Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

"Aliexpress Ürünlerine Gümrük Vergisi Eklenmesi Alınan ürünlerin gelmemesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    xv250
    o nasıl yıldırma başka sebebi vardır öyle değildir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Ahlak seviyemiz hamdolsun yükseliyor.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Epeyce alışveriş yapıyorum gelmeyen ürün 20/1 gibi genelde sıkıntı yok. Eğer satıcı fatura bedelini yüksek gösterirse vergi çıkıyor ama katlanılır seviyede bence...

47 USD ye aldığım malzemeye satıcı 142 USD yazmıştı 150 TL vergi çıkınca teslim almadım ve iade çıktı..

Bende bu düzenin devam etmesini isterim. Şahsen işime geliyor. Ama benim işime gelen devletin işine gelmiyorsa o zaman tadını çıkaracağız mecburen

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Hala gümrük memurunun o günkü ruh haline bağlı şekilde devam ediyor.
    Evde akşam sorun olmadıysa, mutlu geçtiyse gecesi paketlerim sorunsuz geliyor.
    ( Satın aldığım bütün paketler aynı boyutta aynı gramda )
    Damat Beyin yaptığı açıklamadan sonra biraz daha sıkı tutulacak diyorlar. Ki gördüğüm kadarı ile de 6 paketimin 3'ü gümrükte bir süre bekleyip ya evrak isteniyor. Ya da gümrüğe sunma bedeli ile tarafıma iletiliyor. Bu yüzden de gümrüğe giren ürün normalde aynı gün veya ertesi gün çıkarken artık 3 günü buluyor.

Kargoların geç gelmesindeki diğer büyük etkenlerden biri ( SINGAPORE POST için konuşuyorum ) Jack Ma' nın satın alması. Önceden Singapur'dan çıkan ürün 6 günde Türkiye'ye gelirken şimdi yaklaşık 10 12 günde geliyor. Adam bütün dünyaya hükmetmezse ben birşey bilmiyorum demektir.

Yukarıda arkadaşlarında hesapladığı gibi 26 Milyon paket sayesinde ülkeye bundan sonra 130milyon ve üzeri vergi geliri kapısı açıldı.
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré

Muhtemelen yorum yapan arkadaşlarımın çoğu bakanın son açıklamasını dinlememiş olabilir. 1 hafta oldu olmadı her an yeni bir uygulama gelebilir.

Motosikleti
    speederbike
    Gümrükte incelemeleri sorun değil de adamlar paketleri parçalıyor resmen. Senin görevin paketi usulüne göre açıp incelemek. Sonuçta o ürün bana ait, devlete değil. Ve senin, benim malıma zarar verme hakkın yok. Daha yeni paket geldi. Kutunun (Kargo kutusu değil, ürünün kendi kutusu) açma yerinden açmak varken bıçağı kenara sokup deşmiş, içine bakmış. Var orada işte açacak yer, açsana oradan.

Motosikleti
    Kuba Superlight200
    2 paket sipariş ettim telefon için gerekli parça ve motosikletin debriyaj levyesini falan ikiside gelmedi. Telefon parçası el mecbur aliden başka yerden almam, türkiyede 5 liralık parçayı 40 liraya satmaya çalışıyorlar. Debriyaj levyesinide artık cglerden falan ucuza kapatacam aynı levyeye sahip zaten.

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Evet doğru.
    Bu şöyle tolere edebiliriz , o mağazadan topla. 15-20 dolarlık ürün almalı ki her pakete zaten 5.20 ödenecek

Motosikleti
    xv250
    aynı urun ülkede üretiliyormuş peh iplik alıyoruz sanki olmayan ürünler ne olacak

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gümrükte incelemeleri sorun değil de adamlar paketleri parçalıyor resmen. Senin görevin paketi usulüne göre açıp incelemek. Sonuçta o ürün bana ait, devlete değil. Ve senin, benim malıma zarar verme hakkın yok. Daha yeni paket geldi. Kutunun (Kargo kutusu değil, ürünün kendi kutusu) açma yerinden açmak varken bıçağı kenara sokup deşmiş, içine bakmış. Var orada işte açacak yer, açsana oradan.
    Yanlış bilgin olabilir mi. 3 defa gümrüğe paketim girdi hepsinde de paketi yanımda açtılar. Paketi açmak gibi bir uygulama normalde yok. Ancak ve ancak sahibinin yanında açıyorlar

Motosikleti
    speederbike
    Yanlış bilgi değil. Çünkü açılmış paketlerin açtıkları kısmı mor renkli UKİM PTT yazan bantlarla kapatılmış oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

Bunu yurtdışındaki adam yapıştırmıyor herhalde?

İçindeki ürün kutusunun normal açma yeri şurası:

Görevlinin açmayı tercih ettiği yer de şurası (Ürünle ilgili bilgileri gösteren yazıları bulanıklaştırdım, yoksa onun normal koli kutusu olmadığını gösteren yazılar da var. Kaldı ki kargo kutusunu bile öyle bıçaklayamaz kimse):

Bu, ürün kutusudur ve alenen mala zarar vermedir. Kimsenin de öyle bir yetkisi yoktur. İnsan gibi normal açma yeri varken bıçaklamak neden? Bıçağı biraz daha derin saplasa asıl mala da zarar verecek.

Motosikleti
    Artık Yok...
    dünyanın her yerinde bu yapılır şüpheli paketlere yada içeriğinden şüphelinelen paketlerde açılır bakılır insanlar bin türlü şey getirtiyor. bu türkiyeye özel bir şey değil her ülkenin kendi yasalarında yurtdışına çıkması yasak ve ülkelerine girmesi yasak yada gümrüğe tabii ürünler vardır bunları kontrol amaçlı açabilirler..

national geographic yada discovery channelda hava alanı belgeselleri oluyor oturun izleyin orda havalanlarında uçakla gelen kargolarda şüpheli gördükleri ürünleri alıp içlerini açıp kurcalayıp geri koyuyorlar şüpheli yada ülkeye girişi yasaklı ürün değilse. şayet şüpheli ürünse yani misal bir biblo ama biblonun içinde bir şey olduğundan şüphe ediyorlarsa onu kırıp yada bıçakla altını falan kesip içine bakıyorlar.. bunuda belgeselde gösteriyor.. çok bu yöntemle kokain yada illegal şeyler buldukları oldu..

içine bakıp güzelce ambalajlayıp kapattıkları sürece mala zarar vermedikleri sürece bir sorun yok..

bir düzeltmede şöyle yapalım para verip aldığın şey senin eline geçene kadar sana ait değildir senin hususi malın değildir.. senin ülkenin yetkilileri eğerki o malı ülkeye sokmassa yada belli nedenlerden ötürü yasa dışı yada yasaklı ürün olabilir sana bu ürünü teslim etmeyip geldiği yere geri yollarsa o ürün senin olmaz.. ülkenden geçip onay aldıkdan adresine yollandıkdan sonra o ürün senindir..

orda ince bir ayrıntı var bu dünyanın heryerinde böyledir.. yoksa adam uyuşturucu getirtsin yasaklı ne varsa sipariş etsin ürün benim kim dokunuyor parasını verdim desin..

Motosikleti
    speederbike
    Mal benimdir, ülkeye alınmaması durumu değiştirmez. Örnek, yurtdışına akrabama gittim. Oradayken birşey aldım, gelirken unuttum. Akrabam yolladı, gümrükten geçmedi, geri döndü. Mal hala bana aittir.
    Burada da, gümrükten geçmeyip, geri dönüp, para iadesi olana kadar o benim malımdır. Sizin dediğiniz mantıkla adam kullanabilir de, nasılsa benim malım değil?

İkincisi, dediğiniz gibi düzgünce açacaklar. Kutunun düzgünce açılacağı yer var. Orayı bırakıp bıçaklamanın mantığı yok. Bu, doğrudan kötü muameledir.

Farkettiyseniz, niye açıyorlar diye bir şikayetim yok (İlk mesajımı okuyun). Kutuyu düzgün açmamalarından şikayet ediyorum.

Düzgünce açılmış ve incelenmiş siparişlerim de oldu, onlarla ilgili bir sorunum yok.

Motosikleti
    Artık Yok...
    burda aliexpress için konuşuyoruz sizin akrabanızın kardeşinizin yolladığı kargo farklı zaten onun geliş kodu bile farklı .. aliexpress den gelen ürünler farklı ben burda aliexpress için konuşuyorum aliexpress den gelen mal gümrükde takılırsa geri yollanıyor yani mal sizin falan olmuyor satıcıya geri gidiyor genelde alan kişide dispute açıp parasnı geri alıyor..

yani mal sizin falan olmuyor elinize geçene kadar .. inat yapıp hırs yapıp ben çine idiyorum o mal benim malımı alıcam diye ona lafım yok :D hatta takdir bile ederim..

Motosikleti
    speederbike
    Para iadesi olana kadar mal alıcınındır, bu kadar basit.

Motosikleti
    Artık Yok...
    dediğiniz tamamen teorik geçersiz bir bilgi aliexpress den gelen ürününüz kargoda geri giti mesela cep telefonu bıçak ilaç tarzı yasaklı bir ürün aldınız geçmedi.. geri yolandı o mal benim deseniz kimin umrunda gümrükdekilerin mi siz sadece mal benim der durursunuz ama elinize bir şey geçmez .. realitelerden konuşmak lazım..

düzgün açıp kapamayı bende bahsettim zaten bakıyorlarsa baksınlar ama düzgün açıp kapasınlar o konuda hemfikirim.. benim aldığım ayakkabıda yıllar önce kayboldu kargoda misal.. ptt lere gittim dilekçeler yazdım satıcıya dispute açdım ama ürün pahalıydısıkıntılar oldu satıcı türkiyeye girdiğini takip nosunu attı ürün türkiyede gözüküyor ama bulunamıyor falan .. neyse günahını almıyım biri onu iç etti bence..

Motosikleti
    speederbike
    Pratik ayrı şey, yasal zemin ayrı şey. Gümrükten geçmese de yasal olarak sizindir. Şundan önemli, görevlinin inceleme yetkisi var, tartışmasız. Ama incelerken verdiği her zarar mülkiyet hakkının ihlalidir.

Motosikleti
    Artık Yok...
    bunun bir nedenide bizim bazı insanımız.. kendlerini çok zeki karşısındakinide çok saf sanan insanlar var.. kendilerini kurnaz sanıyorlar.. gidiyorlar 500 dolarlık ürüne 20 dolar yazıyorlar , gidiyorlar cep telefonu sipariş veriyorlar onu harddisk kutusu yada o tip bir şey olarak gösterip geçirtmeye çalışıyorlar.. bin türlü yöntemler deniyorlar..

Gümrükdekiler ne yapsın onlarda bin bir türlü o yöntemlere çözüm bulmaya çalışıyorlar kutular açılıyor bakılıyor bunların çoğu bu tür sebeblerden oluyor.. gerçek fiyatmı gerçekden belirtilen şeymi var içinde falan diye..

ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Adamların taktığı 2 şey var.

1.Yüksek meblağlı ürünlerin getirilip düşük fatura gösterilmesi.
    Özelliklede cep telefonu...
    2.Bu işin ticaretini yapanlar. Adama hergün 10 posta geliyor. Alıp satıyor ama ne vergi var ne kayıt ne kuyut.

Bu ikisinden sonra gelenler tali sebepler...

Motosikleti
    speederbike
    Bir, kutunun açılacak yeri belli.
    İki, benim kutum ABD'den gelen bir sipariş. Dalavere olma ihtimali çok daha düşük. Ama varsın açsınlar, yine sorun değil. Ama ne o karın deşer gibi? Az daha deşse asıl ürün zarar görecek.
    Adam normal yerinden açsa daha hızlı açacak ama zarar verecek ya illa.
    Not: Açtığı yerden de birşey görülmüyor, nasıl ikna olduysa artık.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)