Serbest piyasa
Devlet kontrolü
Tekel durumları
hakkında ülkemize hızlandırılmış bir eğitime ihtiyaç var.
Keşke matrix olaydı da çubuğu kafalara sokup bilgileri enjekte edeydik.
ah ah..
Serbest piyasa
Devlet kontrolü
Tekel durumları
hakkında ülkemize hızlandırılmış bir eğitime ihtiyaç var.
Keşke matrix olaydı da çubuğu kafalara sokup bilgileri enjekte edeydik.
ah ah..
sorun sadece tarım ürünlerinde olmadığından dolayı konuyu dar alanlara hapsetmenin gereği yok,
imalat sanayinde %10'luk bir düşüş açıklandı.
otomotiv ve inşaat sektörlerindeki düşüş de farklı değil.
görünen köyün bu olmadığını iddia etmek anlamsız,
yemeye ekmek bulmayacaksınız dendiğinde fırıncıların işbirlikçi vatan hayini ilan edileceğini beklemiyordum,
soğan depoları basıldığında ise durumun tanzime kadar gidebileceğini kestirmek zor değildi.
hayin marketler dedikleri ise genel itibari ile yeşil sermayenin kümelendiği oluşumlar.
bim, a101, şok ve benzeri zincir marketlerin yanı sıra 3-5 şubesi bulunan coğrafya sınırlandırılmasına gark olmuş marketleri de incelemek gerekiyor.
daha net yazmak gerekir ise;
çok uzun olmayan zaman önce bozuk para almamak için 1-2 kilo fazla aldığımız meyve ve sebzeyi artık karne ile alıyoruz.
bundan da gurur duyanlar ve övünenler ile aynı ülkede yaşıyoruz.
zor adamım.
çok zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------
şu haberde ilginç tespitler var ;
Yine de katılımcıların yüzde 63.4'ü önümüzdeki 1 yılda Türkiye ekonomisinin kötüye gideceğini düşünüyor.
Tasarruf denilince aklına para biriktirmek gelenlerin oranı yüzde 17, ikinci sırada yüzde 12.9 ile elektrik tasarrufu geliyor.
sigortacılık sektörü ile ilgili bir araştırma.
can't be worried about that shit. life goes on man.
dübür lafı ağzına çok yakışmış.
7.40'a binen adamın malının ortağı mısın? Sebze-meyve satarak 7.40'a biniliyorsa buyur piyasa orada.
serbest piyasa, hemen başla sebze-meyve satmaya. yüzde sekiz yüz kar koyma da yüzde ikiyüz kar koy. köşeyi dönersin.
tipik türk mantığı. hamamda bile hamamın aylık kazancını hesaplar bu millet. hasetlikten başka bi şey değil.
4.5 liraya aldığı malı milletin gözünü boyamak için daha aşağı fiyata satıyorlar. bu uygulamanın neresi güzel.
zaraı bizden aldığı vergilerle kapatıyorlar. benden aldığı vergiyi memleketin çomarına rüşvet olarak veremezler.
vatandaş sebze-meyve kuyruğuna girecek kadar fakirleşmiş. 30 sene geriye gitmişiz. enflasyon diye bi şey var. belli ki hayatında hiç duymadın. işte o var ya, senin cilve yaptığın siyasilerin suçu.
çomarın aç kalmasına üzülen yine biziz. ucu bize dokunuyor. sevinenler çomarı o hale koyanlar.
köpeği olan bilir. bazen cezalandırmak için aç bırakırsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
kardeş, alamanya 250bin eu'ya oturum izni veriyor. yatırım yapmak şart. devlet bu parayı euro bazında borç olarak
bana versin ben giderim artık. taksit taksit ödemeye razıyım. bu kadar beyinsiz varlığın arasında yaşamak çok zor.
Eriğin kilosu 1.000 TL (yazıyla bin TL).
19.2.2019 N11 deki ilanlardan.
http://n11.com/erik-taze-yesil-erik-50-gr-P304263709
Yiyorsa eriğin kilosunu 2 liradan tanzimde satsınlar.
Ben 50 gramı 2 lirayada razıyım
demişler ya güleriz ağlanacak halimize diye, gülelim bu halimize, ne güzel komik komik, oh mis ülkemiz mis, daha çok tanzim merkezi yapsınlar, makarna ve kömürü merkezleri de yapsınlar, herkese bir torba versinler, hani karneye gerek yok yanlış anlaşılır, artık elektronik sistem var, parmak izi iris taraması yapsınlar, fazlasını vermesinler, obezite artar aman! iki yılda bir de 1 adet ejder meyvesi versinler, ne güzel olur walla, ne de olsa beyin bedava! bu ülkeye zarar veren bu manavlar, kasaplar, halciler, çiftçiler, yoksa hükümetimiz bunları bir dize getirse peh memleket kalkınır! pis fetöcüler!!
burada 11 sayfa yazı var,birileri daha önce yazmış olabilir tabi.
Bu adamlarda şeytani bir zeka var.Adamlar zararına satış yapıyor,burada oluşan görev zararı kimin sırtına biniyor ?
Orta halli ve beyaz yaka en çok etkilenen kesim burada.
Akp nin oy aldığı kesim çok mutlu lan,onlara göre zenginden alıp fakire veriyor.Ben de bu kafada olsam mutlu olurdum sanırım.
Bundan sonra vergi vermemek için kırk takla atacam.Sigara ve alkolu bırakırsam super olacak,dur bakalımm.
Fakir hiç bu kadar halinden memnun olmamıştı. Fetöcüler ha bire " Bir sefer de neden fakirim diye sorun kendinize" diye dürtüyor ama millet prim vermiyor şükürler olsun.
Tek tek ekran görüntüsü aldım. Bundan sonra benle tartışırken dikkat edin pis fötöcüler sizi. Devlet baba fakir doysun diye sebze satıyor teşekkür edeceğinize 11 sayfa eleştiri dolu.
yav gırgırların arasında gerçek yandaşları ayırt edemedim.
nalet olasıca zenci fetöcü pislikleri sizi
bizim mahalleye tesis edilmesi epey zaman aldı
o kadar meşakkatli olduğunu düşünmemiştim (şakkadanak değil)
kayda değer sıra görmedim
Millet anlamıyor işte. Devlet babanın görevi fakiri doyurmak değil, fakirlerin yaşam ve gelir düzeyini yükseltip fakirlikten çıkarmaktır. Dediğim gibi, hiçbir zaman fakir hayatından bu kadar memnun olmamıştır herhalde.
Almanya da inşallah bizden ders alır da orada da fakir kalmaz.
May the Force be with McLaren Mercedes
Tanzim satışları ve gıda ürünlerindeki enflasyonu değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimden sonra fiyatların yeniden artacağını ileri sürdü ve kuru soğanın 2019 yılı içinde 10 liraya çıkacağı tahmininde bulundu.
şu habere konu olan fedöcüleri de unutmayınız.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Ahahahha, bak sinirden yada kinayeden felan değil, samimi söylüyorum içten ve neşeyle güldüm yaptığın şu yoruma
İdrak ederken zorlanma diye maddeler halinde soruyorum.
1-İmzamla fikirlerimin "Fakir halk ve bilimum olaylarla ve bu konuyla cidden bir olduğunu düşünüp kıyasladın mı ?
2-Sadece "Enduro" ile alakalı bir cümlemden(imzamdan) yola çıkarak mı benim fikir ve ideolojime karar verdin "Kendi kendine".
3-"Fakir halkımız kan ağlarken" sana ulaşıp; Ozan bende kan ağlıyorum şuan haberin olsun dememi mi bekliyosun, böyle bi durumda sana hangi iletişim aracıyla ulaşmalıyım :D
4-Hocam şuan ne anlatıyosunuz, anlattığınız şeyin ana fikri ve hedefi ne ?
Ek: 5- Son cümledeki duanız için amin.
Halk kan ağlamıyor ki. Hallerinden gayet memnun. Bu açıdan bakarsak, herkesin sıradan vatandaş gibi olmasını Allah'tan temenni edebiliriz.
Dağdaki çoban ile problemim yok ama %52.6'yı kapsayan 26.325.188 kişi ile oyumun bir olması beni cidden üzüyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)