Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Pek sık Tv izlemem ama izleyince de DMAX, NHK World, TRT Belgesel, Bloomberg falan bakarım yemek yerken. Yemek bitince kapatırım.

Aslında düşününce benim evde TV nin en büyük görevi yemek esnasında yandan ses yapmak
Bu ramazan programlarından da pek haz etmiyorum maalesef.

Gelelim işin yemek kısmına; Etli kuru fasülyeden tutun da tarçınlı-havuçlu keke kadar her yemeği ve tatlıyı gayet güzel yaparım. Yemek yapmak hobilerimden birisidir

Bekar ve yemek yapmaktan çok anlamayan kişiler için 3-5 tüyo vereyim:

Bekarlar için Pratik yemek tarifi Tüyoları:

- Fırın en büyük dostunuz. Yağlı fırın kağıdı alın, tavuk but, incik veya kanat alın. Yağlı kağıdı tepsiye serin. Hazır satılan tavuk fırın baharatını alıp arkasınd ayazdığı şekilde tavukları baharatlayıp tepsiye dizip fırına atın. Yaklaşık 35dk da enfes baharatlı çıtır tavuk hazır.(süre tavuk parçalarının bütünlüğüne ve fırın sıcaklığına göre değişir ona netten bakın. Yapması kolay, bulaşık derdi yok, risk yok. Tavukları fazla pişirip yakmadığınız sürece :D

- Yine fırın. Hep kızartma olmaz derseniz fırın pişirme poşeti alın. Patates, biber, domates, havuç ve arzu ettiğiniz tavuk çeşidini (but, göğüs vs) harmanlayıp poşetin içine yağlı, salçalı, sulu ve baharatlı sos ile harmanlayıp poşete koyup ağzını kapatın. Poşet üstüne kürdanla 4-5 delik açıp doğru fırına. yine 35 dk civarına miss gibi fırında hem sulu hem sebzeli tavuk hazır

-Sahur içinse yumurtalı ekmek tavsiye ederim . 2-3 yumurtayı çırpın. Dilimlenmiş ekmekleri buna batırıp kızdırılmış ayçiçek yağlı tavada altını ve üstünü sırasıyla kızartın. Yanına peynir, zeytin, domat, salatalık, birde dumanı tüten demli çay... Ohhh misss...


Yazarken ağzım sulandı be...

Şimdilik bu kadar. Şimdiden hayırlı iftarlar. Ha bu arada, sakız çiğnemek orucu bozuyor muydu?
fırında tavuk olayını yaparım valla :D eve giderken market yolu gözüktü
ekmek kızartmasınıda severim ama ekmekten uzak durmaya çalışıyorum yoksa onunda canına okurdum :D