düşünmüyorum,
tamamen tüketimin kısıtlanmasına yönelik hamleler, yapanların yönetim zekasının da güzel örnekleridir.
zira yurt içinde üretilen ürünlerden alınan vergiler de diğerlerinden az değil.
yurt içi üretimin de ham madde ihtiyacının nasıl karşılandığını da denkleme eklemek gerekiyor.
mesele, neo-liberal anlayış ile tüketim ve borç üzerine inşa edilen büyümenin yanı sıra üretimin de daraltılarak çıkış yollarının çıkmaz sokağa dönüştürülmesi.
(evet, üç adet haber ekledim)
genişleme alanına bakıldığında ise, mevcut yönetimin oy depolarının etrafında dolanan bir politika izleniyor izlemini veriyor.
eklediğim haberlerden bir tanesi alkolden ölenler hakkında,
doğal olarak seküler kesimin tüketimi olduğu düşünülse de, öyle olmadığını herkes biliyor.
alkol fiyatlarının artışı ile uyuşturucu kullanımı arasındaki korelasyonu da göz önüne alınız.
mevcut ekonomik durumun girdaplarına biraz daha kapılınca, üzerinde göbek atılan köprü ve otoyolların, pimaştan s-400lerin ve nicelerinin faturalarının, girdabın ivmesini nasıl artırdığı bilgisine ilk elden deneyim ile sahip olacağız.
70'lik kahlua 200 lira olmuş.
can't be worried about that shit. life goes on man.
zihniyet afganistan, yaşantı alman olunca bu vergiler normal değil mi a dostlar?
Bu çok doğru, yasal yoldan bu ürünlere ulaşım zorlanınca yasadışı yollar tercih sebebi oluyor, eskiden 2 birayla evine giden adam artık uyuşturucu kullanmaya ve satmaya başlıyor, okul önleri bunlarla dolu şu an. Çünkü uyuşturucu çok daha ucuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
Telefon hikayesi de aynı, kendi adınıza kayıtlı eski bir internetli telefonu alıp onun numarasını yeni telefonlara vermek için ticari zeka çoktan çalışmaya başlamıştır.
Ahlaki seviye Türk. Hiç bir modern batı devletinde devlet halkın parasını bu kadar kör göze parmak şeklinde çar çur edemez, ettirmezler. Makam arabaları, lüks, nepotizm gırla. Halka normal geliyor ki itiraz eden yok, rahatlıkla yapabiliyorlar... E haliyle kör güven ve hesap sormama ile "çalıyor ama çalışıyor" eninde sonunda "çalıyor ve acıtıyor"a dönüşüyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)