Çocukluk hayalim araba yapmak. Allah'ın izniyle gerçekleşecek.
Ama nasıl? Benzinli bi araba yapmak kolay. Hurda parçalardan çok güzel bi mini araba yapabilirim. Ama ne yazık ki plaka ruhsat vs alınamayacak. O yüzden kullanılmayacak.
Hiç sevmesemde devir elektirikli vasıtalara gidiyor artık. Elektirikli araçlar var. Fiyatı bayağı yüksek ve alanlarda var. Mesela şöyle birşey.
25 bin lira bu araba.
Buda bir başka marka.
Buda 35 bin lira. Aksaray'da gördüm iki tane var.
Böyle birşey yapabilirim mekanik ve kaporta olarak. Daha iyisini bile yapabilirim. Ama bunda iki sorunum var. Bu araçlarada plaka gerekiyor ve kendi yaptığıma alamam. İkincisi elektirik motorları hakkında hiç bilgim yok. Öğrenmem gerekecek.
Benim kafamda ise bambaşka bi araç şekillenmeye başladı.
Şu videodan ilham aldım diyebilirim.
Arabayı hem pedallı hem elektirikli yapacağım. Videodaki arabanın daha büyüğü olacak. Polis vs gördüğünde pedallı olduğunu düşüneceği için sorun olmayacak. Hem pedalla hemde motoruyla gidebilecek. Ayrıca tavanı güneş paneliyle kaplayıp kendi kendine şarj edilebilir bile yapabilirim oda güzel olur.
Yada aynı şekilde pedallı ve motorlu yapabilirim. Alt tarafa bi scooter motoru saklasam olabilir.
Kardeşimin elektirikli bisikleti var. Sanırım 1000watt yada 1500 watt. Büyük olanlardan. Kaportasını mahvetti sağolsun. Tehlikeli olduğu için ona bisiklet aldım ve kullanmıyor scooteri. Onu parçalayıp yapabilirim. İnternetten baktım. Üç tekerlekli elektirikli tripörtörlerin gücüne. Onlardada 1000 wat vs yazıyor. Ama onlar daha çok yük çekiyor. Aradaki farkları bilmiyorum.
Üç tekerlekli düşünüyorum. Ön tekere scooterin arka tekerini yani motorunu takarım. Önden çekiş olur. Pedallı kısmıda arka tekere takarım. Araç ön arka normal taksi gibi olur. Önde ortada bi sele olur. Motosiklet selesi gibi. sürücü oraya biner. Arkayada çift kişilik gibi bi normal koltuk. Aküleride onun altına saklarım.
Aklımda bazı sorular var. Başka forum kullanmıyorum ve bu forumda elektirikten iyi anlayanlar olduğu için burdan sormak istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Sorular harici başka düşünce, eleştiri vs varsa onlarıda lütfen yazın.
-Aracı oldukça hafif yapmak istiyorum. Ağırlığı 250 kg civarı olacak diye tahmin ediyorum. Bu motor o aracı çeker mi? Aracı çekmesi için aküyü mü güçlendirmem lazım?
-Şu anki haliyle motorun aküsü zayıf. Ve eskisi gibi güçlü asılmıyor binince. Yani aküleri yenilediğimde canlanır mı gidişi?
-Güneş enerjisi bağlamak zor mu? Tahmini maliyet ne çıkar ?
-Normalde olduğundan fazla akü bağlayabilir miyim? Seri yada paralel nasıl bağlamam lazım?
-Pedallı- elektirikli yerine elektirikli-motorlu yapsam ruhsat vs bişeyler yapabilir miyim? Resmiyete dökebilir miyim yaptığımı?
-Videodaki gibi bişey yapıp şu ürünü taksam gücü yerinde olur mu iş görür mü?
Aklıma ilk gelen sorular bu şekilde.