Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Türkçe Artık Prizren'in Resmi dili

REKLAM ALANI
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Son 15 yıldır dünya gündeminde sürekli yer almayı başaran Kosova, bu defa Türkler'in zaferi ile manşetlere çıktı. Kosova'daki Türk siyasilerin yıllar süren çabaları sonucu, Prizren'de resmi dil Türkçe oldu. Mahir Yağcılar başkanlığındaki Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) müthiş uğraşlar sonucu bunu başarması, kentteki 5 bin civarındaki Türk tarafından da büyük sevinçle karşılandı.

Gazetelerden büyük övgü

Sonsayfa.com'un haberine göre, Kosova Başbakanı Agim Çeku, Meclis Başkanı Berişa ve KDTP Milletvekili Mahir Yağcılar, Türkçe'nin Prizren'deki resmiyetiyle ilgili anlaşmayı dün imzaladı. Yasa bugün yürürlüğü giriyor. Avrupa'daki birçok gazete, Prizren'de resmi dilin Türkçe olduğuna geniş yer ayırdı. Gazetelerin hepsi, bunun Kosova'da yaşayan Türkler'in çok büyük bir başarı kazandığına dikkat çekti

isteyince oluyormuş..Çok sevindim doğrusu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    prizrenin resmi dili türkçe olmuş güzel olmuş ta.
    bu gidişle bizim resmi dilimiz ingilizce para birimimizde dolar olacak ona yanıyorum
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Alıntı cihan adlı üyeden alıntı
    prizrenin resmi dili türkçe olmuş güzel olmuş ta.
    bu gidişle bizim resmi dilimiz ingilizce para birimimizde dolar olacak ona yanıyorum
    Aynı malı deme corç aynı malı deme

SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    Vatanım elden gitmeycek
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevindirici bir haber, Türkçe konuşmak isteyenler sonunda olanca baskıya, ölüme, savaşa rağmen bunu başardılar.

Hepimiz bireysel olarak elimizden geleni yapsak ne dilimiz İngilizce ne para birimimiz dolar olur. Çocuklarını kolejlere gönderen oradan başka eğitim kurumu olmadığını sananlar, medya maymunlarına prim verenler, İngilizce gibi basit geçmişi olmayan Amerika'da bile İspanyolca'nın ezmeye başladığı bir dile haddinden fazla önem verenler, açtığı işyerine yabancı isim takmayı marifet sayanlar, yabancı malı sorgulamadan kaliteli bulanlar vs.

Şu saydığım bozuk zihniyeti yok edelim işte o zaman bizi kimse tutamaz. İç ve dış düşmanlarımız bunun farkındalar bu zihniyeti korumak için her yolu deniyorlar. Bir kişiden ne olur, ben ne yapabilirim? demeyin bireysel katkılarla bu işi çözeceğiz kimse yukarıdan önlem almayacak, aldırmayacaklar.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

tyler_durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT225
    büyük bir ironi örneği görüyorum
    Ama yapmayın diyordu Tanrı, o daha bir çocuk...!!!
    Nükleere H A Y I R!!!!!
    **01 JJ 743**

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler