Yazık la anamuhalefetin düştüğü durum..
https://twitter.com/RTErdogan/status...53194866352133
Yazık la anamuhalefetin düştüğü durum..
https://twitter.com/RTErdogan/status...53194866352133
Çevresinin gazına gelip sehven böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. İstemese yapmaz. "Eh madem çok istiyorsunuz, e yapıverin bakalım" denebilecek bir mevzu da değil. Riski alan o, başkası değil. Hesabı ona kesilecek.
Tepkiyi azaltmaya yönelik bir söylem gibi geliyor bana "etrafındakiler yaptırdı" iddiası. Bilakis, devamı gelmeyecek olsa atılması çok saçma bir adım.
ilginç gelişmeler hakkında öngörün var mı ???
T.C tabelalarının kaldırılmasıyla alakalı olabilir mi??? anadolu islam cumhuriyeti midir altlığı hazırlanan
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:40 ----------
https://t24.com.tr/haber/canan-kaftancioglu-akp-istanbul-u-tekrar-kaybettigi-an-dagilir,820960
halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok
Hiç bir fikrim yok. Ancak bugünlerin geleceği belliydi. Ekonomide gidişat belli. Bir noktadan sonra halkın tercih değiştireceği kesindi. Ya gitmesi lazımdı, ya da otoriterleşmesi. İkinci seçenek için alt yapı zaten senelerdir hazırlanıyor. En son çivileri de 15 Temmuz'da çakıldı.
Beklenen kritik gün geldi, ve halk "başkasını istiyoruz" dedi, o da "hayır, değil ben, atadığım adam bile değişmeyecek" dedi.
İlk kez böyle bir şey oluyor cumhuriyet tarihinde...
Bilinmez tabi ama çok zannetmiyorum. Bu tip bir ideali veya vizyonu olduğunu falan da düşünmüyorum. Tamamen pragmatist bir yaklaşımla koltuğu garanti altına almak için gereken neyse o tüm güçle yapılır, ancak anlamsız tepki çekecek bu tip fantazilere efor sarfedilmez tahminimce. Rejim vesayet rejimi olduktan sonra isminin n'olduğunun çok da bir önemi olacağını zannetmiyorum kendiler açısından. O noktada isim halk ne isterse o olur
Arkadaşlar ciddi anlamda "istanbulu kazanan Türkiye'yi kazanır" kısmı geçerli değil.
Halkın cogunlugu uyanmadı dönen oyanlara, bir kısmı uyandı.
CB seçiminde şok yaşamadık mı ? Sayın İnce e kesin gözü ile bakarken arada dağlar kadar fark oldu.
Ben bu ülkenin adamına güvenmem; seveni değil bip(!)eni seviyorlar
Benim gözlemim AKP yi destekleyen üç seçmen tipi var.Tabi bu tespitim genelleme.
1. tip seçmen profili muhafazakar genel olarak eğitim ve gelir seviyesi düşük daha saf duygularla bağlı.Oran olarak çoklar.
2. tip seçmen ise AKP ile organik bağları olup AKP ile nemalanan genel olarak gelir seviyesi AKP ile çok artmış bir kesim.Bunların sayısı çok olmasada etki alanı var.
3.tip seçmen ise AKP ile organik bağı olmasada mevcut sistemde işleri iyi giden istikrar diyen bir kesim.Bunlarında oranı çok.
Şimdi bu 3. tip seçmenden bir örnek vereyim.Bu tip seçmen kategorisine giren benim kapı komşum. AKP ye oyunu atıyor ama her akşam balkonda atletle iki bira yuvarlar.Ben onun kadar içmem.Çarşıda mağazası var ve gelirleri iyi olduğu için sistemde herhangi bir değişiklik istemiyor. Geçmişte oy atarkende ileriye dönük fikri çok da yok.Onun için önemli olan şey bu gün.
Ama bu 3. tip seçmen için rüya bitti. İşleri iyi gitmediği ve istikrarın bittiği bu dönemde belki bir süre daha destek verebilirler.O eski güzel günler geri gelir umuduyla. O günlerin geri gelmeyeceğini anladıklarında bu iş bitecek.
1.tip seçmen ise yoksulluk çekse bile bundan manevi bir haz bile duyabilir. Bu düşüncede olan seçmen tipi çektiği zorlukları din adına çektiğini düşündüğü için motivasyonu yüksek vazgeçmesi daha zor geliyor bana.
2. tip seçmen için ise öküzün öldüğü gün ortaklık biter.
[QUOTE=kaldera;4469515
Şimdide 23 haziranda yapılması açıklanan seçimin
Birçok gerekçelerle yapılmayıp iptal edileceğini veya oluşan mücbir
Sebepler karşısında Normalleşme süreci boyunca kayyumla devam edeceğini
Düşünüyorum.
[/QUOTE]
Aynı düşüncedeyim, araştırmalar Ekrem başkanın farkı açmakta olduğunu gösteriyor, tüm dünyanın gözü önünde sandıklarda hile yapmak bu sefer çok zor olacak, sonrası için de aynı şey geçerli, en olabilir olanı seçimi belirsiz bir tarihe ertelemek. Yapsalar ne olur ? Kim ne diyebilir ? "Çıkmaz ayın son çarşambası yapacağız" deseler ellerini tutacak bir mekanizma kaldı mı ülkede ? Efendim ?
Büyük itibar kaybı olur.
1-TC devleti, en büyük şehrinde güvenli bir seçimi yapmaktan aciz hale düşmüş şekilde algılanır.
2-Türkiye'nin en büyük şehrini halkın seçtiği değil de devletin atadığı biri yönetmiş olur.
Bu ortama yabancı yatırımcı gelir mi?
Tabii asıl önemli soru. Bütün bunlar ülkeyi yönetenler için önemli mi?
Benze benzer kanaatteyim...Ancak..Bazı durumlar vardır bu santrançta Şah hamlesi yapmak gibidir.. Yani o anda öyle bir anda hamleyle karşılaşırsınızki sağınız solunuz heryeriniz kapalı kaçacak bir yer bulma ihtimalinizin olmadığı yerdir orası..
İktidarın şuan elini kolunu bağlayan şey "ekonomi" yani iktisadi meseleler.. Maalesef AKP li bazı iyimser arkadaşların düşündüğü gibi Reis Ekonomiye hakim degil.. Daha Dogrusu AKP nin bu ülkeyi yönetebilme ile ilgili İnsan Kaynağı nın sahip olduğu vizyon 2008 itibarı ile bitmiştir.. Çünkü AKP kadroları taklit ederek yöneten kadrolardı. KEndilerine ait özgün fikirleri yok. Devlet dediğin şeyin rasyonel bir kafa ve matematikle yönetilmesi gerekir..
Seçimlerin yapılmaması hali durumu mümkün ancak, Türkiye dünya gezegeninde bir ülke olduğu için bunu yapmak demek İran , Kuzey Kore vs bir ülke olmayı göze almak demek ki Türkiye nin böyle bir geleneği , davranış kültürü yok. Ekonomimiz çok hızlı bir şekilde çöker ve artık iç savaş gibi ciddi sosyal meseleler ayyuka çıkmış olur..
Bu ülkeyi mevcut siyaset kafası yönetemez.. Rasyonel değil..Matematik algıları yok..Gerçek ve donuç odaklı bakış açısı yok ..herşeyden önce vizyon yok.. Milyonlarca Suriyeliyi içeri almışsın Esat a sorsaydın Türkiyeyi işgal edeceğiz üstüne hiç askeri harcama yapmayacaksın artı üzerine senin işgalcilerin para alacaklar adam buna inanamazdı.. Şuan memleket birçoğu vasıfsız ve bedavacı Suriyeliler tarafından işgal edilmiştir..
Bunların hepsi insanlık adına basit zavallı siyasi , iktidar çıkarı uğruna yapılan işler..
Arkadaşlar mesele şu ki, mevcut insan kalitemiz çok kötü.. Yani dürüst, adil, hakka hukuka saygı duyan bir millet değiliz artık.. O delikanlılar çanakkalede öldü ve bana göre en son neferlerinide 1980 lerde gömdüler.. Artık memleketin büyük bölümü hırsız, arsız ve densizlerden oluşuyor..Algıda bir sorun var.. Bu iktidar değişse ne olur .. Yaşam algımız bizim ahlak üzerine kurulu degil..
Seçim olsada olmasada ortaya çıkan her sonuç için Türkiye artık çok geç kalmıştır.. Artık yıkım kaçınılmazdır..Cehaletin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda güzel ve iyi şeylerin yaşanması imkansızdır..
Bizim iyi siyasetçiye degil Ahlaklı ve İyi bir insana ihtiyacımız var.. Hepsi bu ..Olay bu kadar basit..
Türkiye gibi yolsuzluk sıralamasında marka haline gelmiş bir ülkede siyasi iktidar temsilcilerinin 5 yıldan daha fazla o koltukta oturmaları kadar mantık , akıl dışı birşey olamaz..
Arkadaşlar bu memleket yolsuzluk , üçkağıt kitabı yazıyor dünyada Türki'yenin resmi araştırma sonuçları yerlerde..Siyasetçilerimiz bu durumdan utanıyor mu? Tabiki hayır..
Ya bırakalım bu kim daha dindar, kim daha milliyetçi falan filan geyiklerini.. Benim için tek adam doğru adamdır oda , çalmayan / adaleti savunan / yetimin, yoksulun, çocuğun kadının hakkını öncelikle koruyan.. Başka adam tanımam. Diğer adamların hepsi cukka peşinde kalitesiz insan müsveddesidir gözümde..
Bu memlekette adi suça ceza verilmiyor artık. Adi suçun son 10 yıldaki yükselişinden haberiniz var mı? Hala vatan millet sakarya diyerek aynı masallarla yine aynı yumuşak karnına hitap ederek yurdum insanını uyutmaya devam ediliyor..
Seçim meçim hikaye .. Demokrasi güçlülerin uydurduğu en büyük yalandır..Bizi demokrasi kurtarmayacak yetiştirdiğimiz "fikri, vicdanı hür , ahlaklı nesiller kurtaracak.."
Ötekiler çalmayı bile beceremediler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:58 ----------
Cumhurbaşkanlığı seçimleri de yenilenebilirmiş. Anormal bir durum olmazmış. İzin büyük yerden
https://www.youtube.com/watch?v=95k4_HWZ_u8
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
YSK da bu şekilde karar aldı zaten.
Birazcık dürüst ve mantıklı (aslında mantıklılar ama menfaat için) olsalar zaten böyle tarihe geçmezlerdi, aynı zarftan çıktı dört pusula, ayıptır günahtır, kul hakkıdır.
Neden diğer illerde itirazları reddettiler?
İnsanların gözüne baka baka yalan konuşuyorlar, binali, cb çaldılar diyor, YSK bile kararında çaldılar demiyor.
Güzelim ülkemizi ne hale soktular, yazıklar olsun.
Yahu bırakın YSK yı basit bir soru.. Motosikletiniz çalınsa hırsız yakalansa bu memlekette ceza alıyor mu? HAYIR.. Biz YSK nın hukuk algoritmasını tartışıyoruz.. Arkadaş memleket Meksikadan sonra rüşvet ve yolsuzlukta 2. olmuş.. neyi konuşuyoruz?
Şuanda ahlaksızlığın dibini yaşıyor memleket.. Hukuktan bahsediyoruz.. Bu ülkenin büyük bölümü artık arsızca para için herşeyi mübah görenlerden oluşuyor.. Herhangi bir siyasi parti artık bizi buradan kurtaramaz.. Ülkeyi ancak ahlaklı ve vatanını milletini seven savcısı, hakimi kamu görevlisi kurtarabilir ( di ) .....................
Olanlara şaşırmayın. Tarihten kısa yapraklar :
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...nedan-2873453/
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)