Bu oyunun gerçek olduğu bile şüpheli. Bizim medya sansasyon boyutuna odaklanıyor, araştırmıyor. BBC'nin haberi var. Bu oyunla intiharları ilişkilendiren delil yoka kadar varıyor.
Çok çelişkiler var; oyunun varlıgı resmi olarak kanıtlanmamış. apk olarak indiriliyor deniliyor.
Ülkemizde olan intihar haberlerine güvenmiyorum; örtbas amaclı olabilir
https://www.bbc.com/news/blogs-trending-46505722
Her yerde bilgisayar oyunu denip duruyor ama böyle bir oyun da yok. Facebook'tan falan mesaj geliyormuş. Gerizekalılar araştırmadan haber yapyıyorlar bir de. Bizim küçüklüğümüzde pokemon izleyip balkondan atlayan çocuklar vardı. Ordan buraya işte.
Tamam haklısını, bizim halkın çocuklarını boş bırakmasından ve çocukların oyun toplumunun bir sonucu olarak çabuk kanmasından oluyor ama bu ülkede Selçuk yöntem, canan karatay gibi asla kanmaz dediğimiz kişiler bile dolandırıldı. Çocukları ''anneni öldürürüz'' tehdidiyle ağlarına düşürmüşler. Herkesin ailesi çok değerlidir. Birde bunlar çocuk olunca adı üstünde çocuk gerçek sanıyor ve görevler zinciriyle çıkmazın içine düşüyor. Bence oyunu bu kadar hafife almamak lazım. Zira müzik dinleme görevleri verdiğini söyleyenler var.Bir nevi hipnotize oldukları için acaba sübliminal mesajlarla da ilgili olabilir mi ? Neden olmasın...
Tek basit yolu ebeveynler play store hesaplarına kısıtlama getirecekler yada antivürüs programıyla ebeveyn kontrolü yapcaklar…
Canan Karatay tuzağa düştüğünde hipnotize edildim demişti, yerseniz.
13 yaşındaki kız çocuğunun intiharında Mavi Balina şüphesi!
İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki kız çocuğu Zehra D., boynunda iple asılı halde ölü bulundu. Polis, olayın Mavi Balina adlı oyundan kaynaklanmış olabileceği şüphesiyle, genç kızın tablet bilgisayarını incelemeye aldı.
Olay, Menderes Mahallesi 152 sokaktaki Özçelik Apartmanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, iki katlı evin üst katına çıkan annesi, Zehra D.’yi boynunda iple asılı halde buldu.
Şoke olan annenin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Üç kardeşin ortancası olan genç Zehra D., sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.
MAVİ BALİNA ŞÜPHESİ
Polis ekipleri, kız çocuğunu intihara motive eden faktörün ‘Mavi Balina’ isimli sanal oyunla ilgili olabileceğinden şüphelenen polis ekipleri, Zehra D.’nin tablet bilgisayarını incelemeye aldı.
Talihsiz kızın cansız bedeni, savcının incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. soruşturma sürdürülüyor. DHA
Aga kactır diyorum ; artık her suçu populer bir olgunun üstüne atarak yırtmaya calısıyorlar.
İntihar = Mavi Balina
Hapis = Fetocu
Varlığı kanıtlanmamış şeylerden şüpheleneceklerine somut sebepler arasalar daha iyi olacak. Mavi balina oyunu değil ama mavi balina haberleri çocuğun aklına intihar diye bir kavramı sokmuş olabilir mesela.
Bir arada Polat Alemdar'a özendim diyip adam öldüren tipler vardı. Aklı başında olan insanın " Polat Alemdar " karakterinin gerçekte var olmadığını ve bir dizi olduğunu düşünebiliyor olması gerekirken, insanlar işledikleri suçlara kılıf uydurmak icin bu şekilde ifade veriyorlardı, veya gerçekten akıl sağlıkları yerinde değildi ve TV'de gördülerinden etkilenip aksiyon alıyorlardı.
Finalde balina oyunu vs. bahanesi,bu işin bence tek bir ihtimali var, oda olsa olsa ruh sağlığının yerinde olmamasıdır.
Mesajla iletişime geçiliyor denip duruluyor. Yok mu şu mesajların ekran görüntüsü?
Bende ne zaman bruce lee izlesem arkadaşlara girişiyorum bam güm
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)