Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

"Aliexpress Ürünlerine Gümrük Vergisi Eklenmesi Alınan ürünlerin gelmemesi

REKLAM ALANI
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    merhaba arkadaşlar

aliexpress'ten son aldığım ürünler gelmedi bilgisi olan var mı?

tüm paketlere gümrükte 5.20 TL vergi ekleniyormuş.

aliexpressden gelen paketlerde postacı 5.20 tl para alıyormuş doğru mu?

basında şöyle haberler var;

Alibaba ve Aliexpress alışverişlerine ek vergi geldi

Yurt dışından yasa dışı alışverişin önü kesilecek

benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

ürünleri gelmeyen ya da vergi konusunda bilgisi olan?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    bir iki gün önce son siparişlerim geldi,
    herhangi bir problem yok,
    takipsizlerde evvelden gelen bir problem var, birileri hacılıyor sanırım.

damat ülke ekonomisinin uçuşa geçmesinden mütevellit 3 kuruşluk eşyadan da vergi alınacağını söylemişti,
    "hatta içlerinden neler çıkıyor şaşırırsınız" gibi bir beyanatı var idi.
    sanırım yüzük denk gelmiş.

ne'se kendi tercihidir, bizi ilgilendirmez (ne özeli genel genel diyen geldi aklıma).

böyle bir uygulama için altyapının yeterli olduğunu sanmıyorum,
    yine de para için yapmayacakları şey yok, normaldir.

çözüm için farklı yollar bulunur.
    computeus bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    O gümrük inceleme ücreti. İncelenen her ürün, gümrüğe tabii olsa da olmasa da o ücret kesilir.

Motosikleti
    NC750x - 2019
    Ben geçenlerde 24 Dolarklık ürün aldım. sorun yok ne vergi var ne teslimat masrafı.
    27 Doları aşmasın yeterki. Aşarsa gümrük vergisi çıkıyor.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sanırım bu aralar genel bir sorun.Damat Aliexpress'ten alınan her ürüne fiyat gözetmeksizin vergi koyacağız diyordu...Demek ki başlamışlar.
    https://eksisozluk.com/aliexpressten...emesi--5962311

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yüzükte yoktur vergi

Yüzük dediysem pırlanta yüzük yahu, şey etmeyin hemen

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim de eylül ayında aldığım 1-2 dolarlık 3 adet ayrı kargo hala gelmedi. (takip numaraları yoktu)
    Damada selam olsun...

Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı blacktulip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...

tüm paketlere gümrükte 5.20 TL vergi ekleniyormuş.

aliexpressden gelen paketlerde postacı 5.20 tl para alıyormuş doğru mu?

...
    ürünleri gelmeyen ya da vergi konusunda bilgisi olan?
    O 5.10 tl vergi değil hocam, Gümrük girdi/çıktı (kontrol) parası, gümrük kontrolüne giren her ürün için alınıyor, eskiden her ürün girmezdi kontrole, şimdi bakanın zarfından yüzük çıkmasından beri sanırım her paketi gümrüğe sokup en azından girdi-çıktı parası alıyorlar. Vergi olursa onun üstüne ürün fiyatının %20'si(avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa ürün %18) kadar fiyat daha biniyor.

Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim de eylül ayında aldığım 1-2 dolarlık 3 adet ayrı kargo hala gelmedi. (takip numaraları yoktu)
    Damada selam olsun...
    sizinki damattan değildir, ekim kasım aralık ocak aylarında(en son ürünü ocak 22'de sipariş vermişim) 20-25 kadar ürün aldım, ekimde aldığım 1 ürün hariç hepsi geldi, gelmeyenin de iadesini aldım geçen hafta(90 gün geçmişti uzatmayla birlikte). Aliexpress alıcı koruma zamanını geçirmeden ya zaman uzatma istemeliydiniz, ya da dispute açmalıydınız ki paralarınızı geri alabilesiniz.

Bakanın açıklama yaptığı günün hemen sonralarında(Şubat 26-27) tanesi 10-15$ arası değişen 4 ürün daha sipariş verdim, bir tane de samsung s4mini için 35$'a ekran sipariş verdim, bakalım onların durumu ne olacak.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı maktama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O 5.10 tl vergi değil hocam, Gümrük girdi/çıktı (kontrol) parası, gümrük kontrolüne giren her ürün için alınıyor, eskiden her ürün girmezdi kontrole, şimdi bakanın zarfından yüzük çıkmasından beri sanırım her paketi gümrüğe sokup en azından girdi-çıktı parası alıyorlar. Vergi olursa onun üstüne ürün fiyatının %20'si(avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa ürün %18) kadar fiyat daha biniyor.

sizinki damattan değildir, ekim kasım aralık ocak aylarında(en son ürünü ocak 22'de sipariş vermişim) 20-25 kadar ürün aldım, ekimde aldığım 1 ürün hariç hepsi geldi, gelmeyenin de iadesini aldım geçen hafta(90 gün geçmişti uzatmayla birlikte). Aliexpress alıcı koruma zamanını geçirmeden ya zaman uzatma istemeliydiniz, ya da dispute açmalıydınız ki paralarınızı geri alabilesiniz.

Bakanın açıklama yaptığı günün hemen sonralarında(Şubat 26-27) tanesi 10-15$ arası değişen 4 ürün daha sipariş verdim, bir tane de samsung s4mini için 35$'a ekran sipariş verdim, bakalım onların durumu ne olacak.
    60 gün geçince dispute açtım iade aldım. ama önemli olan o paranın iade edilmesi değil. ürünün gelmemesi. sonuçta o ürüne ihtiyacımız var ki ordan sipariş verdik. ki bazı ürünler TR den yok..
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60 gün geçince dispute açtım iade aldım. ama önemli olan o paranın iade edilmesi değil. ürünün gelmemesi. sonuçta o ürüne ihtiyacımız var ki ordan sipariş verdik. ki bazı ürünler TR den yok..
    ürünün gelmemesi bir çok sebebe bağlı olmakla birlikte genelde bizim ptt çalışanlarının adres bilmemesine/adresi karıştırmalarına, çok da umurlarına gelmeden ürünü başka posta kutularına bırakmalarına, biraz da ptt'nin kendisine;depolama/dağıtma sisteminin kusurlu olmasına bağlı.
    Ne yazık ki ucuz ürün alabilmek için bunlara katlanıyoruz/katlanıyorduk. Bakalım şimdi durumlar ne olacak.

Deadly Sto(R)m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2022 / Mondial X-Treme Maxx 200i
    Ben de 25 er dolardan 3 tane projeksiyon lambası söylemiştim. Sıfır vergi ile dün teslim edildi. Gönderici üstüne 21 dolar yazmış, sorun çıkmadı.

Motosikleti
    Dominar D400
    Bugün işyerine(resmi daire ) bir sürü(25 kadar) takipsiz aliexpress ürün geldi ptt'den millete. Biri arkadaşındı, 30 Ocak'ta sipariş vermiş,tatil nedeniyle 13 Şubat'ta kargolanmış, bugün eline ulaşmış oldu. Bu takipsiz gelenlerin hiçbirinde gümrük girdi çıktı parası falan yoktu.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    damdın söylemi 26.000.000 adet mektuptan bahsediliyor,
    kaba hesap 26.000.000 x 5,10 = 132.600.000 tl .

yerli üretici ya da benzeri söylemler ise işin bahanesi,
    son olarak baseus kablosuz kulak üstü kulaklık aldım, 23,67 usd.

bakınız burası çok önemli;
    türkiyede benzerini üreten var mıdır ?
    var ise fiyatı aldığım fiyat mıdır ?

bakınız burası daha önemli,
    açıkçası bir müteşebbisin damat marka yerli üretim yüzük yapmasını beklerdim.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

mehmetseza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM / GTS 250, FİDDLE 2, ORBİT 2, JOYMAX, JET 4
    son zamanlarda urunler gelmemey basladı.11.11.2018 de verdıgım ıkı urun gelmedı parasını ıade aldım.son deonem 8 sıparıs verdım 4 21 gun ıcınde geldı ama dıger 4 u 2 aydır gelemedı.bır sıkıntı var.sıparsı verdıgım urunler de telefon aksesuarı 1-2 dolarlık seyler

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben zamanın birinde ford scorpio için ingiltereden 300-euro vererek bir adet sıfır kilometre göstergesi aldım.Ürün türkiyeye girdi gümrük bana sıkıntı çıkardı.Burdan aya kadar sövdüm.Dedimki ürünümü serbest bırakın ayrıca belirtilen gümrük vergisinide ödeyeceğim.Bana sen buraya gelip beyan verip öyle alacaksın.Durumumu izah ettim ama kalın kafalı bana dediki;devlet kimsenin ayağına gitmez.Devlet ne için var?Almıyorum lan dedim geri gönder.Geri göndermemiş.Geri gönderse satıcı bana haber verirdi çünki paypal üzerinden almıştım.İş daha bitmedi.Bu aracın sıfır olarak kilometre göstergesi dünyada 3-4 tane ya var ya yok.Daha öncedende türkiyedeki 2.elcilere bu konu hakkında müracat ettiğimde oldu.1 ay sonra 2.elcim beni aradı.Dediki sıfır kilometre göstergesi buldum sana 500-tl olur.Tamam dedim aldım.Aldığım kilometre göstergesi benim gümrükteki kilometre göstergesi.Şimdi ben burdan taaaaaaaaaaaaaaaa bilmem nereyekadar sövsem haksızmıyım.
    Thesinner83 bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mavellen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben zamanın birinde ford scorpio için ingiltereden 300-euro vererek bir adet sıfır kilometre göstergesi aldım.Ürün türkiyeye girdi gümrük bana sıkıntı çıkardı.Burdan aya kadar sövdüm.Dedimki ürünümü serbest bırakın ayrıca belirtilen gümrük vergisinide ödeyeceğim.Bana sen buraya gelip beyan verip öyle alacaksın.Durumumu izah ettim ama kalın kafalı bana dediki;devlet kimsenin ayağına gitmez.Devlet ne için var?Almıyorum lan dedim geri gönder.Geri göndermemiş.Geri gönderse satıcı bana haber verirdi çünki paypal üzerinden almıştım.İş daha bitmedi.Bu aracın sıfır olarak kilometre göstergesi dünyada 3-4 tane ya var ya yok.Daha öncedende türkiyedeki 2.elcilere bu konu hakkında müracat ettiğimde oldu.1 ay sonra 2.elcim beni aradı.Dediki sıfır kilometre göstergesi buldum sana 500-tl olur.Tamam dedim aldım.Aldığım kilometre göstergesi benim gümrükteki kilometre göstergesi.Şimdi ben burdan taaaaaaaaaaaaaaaa bilmem nereyekadar sövsem haksızmıyım.
    Gümrükte çalışıp işinden memnun olmayan yok
    Az silindir, çok iş

Motosikleti
    Artık Yok...
    gerekli gereksiz şeyleri bilmem ama ben çok elzem şeyler alıyorum . elzem olduğu içinde hiç bir zaman vergisini gümrüğünü önemsemedim.. araba için gittim air intake aldım headers tarzı manifolt ve egzos sipariş ettim motorsiklet farı aldım hepsininde aslanlar gibi gümrüğünü ödedim.. niye aldım türkiyede yokmuydu yokdu evet yoktu..

şimdi zarflara her zarf başına 5 tl alıcaklarsa gene elzem bir şey olursa alırım.. keyfi bir şey alıcaksamda türkiyede varsa fiyatını karşılaştrır ona göre alırım.. çünkü türkyiede bazı toptancılar toplu mal çekdikleri için misal bin kalem 5 bin kalem gibi aliexpress fiyatlarından ble ucuza satabiliyorlar başıma gelmişliği var.. xiaomi nin saatini aliexpress den ucuza n11 den almışdım.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu aralar gecikmesi normal. Çin'de yeni yıl tatili vardı. Birkaç güne kadar gelir.

Benim de Ocak başı verdiğim siparişler 2 gün önce geldi.

Motosikleti
    xv250
    ücretsiz kargo ile 15 tl lik telefon kılıfı on günde geldi motosiklet için piston yağ pompası sipariş ettim bi bucuk ay oldu takıldı mı ne oldu anlamadım

Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    Aliexpressten çok fazla ürün alırım genelde. Küçük paketten açtıkları için 5.2₺ aldılar. Takipli olanlar da gelmiyo sebebi yıldırma politikası. Takipsiz ile alınanlar daha hılzı geliyor.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)