Yooort Kablarının Cips Ambalajlarının Ekmek Poşetlerinin Paralı Olması..
Reklamlar
-
Reklamlar
-
ekmek kullanmıyorum
cips ile uzaktan yakından alakam yok
asitli veye asitsiz içecek te almıyorum.
arkadaş ortamında içtiklerimi saymazsak
sadece yoğurt kabı beni ilgilendiriyor.
gerçi onuda evde kendim yapıyorum ama yapmadığım zaman bimden tava yoğrudu alıyorum. kaymağın tadı güzel onunda.
yalnız devlet poşetten para kazanmaya başladı galiba.
dua edinde tuvalete sayaç takmasınlar
-
O zaman cipsin poşetini geri getirene ücret iadesi yapılması gerekecek :D cipse depozito :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------
mavzer-i adlı üyeden alıntı
ekmek kullanmıyorum
gerçi onuda evde kendim yapıyorum ama yapmadığım zaman bimden tava yoğrudu alıyorum. kaymağın tadı güzel onunda.
o sayaç var zaten :D atık su bedeli ödemiyor musun :D
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
O zaman cipsin poşetini geri getirene ücret iadesi yapılması gerekecek :D cipse depozito :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------
o sayaç var zaten :D atık su bedeli ödemiyor musun :D
öyle bir bedel mi var dı
-
ekonomi bakanımız "vergileri tabana yayacağını" söylemişti, neden şaşırıyorsunuz?
-
mavzer-i adlı üyeden alıntı
ekmek kullanmıyorum
Sen muhtemelen benzini de hep 50 liralık alıyorsundur.
-
tigermbz adlı üyeden alıntı
ekonomi bakanımız "vergileri tabana yayacağını" söylemişti, neden şaşırıyorsunuz?
Şaşırmadık ki :D alınma yöntemi ilgimizi çekti :D
-
Olayı anlayamadım. Bu malların paketlerini bildirmeyen dükkanlara ceza mı kesilecek? Yoksa paketleri bir yere iade mi edecekler? Dükkanlarla ilgili bir şey olduğunu anlayabildim ancak.
"ÖDEMEYENE CEZA KESİLECEK
Katılım payıyla ilgili beyannamelerini kanuni süre içinde vermeyenlere 18.037 lira, ödemediği tespit edilenlere miktarın yüzde 20 fazlası olacak şekilde idari para cezası verilecek. Ayrıca poşeti ücretsiz verene metrekare başına 12.37 TL ceza öngörülüyor."
-
hasangazili adlı üyeden alıntı
Sen muhtemelen benzini de hep 50 liralık alıyorsundur.
sağlıklı beslenince benzini 50 liralık alacam sandın dimi
hayır ben benzini her zaman cebimdeki para kadar alıyorum
-
emenyasin adlı üyeden alıntı
Olayı anlayamadım. Bu malların paketlerini bildirmeyen dükkanlara ceza mı kesilecek? Yoksa paketleri bir yere iade mi edecekler? Dükkanlarla ilgili bir şey olduğunu anlayabildim ancak.
"ÖDEMEYENE CEZA KESİLECEK
Katılım payıyla ilgili beyannamelerini kanuni süre içinde vermeyenlere 18.037 lira, ödemediği tespit edilenlere miktarın yüzde 20 fazlası olacak şekilde idari para cezası verilecek. Ayrıca poşeti ücretsiz verene metrekare başına 12.37 TL ceza öngörülüyor."
Marketler ödeyecek bu parayı ama karlarından değil bizden alacaklar parasını
-
Ayakta alkışlıyorum. Bizim millet böyle güzel uygulamaları sonuna kadar hakkediyor.
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
Marketler ödeyecek bu parayı ama karlarından değil bizden alacaklar parasını
Az önce bir tanıdığımla mesajlaştım. Öğrenebildiğim kadarıyla üretici ile alakalı bu durum. Onları ilgilendiriyor. Ama devlet bunun için bayağı bir firmayı kızdıracak gibi. Büyük hazır gıda üreticileri için tonla para demek bu.
-
kıçıma da sayaç taksınlar da "evsel atık" vergisi alsınlar
-
Şimdiye kadar posete hiç para odemedim. Bu kanun çıkarsa da avucumu açıp bana 300gr yoğurt verir misin derim artık.
Yalniz bu maliye bakanliginda oturup yeni vergi icad eden ekibi kutluyorum. Yoğurt kabi vergisi hiç aklıma gelmemişti. Yaratıcı. Bravo.
#koydukmu
-
Koyun can derdinde , kasap et derdinde.
Yeni saray inşaatları ne durumda acaba ?
-
Bu kadar ihtiyaç var madem. Ambalaj sayılan boş şişeleri biriktirip bakana götürelim, içine alıp değerlendirsin. Boşa gitmesin boş halleri.
-
emenyasin adlı üyeden alıntı
Az önce bir tanıdığımla mesajlaştım. Öğrenebildiğim kadarıyla üretici ile alakalı bu durum. Onları ilgilendiriyor. Ama devlet bunun için bayağı bir firmayı kızdıracak gibi. Büyük hazır gıda üreticileri için tonla para demek bu.
Üreticide devletin kestiği parmak acımaz deyip sineye çekmeyecek heralde. Herkesin tuttuğunu öptüğü bi ülkede aklından böyle birşey geçmemiştir sanırım 😀
-
Sizin vergi sisteminizin taaaa kabına ...
-
Üretici de muhtemelen fiyat arttırmayıp gramaj düşürecek.
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Üreticide devletin kestiği parmak acımaz deyip sineye çekmeyecek heralde. Herkesin tuttuğunu öptüğü bi ülkede aklından böyle birşey geçmemiştir sanırım
tommygun adlı üyeden alıntı
Üretici de muhtemelen fiyat arttırmayıp gramaj düşürecek.
İşin o kısmını görücez bakalım. Belki bu beyannameleri yapanlara farklı bir yerden vergi yahut başka bir şeyde yapabilir devlet. Devlet bu, yaptığını akıl pek almıyor. Ama sonuçta tamamen firmaları kızdıracak bir politika izleyeceğini sanmıyorum. Çünkü maliyetin artması kimsenin işine gelmez. Satış fiyatı artar, satışı düşer, işi yavaşlar, ödemeleri gecikir...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)